2 jam je kat Mood Republik Y.E.S 2017, PWTC

12:00 pm

✿...السلام عليكم✿

Motif tajuk? ko rasa?

hahaha... jangan mengata yek...

tu idea spontan je. kalau klise sangat da biasa. sesekali cubalah bagi kebaboom tajuk tu. barulah pg mencanak... kurlass ko nyah! hahaha...

entry selit2 je ni sebelum habis 2017. ahad lepas, hari terakhir MR and dalam hati mengagak, pasti tak ramai orang.

memang betul pun. orang tak berapa ramai. register kejap je pastu dah dapat cop mohor gitu...

terus masuk level 3 PWTC. and cuci2 mata tengok gelagat pembeli, penjual dan pempamer.

nama2 pempamer pun, ada yang otai, ada juga yang 1st time dengar. tak kisahlah, janji diorang cari rezeki halal kann...

pastu, naik ke tingkat 4. sama macam level 3. ada jual alat solek, minyak wangi, produk kesihatan, baju kanak2 dan of coz, baju orang dewasa.

cuma agak terkilan, kebanyakan baju2 yang dijual, kebanyakannya design dari kain plain. means, baju bercorak memang tak banyak. kalau ada, tak menepati citarasa. pakai jubah tapi ikut body. ko rasa????

fikir punya fikir, baik cari telekung laa... cari booth yang jual telekung saja tak ada. nasib baik butik SK (Siti Khadijah) ambil bahagian. memula rasa... nak beli ke? korang pun tau kan harga telekung SK ni macam mana. memula, belek2 dulu. pastu blah tempat lain. then datang balik. ada rasa nak beli. bila dah try, ikut cakap hati, nak beli untuk mama laa... untuk diri sendiri lain kalilah... at least ada juga hadiah untuk b'day mama bulan depan.

lepas bayar, merayau sekali lagi. sambil2 tu jeling booth yang ada artis. snap dari jauh je. nak bergambar, kita tak beli barang diorang. so malulah pula nak bergambar bersama.

bila rasa macam tak ada apa2 lagi, maka angkatlah kaki untuk balik. tapi sebelum balik, nampak teh tarik PWTC. oh, my... yang tu memang kena beli...my fav dari mula bertugas kat PWTC lagi...

okey tu je laa cerita hari ni... macam selalu mesti ada gambar kan? tak banyak tapi boleh laa dijadikan bukti DNA😆

'cop mohor'

kat bahagian belakang level 3... dia jadi tetamu jemputan... mesti kenal punyalah...

kat booth SK


belian RM197 dan ke atas layak untuk sertai cabutan bertuah MR...

booth2 di level 4


jumpa DSV tapi bukan kat booth dia...

cari bujibu mok mok tapi tak de lah pulak... kerek betul! hahahaha

cari jugak budak aaisyah tu... yang ada booth ayah dia je...

level 3 & 4

korang kenal kan....

kak Ziana yang peramah

nak! sila take note!

Ifa Raziah tengah membebel apa ntah masa ni... gamat sungguh!

last but not least... yang mesti beli! teh tarik PWTC...

masanya kian tibaaaaaaa

daaaaa

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

36 Your Words of Lo♥e

  1. you xbrgambar ngan retis ke?hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. segan cik nor da laa kita x beli brg diorg tetiba nk bergambar pulak hehehe

      Delete
  2. Wah bestnya, mesti banyak sale ni... PWTC tu mall ke tempat PAU je? Hihi

    ReplyDelete
  3. cap mohor tue yang mahai .. tak der di jual diman-mana

    ReplyDelete
  4. kite kalau crowded sangat kepala cepat pening ;) ngan orang gamai ...

    ReplyDelete
  5. belum ade koleksi lagi SK telekung.

    ReplyDelete
  6. Belum pernah ada peluang lagi nak ke Mood Republik sebab takde siapa nak tolong bawakan :(

    ReplyDelete
  7. SHOPING TELEKUNG UTK MAMA ANAK SOLEHAH NI

    ReplyDelete
  8. Wah..jumpa retis.
    Lamanya tak ke PWTC..

    ReplyDelete
  9. ya allah nmapak teratur untuk kali ni...x de crowded sangat mcm dulu2 tgk...tahu gini saya pun nak dtg

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya, kali ni lbh teratur dan plg penting x ramai org / crowded

      Delete
  10. Tempat mcm ni boleh jadi rambang mata jadinya, especially klu bawa mem :D

    ReplyDelete
  11. Yang baju merah tu macam kenal bila tanya office mate sah la betul si Sxjxt tu kansss....

    Nampak teratur dan seronok nak membeli.

    ReplyDelete
  12. Belum berpeluang lagi pergi any event Mood Republik ni. Lagipun, saya kurang tahan sikit kalau tempat padat sesak ngan orang ni. Alignment cepat lari hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. pegi hari terakhir xramai org parking pn sng

      Delete
  13. tak pernah pegi MP sebab selalu tengok orang update sesaknya. haih hehe.. lagipun ongkos tarak. telekong SK mahai tapi insyallah selesa dan berbaloi. bestla mak dapat telekong SK hehe..

    ReplyDelete
  14. cukup lah sekali p MR haha.. tgk baju kerlas mak datin xpadan dgn nk pakai time raya, kenduri etc.. telekung SK lawa2 tp hmm xmampu beli. mampu beli kt indon jelah

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆