Pekena durian cendol @ Durian King, TTDI

10:00 am

✿السلام عليكم ورحمة الله وبركاته✿

Dah lama nak makan durian cendol kat sini tapi tu laa... asyik lalu lalang je depan Pasar Besar TTDI tu. singgahnya tak.

so, lepas balik dari open house (dah habis raya pun ada open house lagi. dasat betul orang kita ni beraya) kelmarin, kitorang terus ke sini walaupun terpaksa redah jammed.

lokasi Durian King (DK) ni senang je. sebelah (dalam) parking lot Pasar Besar TTDI. kalau datang awal macam kami (2.00 pm), pelanggan memang tak ramai. and order pun dapat cepat. lagi satu, DK ni sepanjang tahun ada stok durian even bukan musim durian.

yeayy... masa untuk lupakan diet... hah? diet? apetu?

kita close up sikit supaya korang terliurrrrr.... kat sini isi duriannya dah siap dibuangkan biji. kalau tempat lain dia letak seulas sekali dengan biji. 

macam mana rasanya, anies? 👍👍👍👍👍 kalau nak repeat, no problem. janji korang sudi belanja anies 😆😆😆😆😆

budak baru bangun tidur nak pekena cendol juga...

kalau tak nak makan cendol, bolehlah jamu mata dengan pelbagai jenis durian yang dijual. nak makan kat sini pun boleh. nak tolong kopekkan durian pun boleh. nak tapau pun boleh. hutang je tak boleh😆😆

macam anies cakap, datang awal so pelanggan belum ramai lagi...

kalau nampak bumbung merah kat belakang tu, maknanya betullah lokasi tang korang terjah ni... tapi jangan keliru juga. Pasar Besar Gombak pun design and bumbungnya sama dengan Pasar Besar TTDI ni!😀😀😀

nah, ni harga cendolnya... makanlah sampai perut sama tingginya dengan Gunung Everest😆😆😆

okeylah tu je nak share... oh ya sebelum tu, parabéns a Allison Becker e Roberto Firmino por vencerem a Copa América esta manhã!🏆🏆🏆🏆


thanks 4 reading
daaa

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

72 Your Words of Lo♥e

  1. Hadoilah.. mengancamnya lah hai.. Mujurlah TTDI tu jauh dari Behrang.. Hahaha.. Alasan sangat nie..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaa mai KL nnt sggh laa bkn jauh pun ttdi ni hehehe

      Delete
  2. Sedaaaappp, yum...yumm!!

    Tak hanya cendol dan durian, ada kacang merah juga, makin jadilah terliurrr :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah...saya tengok gambar pun dah terliur hehe

      Delete
  3. Sampai sekarang tak boleh bayangkan apa rasa durian cendol.

    ReplyDelete
  4. wow...cendol durian..

    menyelerakan dan sedap tu

    ReplyDelete
  5. Alaakk maakks!! Nikmat sekali rasanya untuk melepas dahaga dengan Pekena durian cendol jadi kepingin terbang kesana..😄😄

    ReplyDelete
  6. Kacang dan duriannya itu, kebayang rasanya :D

    ReplyDelete
  7. Kalo es cendol nya saya suka banget😍
    Entah knp kalo durian aku blum pernah makan padahal dikebunku punya 3buah pohon durian

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah mas...tolong post sebiji durian ke sini hahaha

      Delete
  8. eh xsuka baca entry ni..delete plis..haha..len kali ajak sy selaki yer klu nak mkn..haha

    ReplyDelete
  9. ohhhh dekat dah ni tp x pernah pulak pergi. ade yg nak bawak tp belum ade kesempatan lg

    ReplyDelete
    Replies
    1. terjah jgn x terjah lbh2 lg musim durian skrg

      Delete
  10. Setau saya makan durian itu bagus untuk tambah energi, mood Buster, kesehatan kulit, & pencernaan. Tapi ya itu, kalau berlebihan bisa masalah ke berat badan ;) Nice review

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekali sekala mas...bukan tiap2 hari mkn durian hehehe

      Delete
  11. Wahh duren.. Gimanapun olahannya pasti sedap lah klo durian ni.
    Kirim ke indonesia dong kak 😂

    ReplyDelete
  12. Perghhhh...Nampak sedap je...

    ReplyDelete
  13. MANTAP... LA NHI... PERNAH JUGA SAYA RASAKAN CENDOL SEPERTI INI TAPI BUKAN PAKE DURIAN DEKAT KOTAKINABALU(SABAH) SISSS.... ENAKKKK....

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti datang kuala lumpur boleh makan cendol durian ini pula

      Delete
  14. Kalau disini bukan durian king kakak tapi durian monthong, sama-sama lezatnya.... my favorit... saya suka saya suka... hmmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. durian king nama brand / kedai ni... kami makan cendol durian D24

      Delete
    2. Hehehe... sama-sama enak ya kak

      Delete
    3. D24 memang enak tapi musang king lagi sedap!

      Delete
  15. Sudah lama tak makan durian, saya makan mango jelah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat sana memang tak ada langsung durian ke?

      Delete
  16. Adoii mmg terliur nakk aii

    ReplyDelete
  17. Mana mana pi pon bau durian je kan...
    Kat Melaka pon berpesta makan durian.. 🌹🌹Tambah cendol makan waktu panas nie memang heaven 👍👍

    ReplyDelete
  18. wih memang patut harganya belum di coba sudah terliur tengok gambar cendol dengan durian ini

    ReplyDelete
    Replies
    1. so bila nak datang KL lagi? boleh makan cendol ni

      Delete
    2. rasanya masih lama lagi 2 tahun lagi baru kontrak habis di Jepun

      Delete
  19. Kalau peminat durian memang kena mai

    ReplyDelete
  20. perghh gambar. sedapnyaaa

    ReplyDelete
  21. yummy...belum merasa cendol durian....musim durian sekarang....

    ReplyDelete
    Replies
    1. so rebtlah peluang ms musim durian ni hehe

      Delete
  22. Kenapa sedap sgt nampak ya th

    ReplyDelete
  23. nikmat sekali durian cendol, porsinya besar lagi mmm yummy

    ReplyDelete
  24. nikmatnya kalau dpt mkn tp skrg musim panas kena kurangkan sikit

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena mkn berpada bkn tiap hari😆

      Delete
    2. sekali sakit.. hahaha menyesal

      Delete
    3. tau x pe... sy kena skt tekak mggu lps akibat durian hehehe

      Delete
  25. tengok muka adeknya maacam dah laper ya kak haha. ini juga seperti enakkk .... jadi mau coba

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu muka baru bangun, mas. dapat cendol terus hilang kantuk😆

      Delete
  26. Perghhh... ni bukan calang2 cendol ni. Tp harga berbaloilah.. bolehlah nak ke sana juga nanti.. tak tahan tngok cendol tu hehee :D

    ReplyDelete
  27. fuhhh tergodaaa menengoknya! lagi2 da dibuang biji...senang nak makan!

    ReplyDelete
  28. Alamak.. ternampak.lagi cendol doyan.. dah le tgh craving doyan Ni uwa

    ReplyDelete
  29. wah... lumayan nyer makanan ni :)
    lom plak pekena cendol durian lately.
    kat melaka ni, aida ada port tetap nak merasa cendol durian.
    tak la meriah cendol nyer, anies. but just nice and perfect pada kami.

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆