Singgah SukaDessert @ Kg. Melayu Kepong

4:05 pm

✿السلام عليكم ورحمة الله وبركاته✿

Entah kenapa mem besar excited sangat nak share fasal dessert dari SukaDessert ni.

sebenarnya dah lama teringin nak rasa tapi tu laa... jauh nau lokasinya. Kepong nun...

mungkin yang kata, alaa... dekat je tu. still dalam KL lagi.

ya betul, masih dalam KL lagi tapiii.... nak hadap jammed ya rabbi... baiklah duduk rumah main kucing hahahhaha

nak order dengan agent SukaDessert boleh je tapi biasa laa... banyak alasan.

so, bila dah terjah ke sini, haruslah borong banyak sikit. tapi... bukan anies baham semua dessert ni ya. ada orang lain punya...

oh ya sebelum terlupa, nah... ini link SukaDessert. klik kat SINI kalau korang berhajat nak rasa dessert super sedap ni. ada beberapa dessert yang boleh di delivery terus ke rumah korang

Mountain Choc Lava Brownies. antara signature SukaDessert. kalau beli, korang dapat topping free. macam yang anies beli ni, anies minta topping coklat Kinder Bueno.

ikut pusingan jam, Nutella Cheesetart, Whoopie Pie, Creampuff dan Donut Nutella. setiap satu harganya di bawah RM2 sebiji. antara keempat2 dessert ni, paling ngam dengan tekak anies adalah Nutella Cheesetart. sangat2 sedap, okey! menyesal beli seketul😓

Nutella Pot. pernah jadi kuih raya kegilaan ramai. dan harganya pernah sampai RM40 untuk beberapa ketul je. kat SukaDessert harganya cuma RM16 je untuk 1 bekas. yang best, Nutella Pot ni tak perlu simpan dalam peti ais...

Mud Choc Rice. harganya RM13 sebekas. tak tau apa rasanya sebab bukan anies punya...

Brownies in cup. makan sejuk2 baru sedap... apa? diet? esoklah...😆😆

masa sampai, ni antara 'view' yang anies nampak... walaupun kuantitinya tak banyak tapi mampu buat mem besar telan air liur...

SukaDessert ni beroperasi di rumah. mungkin akan datang diorang akan buka kedai sendiri kot. walaupun bisnes dari rumah, jangan tak percaya SukaDessert ni pernah masuk TV? ko hado??

kat sini lokasinya. Kg. Melayu Kepong. suka suasana kat sini. tenang je...

so tu je bebelan di hari minggu. mem besar nak sambung ternak lemak.

#misinakpakaikebayanyonyakelautdalam

thanks 4 reading....

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

62 Your Words of Lo♥e

  1. Ni kalau kak PC tak pakai kebaya pun tak pelah..kikikiki..hadoiiii..terliur oiii.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tp kak PC dah rs pakai kebaya dulu hehehe sy belum

      Delete
  2. Bentuk nya menggoda selera disaat laper😃
    Seandai nya bnyk yg jualan ditmpt saya pastilah sering sering beli

    ReplyDelete
    Replies
    1. mas boleh beli online😊kalau mau mencobanya

      Delete
  3. Mountain Choc Lava Brownies sama Brownies in cup, sukses bikin gue ngiler dan pengen. HAHAHAHA

    ReplyDelete
  4. wah enak sekali kak makanan nya bisa lidah bergoyang, bagi-bagi kak sama kita-kita, jangan dimakan sendiri aja :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. maafin mas... semuanya sudah sampai di dasar perut hahahahahahah

      Delete
  5. Sangat mengundang selera kapan ya bisa menikmatinya..

    ReplyDelete
  6. Ckckck ..
    Ini kesemua dessertnya tampak menggugah selera untuk buru-buru menyantapnya ..., tak perlu menunggu waktu lama setelah membayarnya, langsung santaaaap ...
    Coz tampak enak sekali :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau tunggu lama2 nanti dimakan semut mas... rugi beli mahal2 tapi dijamu untuk semut😆😆😆😆

      Delete
    2. Oooooooh ...
      Iya betul betul betuuul ..
      [Menirukan suara Upin Ipin]
      Ntar malah ngga bisa dimakan gegara dikerubutin semut 🤣

      Untung kak Anies pandai punya ide untuk buru-buru memotret dessertnya ... sebelum semut-semut hitam dan merah menyerbunya 😁

      Delete
    3. haaa tahu tak apa hehehe...

      jangan lupa ya mas, click my next entry..

      Delete
  7. alamak...kenapa kita ditakdirkan masuk blog ni lepas pukul 12 malam? laparrrr nengok semuanyaaaa!! hahahaha

    ReplyDelete
  8. Dessert memang mampu buatkan diet terbang entah ke mana.. hahaha.. tambah yang sedap.. lagilah..

    ReplyDelete
  9. Banyak juga kak pilihan dessert-nya jadi bisa pilih sesuai selera atau Coba semuanya sekaligus, hehe..

    ReplyDelete
  10. wow..sedap2 dessert dia..belanja i plis..:)

    ReplyDelete
  11. Dekat je ni kepong dgn gombak tapi entah bila ler nak terjah hehe..

    Nampak sedap semua tu. Berbaloi hadap jem ye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mkn punya psl... acu suh mengaji? 😆😆😆

      Delete
  12. Lihat teksturnya jadi ngeces nih, penasaran banget dengan rasanya.

    ReplyDelete
  13. Dari menu makanannya atau kue serta coklat saye lebih tertarik dengan kue brownnisnya. Karena tempat SukaDessertnya begitu sejuk dan syahdu..😄😄

    ReplyDelete
  14. Dessertnya tampak enak-enak sekali. Kayaknya aku bakal lebih suka yang ini nih Nutella Cheesetart, Whoopie Pie, Creampuff dan Donut Nutella.

    Mana lagi jalanan ke sana juga kelihatannya menyenangkan.

    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mbak kalau mau rasa boleh beli online ;-)

      Delete
  15. psssssst kakak !! ada sesuatu untuk anda disini

    https://sitiyangmenaip.blogspot.com/2019/04/top-commentators-january-march-2019.html

    ReplyDelete
  16. agak menyelerakan..

    cuma kalau manis saya tak boleh layan sangat

    ReplyDelete
  17. Bestnya.. tertarik sgt tengok. Ok, tak jauh kat kepong je.. nanti boleh juga singgah ni :) :)

    ReplyDelete
  18. Kalau rajin, dari rumah pun boleh berniaga dan viral kan Anies.. Tambah kalau makanan, lagi sedap lagi senanglah nak laku.. Tengok gambar yang Anies pos tu pun boleh buat jiwa rasa nak ke Kepong.. hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. beli online je sha... ada dessert dia boleh pos

      Delete
  19. Miss Anies, saye mau juga lah dessert tu, semuanya tampak sedaaapp..yumm..yumm..

    ReplyDelete
  20. Replies
    1. ya... bisa lupakan dunia buat seketika hahahaha

      Delete
  21. Chocolate heaven sangat dear anies. Sesuai kepada peminat dessert..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sbb tu tak ada istilah diet hahahahahahah

      Delete
  22. Saya tak suka dessert sangat sebenarnya tapi ya Allah, that Kinder Bueno! <3

    ReplyDelete
  23. kak..!! banje please Nutella Pod tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh. kalau pekse dpt no sy boleh belanja😆

      Delete
  24. nampak sedapnya semua dessert tu..teringin nak cuba

    ReplyDelete
  25. Yummmy sekali mbak, lihat foto2nya aja udah ngiler, bisa ngebayangin rasa enaknya

    ReplyDelete
  26. Oh, ada Kg Melayu Kepong ke kat Kepong? Patutla dulu masa tinggal kat Kepong sekejap, semua cina je..rupanya salah sewa rumah kawasan cina la kot..baru tau..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada. tp kaw msk ke dlm sikit. bkn tepi mmr2

      Delete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆