I was there : Penang #2

5:30 am

...السلام عليكم

Sambungan daripada part #1

lepas berjimba jimbi kat Empangan Teluk Bahang, kami ke jeti yang terletak bersebelahan dengan Taman Negara Pulau Pinang.
kebetulan masa tu cuaca tengah mendung dan air laut pula tengah pasang.
so memang sesuwai sesangat la unpaid model ni posing sana, posing sini.

walaupun guna kamera cap ayam belanda je, tapi dengan kepintaran si tukang amik gambar, tetiba terasa macam tengah buat outdoor photoshoot dengan jurufoto ter'pemes'.
huk huk huk...
tersedak manja giteww...

so, layankan je la ye apa yang ada ni.

sebenarnya, niat lepas menternak peluh kat dam teluk bahang tu, kami nak singgah sini.
tapi sayangnya dah tutup pulak masa tu.
keciwa juga la...
tak pe la... ada rezeki kita terjah next time (pujuk hati sendiri)

gambar seploh markah.
gaya seploh markah.
okey, silalah tepuk tangan.

you jump, i jump.
okey, set babeh!

kalau ikutkan hati, nak je posing atas palang besi tu.
sebabnya kalau dah tertonggeng masuk ke laut, ada je yang sudi nak buat CPR.
huwahuwahuwa...
lempeng ke lempang??

masa duduk atas jeti ni, tetiba terasa tangan macam dicucuk-cucuk.
bila telek2, rupa2nya macam ada selumbar melekat kat tangan.
puas juga nak mencabutnya sebab halus kemain!

dari kejauhan, rasa2 macam boleh nampak je Pasar Baru, Bandung.
teeettttttttt....
sapa yang tekan buzzer tu??

suka dengan pic ni.
sayangnya, model tu pun macam dah tak de mood lagi nak bergambar.

otw balik...
kalau dah sampai Batu Ferringgi ni, bergambar depan HR Hotel / Cafe ni adalah wajib sebelum bateri kong! 

bila nak menginap kat hotel ni?
errr... next hanimun boleh??

perempuan dan membeli belah adalah ibarat aur dengan tebing.
tetapi lelaki dan membeli belah ibarat jauh panggang daripada api.
boleh gitu?
sila jawab wahai datuk datin sekelian alam...

to be continued...
temui kami di Explorasi Ilmu Bersama Ana Muslim di Plaza Angsana Johor Bahru dari 20 September hingga 29 September 2013. Pelbagai jualan dan acara menarik menanti anda. jumpa di sanaaaaa...

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

29 Your Words of Lo♥e

  1. Saya pun tengah buat pasal travelog penang. Tapi lebih kepada makan2. Hehe

    ReplyDelete
  2. hehehe..memang seploh markah boleh bagi ni Anies, tersenyum2 ummi baca n3 Anies ni. Gambar2 kat jeti tu memang cantik, especially yang ada perahu tu, walaupun takde mood, model maintain senyum juga.

    ReplyDelete
  3. Amboi seronoknyaa anies jalan2 ke penang yer.. byk posing2 gitu.. :)

    ReplyDelete
  4. Akak tetap jeles bila org cerita2 pasai Penang!

    ReplyDelete
  5. cantik gambar dengan perahu tuh anies...tengah hepi kan

    ReplyDelete
  6. raya hari tu kakain pun ada pergi penang...seronokkan jln2 kat sana...

    ReplyDelete
  7. best kalau dapat mandi laut kat situ.. :D

    ReplyDelete
  8. eh..lama tak gi Taman Negara. dah ada jetty lawa gitu. nak pergi la pas ni...

    ReplyDelete
  9. untungnya anies ...dpt jln2 selalu :)))

    ReplyDelete
  10. wah..mai penang tak habaq pun..heheh

    ReplyDelete
  11. seorang aje ke..bf mana anies...

    ReplyDelete
  12. bestnye sis jalan2 kat penang..dah lama saya x pegi penang :)

    ReplyDelete
  13. haha sama la kita, asik jadi model utk kemera sediri...

    ReplyDelete
  14. cantiknyer pemandangan kat jeti tu akak pernah pergi tapi tak dapat nak bergambar kat sini tutup dan akak bergambar jeti yang sebelah tu..agak2 usang gitu...bestkan gi penang makan nasi kandar n mee goreng mamak memang terbaik hehe...

    ReplyDelete
  15. pening kepalaku melihat gambar berpusing² huhuhuhuhu

    ReplyDelete
  16. bestnyer, bergambar ala2 model lagi tu hehehehe

    ReplyDelete
  17. apabila tengok gambar tuh semua rindu pulak nak bercuti ke Penang lagi...huhu

    ReplyDelete
  18. wahhh sangat cantik pemandangan dekat bot tu.... edit ke original? ngeee~

    ReplyDelete
  19. kak dok gelak baca entry anis ni..hee

    ReplyDelete
  20. nureen x pernah sampai pon kat jeti yg anis duduk tu tau...
    mmmm cantik la...
    night market pon dh lama x p...
    apa yg anies borong hehee

    ReplyDelete
  21. mane gambar berdua? hihihi

    rindu nak pegi penang. nak makan pasemboqqqqq. huhuhu

    ReplyDelete
  22. Gambar cantikkkk :)
    Beratus kali saya ke Penang selama ni,sekali pun tak pernah sampai ke jeti tu...huhuhuhuh...nak kena pergi ni

    ReplyDelete
  23. chanteknyer gmbr tuuu.,modelnyer pown samer.,ehHHee

    ReplyDelete
  24. syok nya dapat jelajah seluruh penang, jaa pun next januari nak ke penang gak, utk kursus di usm..

    ReplyDelete
  25. belah sana ros xpnah smpai lg.. nak request dgn cik asben laaaaa... :P

    ReplyDelete
  26. Part paling best shoping night market kat Bt Feringi kan :D

    ReplyDelete
  27. xpernah lg pi taman negara tu.. haha
    xda siapa nk bawa

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆