#PremiereWithBudiey #BudieyDotCom #AXL

1:45 pm

✿السلام عليكم ورحمة الله وبركاته✿

Synopsis:

Miles terlibat dalam sukan motorcross namun disebabkan kekangan kewangan, dia hanya mampu bertanding di kejohanan peringkat daerah sahaja. meskipun berbakat, namun ada yang tidak menyenangi kehadirannya dalam sukan itu iaitu Chuck.

Chuck cuba pasang perangkap dan akhirnya berjaya 'menewaskan' Miles sebelum meninggalkannya terkontang-kanting di sebuah kawasan kosong dan tidak berpenghuni setelah tercedera ketika beraksi dengan motosikalnya.

ketika hendak beredar, Miles terdengar suatu bunyi pelik dan cuba menjejakinya. dia begitu terkjut apabila mendapati 'sejenis robot haiwan' berada di situ. kehadiran Miles tidak disenangi robot anjing itu. namun lama kelamaan, Miles dan AXL menjadi rakan baik. lebih menarik, AXL memiliki naluri sama seperti anjing biasa.

tapi sejauh mana 'persahabatan' antara manusia dan robot ciptaan ini? siapa sebenarnya AXL dan mengapa ia diwujudkan?

komen:

cerita ni biasa2 sahaja. menjadikan robot sebagai subjek cerita rasanya sudah banyak Hollywood mengangkat tema2 filem sebegini. cuma kelainan yang ditonjolkan adalah, watak Miles yang mahir dalam sukan motocross selain tahu selok belok bidang elektronik.

cerita tentang keakraban anjing dan manusia juga banyak ditayangkan baik dalam bentuk filem atau drama. anies cuba cari kelainan yang cuba ditampilkan dalam filem ini tapi tak ada. hubungan manusia - haiwan masih sama dan di penghujung, salah seorang harus terkorban demi menyelamatkan temannya. dan filem ini juga tidak terkecuali...

so dari ⭐⭐⭐⭐⭐anies beri ⭐1/2. filem ni masuk wayang hari ni... 30 Ogos 2018

terima kasih budiey.com atas 2 pass premiere ini... sorry... malas nak rotate gambar... hahaha

antara scene daam A.X.L credit gambar.

Sara dan Miles sedang berbual tentang AXL yang berada di depan mereka.

Andric, pencipta AXL tak puas hati terhadap Miles selepas enggan memberikannya password untuk mengakses AXL

Chuck mahu mencari Sara tapi akhirnya dia kena belasah dengan AXL dan Miles...

rasa macam tak ada je scene ni? ke... tak perasan? hahaha

bapa Miles ditangkap oleh tentera US selepas mereka gagal mencari Miles...

trailer. credit.

tu je... selamat menonton....

thanks 4 reading!

p/s ni entry auto publish... mem besar hilang dari radar buat seketika...

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

20 Your Words of Lo♥e

  1. terbaek.. mcm best cerita ni

    ReplyDelete
  2. Okay macam tak best jer... hahaha...
    Pergi bercuti ke mana tu?

    ReplyDelete
  3. huh..sokmo dapat tgk wayang free..:)

    ReplyDelete
  4. Mcm best je movie ni..

    Hilang dari radar lagi, ke manalah pulak tu. Happy travel hehee :)

    ReplyDelete
  5. kira mcm transformer juga laa citer nie yee..

    ReplyDelete
  6. Akak lebih suka tengom cerita cintan cintun :D

    ReplyDelete
  7. Sebelum tengok gambar, saya bayangkan anjing AXL tu kecil normal size. Sekali tengok, hambik kau..lagi besar dari orang..

    ReplyDelete
  8. Macam nak tengok la pula bila tengok gambar-gambar yang Anies buh tu.. macam menarik je robot anjing tu..

    ReplyDelete
  9. nak tgok tp cuma ade bbrpe pwgam je yg tygkan..
    umm

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆