I was there : Penang #3

9:29 am

...السلام عليكم


Sambungan part #1, part #2

kali terakhir memadu kasih dengan Bukit Bendara masa arwah mak cik baru kahwin.
sekarang, anak2 dia pun dah besar panjang.
see? dah berkurun rupanya tak datang ke sini.

so, masa sampai tu ada la jakun sikit.
sikit jer...
memang banyak dah berubah esp. train yang membawa kita ke puncak.
kalau dulu lama jugalah nak tunggu next trip.
tapi sekarang, lebih kurang 10-15 dah dapat naik train.
tu pun kalau orang tak ramai laa...

btw, masaklah yu ols tengok gambar2 model kamera sendirian berhad semenjak dua menjak ni...
^_^
kepada bloggers yang duduk di Shah Alam dan kawasan2 sekitarnya, apa kata kita bertentangan mata dan beramah mesra di  SACC Mall  bersempena Pesta Buku MPH 2013 pada hari Ahad 29 September 2013. insya-Allah anies akan turun ke sana sekitar jam 12PM- 3PM. jangan lupa, angkut satu family tau!!
masa sampai tu, ramai jugalah umat manusia.
cuaca pun redup2 manja gituwww...

teruja bila dah sampai di puncak.
tapi bila tengok ke bawah, memang tak nampak apa2.
macam berjerebu je...


maka merayau2 la kami kat atas Bukit Bendera tu.
salah satu tempat terpemes adalah interprem bersama kera.

still tak nampak bandar Georgetown.

bila tengok pic ni, terasa macam tengah posing kat depan rumah warga British nun di UK sana kek dah nyer...
adoyai cik anies oiiii...
sabo je la..

pernah bergambar kat sini masa datang dengan arwah mak cik dan gambar tu masih ada lagi dalam simpanan.
nostalgia gituwww...

kawasan ni suppose tak boleh masuk.
tapi kami redah je.
sebab tu ada perasaan nak posing2 maut...

dalam train otw turun dari Bukit Bendera.

acu tengok mak cik kat belakang tu.
kemain lagi dia amik gambar!
ekekeke...

aksi ganaz tak hengat di sebelah stesen train.
ganaz la sangat kannn...

stesen train dari belakang sebelum menuju ke parking lot.
jenuh juga nak menapak.
btw, bye2 Bukit Bendera.
see ya!
mmm... pasni nak ke mana pula?

to be continued...

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

25 Your Words of Lo♥e

  1. sakan berjimba-jimba..syok nyee

    ReplyDelete
  2. Akak last pergi Bukit Bendera masa sekolah rendah hahaaa...

    ReplyDelete
  3. lepas train dinaik taraf ni..akak baru sekali kesana...jauh le nak menatap dari tmpt parking tu hehe

    ReplyDelete
  4. saya baru sekali je pegi bukit bendera itu pun masa sekolah rendah

    ReplyDelete
  5. bestkan sesekali cuci mata di bukit bendera. jaa pun dah sampai sini dua kali. syok la jugak, utk amik2 gambar. hirup udara segar. hihi.

    ReplyDelete
  6. wah dh smpai.. ros pnah g skali dulu.. eh gmbr dia boleh berpusing..kikiki

    ReplyDelete
  7. Dah beberapa kali pergi penang tapi tak pergi bukit bendera ni. saya lebih kepada JJCM. Hehe

    ReplyDelete
  8. hehee... dh byk berubah kan..
    nureen naik masa raya ke 8 ari tue hehe

    ReplyDelete
  9. Beberapa tahun lepas kakcik ada naik ke sana... :)

    ReplyDelete
  10. bestnya jalan2 lagi.. tak pernah lagi sampai ke bukit bendera ni..

    ReplyDelete
  11. kali ni jln2 je ke..mkn2 tak ada ke..

    durian crepe ke?

    ReplyDelete
  12. kali terakhir akak pi adalah masa akak age 21.now dah diambang 40an..ishhh anis buat akak teringin nak pegi la.

    ReplyDelete
  13. lama betul x pegi bkt bendera ni...x sabo lak nk tggu destinasi seterusnya nnt :)

    ReplyDelete
  14. bnyk dah perubahan bukit bendera tu kan anies. last akk pergi 20 tahun lepas kut..

    ReplyDelete
  15. macam teringin nak ulang lagi ke sini. lama dah tak ke sana. best lahh.

    ReplyDelete
  16. ya la anis..bila dah laju train tu, nak snap gambar pun tak sempat..

    p/s parking problem tak de ke?

    ReplyDelete
  17. Wahhh syoknya. . Dah lama akak tak Bukit Bndera. Pergi masa lawatan sekolah muda2 dulu..

    ReplyDelete
  18. dah lama tak ke pulau pinang sejak kakak dah grad

    ReplyDelete
  19. MJ yg dok Penang pun ada la kot sekali dua je kot sampai Bkt Bendera ;D

    ReplyDelete
  20. sakannya anies brjalan2 ye...seronok..:) k imi nmpaknya klau nk jln2 mcm ni lg kenala tggu anak2 dh besar nti :))

    ReplyDelete
  21. haha.. lama dh xnaik bukit bendera

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆