#PremiereWithBudiey #BudieyDotCom #6Below

9:54 am

✿...السلام عليكم✿

Tiba2 hari ni rasa terlajak excited laa pulak. semuanya kerana tak sabar nak tunggu press conference #Fattzura yang khabarnya akan berlangsung pukul 5 petang nanti. harap2nya 'sesuatu' yang baik akan berlaku... aminn...

ya ya... i'm a fan of them... but as a couple je... bukan minat sorang2 yaaa... sama macam dulu. minattt sangat kat Britney and Justin Timberlake masa diorang 'bercouple'. pantang jumpa gambar diorang berdua, mesti nak beli majalah atau paper tu hehehehe... laa ni perangai tu dah insaf sikit. tak beli dah majalah, paper bagai... cukup dengan skrol IG je, belambak je gambar2...

okey. ni dah melalut ke lautan biru. sebenarnya nak share sikit pasal movie yang anies tengok kelmarin.

filem ni memang best sebab ia berdasarkan kisah benar yang berlaku ke atas Eric Le Marque yang terperangkap di gunung bersalji hampir seminggu tanpa sebarang makanan. bayangkan dalam keadaan yang teramat sejuk (-20 darjah celcius) Eric berusaha mencari jalan keluar selain menyelamatkan diri.

kalau kita, hujan tengah malam je dah tarik selimut tebal, inikan pula Eric yang hanya berbekalkan pakaian 'berski', mengharungi keadaan dan suhu yang sejuk mencengkam itu selama hampir 8 hari! mungkin kalau kita yang mengalaminya, tak sampai sehari pun agaknya, dah surrender kot. tak pun pasti sudah dijemput Ilahi. tapi Eric, dia kuatkan semangat, walaupun luka di kaki bertambah parah, dia tidak putus asa, sebaliknya menjadi lebih bersemangat.

nak tau apa kesudahannya nak tau sama ada Eric masih hidup atau tidak selepas tu, korang kena tengok laa sendiri filem berinspirasi ni.

filem ni dah masuk wayang semalam. oh ya! pelakon utamanya Josh Hartnett, co star filem Armageddon dulu.

so, daripada 5⭐⭐⭐⭐⭐ anies beri 4⭐⭐⭐⭐.

terima kasih kepada pihak budiey.com atas 2 pass tayangan perdana filem ini.

trailer 6 Below: Miracle on the Mountain

selamat menonton!

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

26 Your Words of Lo♥e

  1. SELAMAT MENONTON FILEM YG MMENGINSPIRASI DAYA JUANG KEHIDUPAN

    ReplyDelete
  2. Amboii, peminat #fattzura rupanya. Eh, betul tak hashtag tu. Hihi

    Moga bahagia hingga ke syurgalah depa. :)

    ReplyDelete
  3. Berdasarkan true story, mesti sedih citer ni sobs..sobs...sobss...

    ReplyDelete
    Replies
    1. x sedih tak rs sangatttt kesian sbb terperangkap sorg2 dlm cuaca sejuk

      Delete
  4. wow seperti apa ya perjuangan sang Eric Le Marque pasti seru nih film penasaran

    ReplyDelete
  5. Dear Anies i am follow 1101 ok thanks semoga berkah

    ReplyDelete
  6. mesti tragis.. mamat hensem suatu ketika dlu. best armageddon 😍😍

    ReplyDelete
  7. #fattzura dah selamat pun bertunang

    ReplyDelete
    Replies
    1. #baunasiminyak #bunyikompang #comingsoon ;-)

      Delete
  8. kena tengok ni sebab ada Josh Hartnet bogel..haha

    ReplyDelete
  9. Saya pun sibuk excited sama tunggu press conference #fattzura last week ;)

    ReplyDelete
  10. Menarik nampaknya.. filem best, coverage pun best.. hangat! :)

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆