Duriang Milk Tea + Bubble Softea by Tealive

10:10 am

✿السلام عليكم ورحمة الله وبركاته✿

Bila tiba musim durian, semua benda nak dijudukan dengan durian. paling tak boleh terima, durian + maggi? whattt?? eeeuuuwww... buat kembang tekak je...

tapi bila Tealive keluarkan edisi khas durian, tekak tak de laa rasa kembang tapi sebaliknya nafsu yang membuak2 hahaha...

so marilah kita beratur bersama2...

Duriang Milk Tea... memang ni ejaannya. bukan loghat orang Terengganu ya... gabungan durian D24 + milk tea + jelly = memang sedap! tak manis dan puas hati. tapi dalam gambar ni tak nampak isi durian. selain Duriang Milk Tea, Tealive juga mengeluarkan Duriang Smoothies dan Coco Duriang. both Duriang Smoothies dan Coco Duriang akan dicuba dalam masa terdekat. so korang kenalah try sebelum tempoh tamatnya berakhir hujung bulan ni... oh ya, harga setiap satu berbeza ya...

dah cair baru nak snap😆😆

macam mana rasa Bubble Softea ni, anies? uhh... kalau tanya fan Tealive ni, of coz dia akan cakap sedap😆😆 even tak sedap pun dia tetap akan cakap sedap sebab ada orang belanja😆😆😆

softea ni adalah ais krim milk tea yang dihidangkan bersama pearl dan brown sugar syrup. kalau tak suka manis, korang boleh minta ais krim dan pearl je.

(updateharga 1 cup = RM5.90. 50% off till 31st of July 2019.

so far, softea ni cuma ada 1 flavour sahaja. dan cuma boleh didapati di kafe2 Tealive terpilih. kalau tak silap, ada kat The Curve, IOI City Mall dan Sri Petaling (bersebelahan budak picit roti Family Mart). kat kiosk Tealive biasa memang tak ada lagi. mungkin akan datang kot? so, sabarlah yek...

tu je nak share hari ni...
thanks 4 reading
sambung BW sebelah petang nanti...
daaa

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

94 Your Words of Lo♥e

  1. nampak mengancam bubble tu.. sha suka minuman yang ada bubble.. Tapi yang tealive ini susah sikit nak cuba.. sini tak ada.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo belah sn belum byk caw. ya? x pe tak lama lagi muncul la tu

      Delete
    2. dia lebih dekat bandar-bandar yang crowded.. sha pekan kecik je Anies.. hehehe..

      Delete
    3. tggu sy buka franchise nya 😆😆

      Delete
  2. takde pulak nampak haritu cuma nampak duriang ria ni je haha comel kot nama dia tapi tak berani nak try

    ReplyDelete
  3. sy bukan peminat durian tp nmpk menarik plak.. haha

    ReplyDelete
  4. tealife...dh 2 hri carik...hr pertama cr...salah masuk simpang...hari kedua cari...blom buka kedainya....salah info...

    ReplyDelete
  5. Wah soft tea blum pernah coba
    Kelihatannya seperti taburan coklat ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan coklat, mas tapi bubble / tapioca bubble / pearl

      Delete
  6. Tealive's watering my mouth, yum!
    Now, I am waiting for coco duriang review.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tunggu saya sembuh. sebab sekarang tengah sakit tekak hehehe

      Delete
  7. Selalu beli ygade bubble jew🌹🌹 ambik yg beshe beshe jew... Coklat juga boleh tahan 😁

    ReplyDelete
  8. Statement budak picit roti tue kelakau😄😄

    ReplyDelete
  9. wow2..sedapnya...klu anies balanja lagi sedap rasanya..hihi

    ReplyDelete
  10. semalam baru je beli tealive. tapi kita beli yang Hazelnut Coco + Pudding. not bad juga. tak terfikir nak beli duriang ni hahaha.. ok masih ada masa

    ReplyDelete
  11. Wah, sepertinya enak sekali minuman ini, mau lah saya di bagi sikit. :)maklum tak banyak harta buat beli. :)

    ReplyDelete
  12. tak cuba lagini.... alamak macam kena pergi...

    ReplyDelete
  13. sangat beruntung kerana berjaya menikmati makanan yang sedap begini..

    ReplyDelete
  14. Jadi penasaran banget seperti apa rasanya gitu. Aduh saya dibuatnya ngeces nih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. milk tea + durian = rasa sedap hehehe lagi sedap kalau gratis, mas hahaha

      Delete
  15. entah la tak pernah layan air minuman ni.. hahaha.. sbb rasa tak kenyang plus air potong kaki

    ReplyDelete
    Replies
    1. mn ada potong kaki. bleh minta less sugar

      Delete
  16. I’m going to read this. I’ll be sure to come back. thanks for sharing. and also This article gives the light in which we can observe the reality. this is very nice one and gives indepth information. thanks for this nice article...

    ReplyDelete
  17. woww, first time dengar tea dengan durian ni.. sedap ke?

    ReplyDelete
  18. Durian di gabung dengan milktea dan bubbles, sedap sekali rasanya. mau coba?

    ReplyDelete
  19. Bagi pencinta aroma durian berbagai cara mengolahnya menjadi semakin josss

    ReplyDelete
  20. buble favorit saya ini , meletup di mulut bila digigit suka sangat dengan minuman ini

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila nak try yang kat KL punya? hehee

      Delete
    2. teringin sangat tapi masa belum ada lagi, nak kumpul budget banyak dulu baru lepas job di Jepun ini

      Delete
    3. bagus2 datang KL sblm sy pindah tempat lain😆

      Delete
  21. Salam kenal saya Ilham, blogger Indonesia.

    Segar banget pasti duriannya di tambah lagi ada bubble jellynya itu favorit saya banget mba hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenal dari malaysia terima kasih kerana comment di sini

      Delete
  22. Lezat sekali nampaknya, jadi kepengin nih apalagi ada duriannya

    ReplyDelete
    Replies
    1. durian itulah penyebab saya membelinya😄

      Delete
  23. Yang ice cream tu pernah nampak tapi yang durian tu tak pernah nampak pula :O

    ReplyDelete
    Replies
    1. ais krim hanya ada kt tmpt tertentu je. sy ada britau kt last para.

      Delete
  24. hai anies, apa khabar..
    ubat gebukan badan ni..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah sihat kak... minum setahun sekali kak hehehe

      Delete
  25. Disini baru ada es campur durian. Jadi penasaran nih rasa durian campur milk tea..

    ReplyDelete
    Replies
    1. musim durian, mas... semuanya mau dicampur durian hehehe

      Delete
  26. suka durian dan bubble tea tapi x pernah rasa lagi flavour duriang ni

    ReplyDelete
  27. WOW SEDAP TU TERINGIN NAK CUBA

    ReplyDelete
  28. Selalu lunch hour outlet Tealive kat Aeons S2 ni que panjang jer...
    hurm... ramai betul peminat bubble Tealive.
    Mrs. A adalah sekali dua minum tapi takpelah sekian terima kasih hahahaha... Mrs. A peminat kopi

    ReplyDelete
    Replies
    1. kopi pun ada laa try laa tealive punya sedap jg

      Delete
  29. Durian musim durian masih sangat lama di daerah saya.. saya suka bubble tea ini

    ReplyDelete
  30. laah promo aiskrim tu still ada lagi kee, ingatkan habis da. baru je pegi tealive smalam, tapi perasan.
    kena datang balik ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada tp kena simpan resit then log in website tealive utk dpt diskaun tu

      Delete
  31. musim durian kat sana anies, diindonesia dah habis bulan maret biasanya

    ReplyDelete
  32. nampaknya mcm sedap. harapnya x terlalu manis mcm coolblog tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. x manis. sbb kita boleh request kurangkan manis

      Delete
  33. thanks a lot for sharing..
    teringin nak rasa tapi kita bukan peminat durian. Elok nama du-riang jadi du-kacita pulak :P

    Btw, blog anies dah listed dalam my bloglist. jemput singgah my blog eh:)

    https://www.ainulaqma.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasalah. rasa durian tu x ketara sgt pun...

      btw terima kasih tau

      Delete
  34. Wow...macam macam air zaman sekarang.
    Tapi pergi mana mana Mama Yan selalu order ice lemon tea aje

    ReplyDelete
  35. ada tgk promo durian kt tealive tp tkde la nk try sbb bkn pencinta durian tp mcm pelik je yg durian coco tp ada yg kata sedap ada yg ckp tk sedap so depend tekak masing2

    ReplyDelete
  36. Wahhh macam best je.i peminat duriang. Hahha

    ReplyDelete
  37. Seger rasanya minum durian milk tea, apalagi pas udara panas macam ini

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya mbak musim panas begini memang diperlukan minuman sebegini😄

      Delete
  38. saya baru minggu lepas beli air nie siap tanya kwn saya apa benda hitam bulat2 tu hahahah. Tergelak yg jaga cashier

    ReplyDelete
  39. Kat area perumahan sy ni baru je buka Tealive last week.. haaa.. boleh usha jugak ni. Nampak sedappp!

    ReplyDelete
  40. Tak pernah minum tealive.minum coolblog je

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasanya kat KT dah buka Tealive ni boleh try

      Delete
  41. Yg tealive x rasa lagi. Tapi mengingatkan sedapnya eskrim durian mcd, aduhhhh mesti s

    ReplyDelete
  42. Nonton Bola Online Streaming Bola Live Yalla Shoot TV Malam Hari Ini Cara Nonton Bola Online Live Gratis. Nobar Streaming Bola Live Siaran Langsung Sepak Bola Yalla Shoot TV Kualitas HD

    #bola #streaming #live #yalla #shoot #liga #hari #yalla shoot #malam #malam hari #shoot tv #bola live #bola online #streaming bola #online #streaming bola live #yalla shoot tv #live

    www.NOBARTV.top

    www.NOBARTV.top

    www.NOBARTV.top



    Nonton Bola Online Streaming Bola Live Yalla Shoot TV Malam Hari Ini Cara Nonton Bola Online Live Gratis. Nobar Streaming Bola Live Siaran Langsung Sepak Bola Yalla Shoot TV Kualitas HD

    #bola #streaming #live #yalla #shoot #liga #hari #yalla shoot #malam #malam hari #shoot tv #bola live #bola online #streaming bola #online #streaming bola live #yalla shoot tv #live

    www.Lihatbola.live
    www.Lihatbola.live
    www.Lihatbola.live



    Nonton Film Streaming Movie Layarkaca21 Lk21 Dunia21 Bioskop Cinema 21 Box Office Subtitle Indonesia Gratis Online Download - Layarkaca21 Box Office Cinema21 Bioskop Terlengkap Terbaru

    www.Layarkaca21indo.com
    www.Layarkaca21indo.com
    www.Layarkaca21indo.com



    Nonton Film Streaming Movie INDOXXI Layarkaca21 Lk21 Dunia21 Bioskop Cinema 21 Box Office Subtitle Indonesia dan English Gratis Online Download - INDOXXI Box Office Cinema21 Bioskop Terlengkap Terbaru.

    Bioskopkeren, Nonton Movie 21, Dunia21, Lk21, Jurangan21, Nonton Film21, Indoxxi, Nonton streaming, Nonton Drakor

    www.Bioskopgaul.com
    www.Bioskopgaul.com
    www.Bioskopgaul.com

    ReplyDelete
  43. Tak pernah try lagi tealive ni

    ReplyDelete
  44. Tak boleh imagine rasa durian dalam bubble tea. Lepas minum ada sendawa bau durian tak? Haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. masalahnya tak sendawa pun lepas tu hehehehehe

      Delete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆