FITMalaysia @ BSN 2019

10:13 am

✿السلام عليكم ورحمة الله وبركاته✿

Event ni merupakan sebahagian daripada program diadakan sempena Bulan Sukan Negara (BSN) 2019 yang berlangsung sepanjang Oktober.

selain larian, pelbagai acara lain turut diadakan dan antara agenda paling menarik untuk BSN tahun ni adalah, semua pusat sukan (stadium, velodrome etc) akan dibuka kepada orang ramai FOC.

dan sebagai permulaan, para peserta event larian ni diberi peluang untuk berlari atas trek Stadium Nasional Bukit Jalil!!

kalau sebelum ni kita cuma jadi penonton je dan hanya pihak tertentu je yang dibenarkan masuk track dan padang, namun sempena BSN ni semua orang berpeluang merasai pengalaman tu.

jujur cakap, anies pun ikut teruja. yalah... sejak SNBJ didirikan, mana pernah jejak track stadium. so bila dapat peluang berlari di atasnya... arghhh... best-nya feeling tu walaupun untuk seketika.

jarak larian cuma 5KM je tapi anies rasa macam tak sampai je 5KM sebab track larian hanya mengelilingi area KLSC (Kuala Lumpur Sport City) je. but, it's not a big deal. yang penting dapat lari dengan selamat dan berpeluh.

oh ya...FYI event ni FOC dan terbuka kepada orang ramai. tapi kalau sesiapa nak kan running / cycling shirt, barulah kena bayar. but tak mahal pun.

sebelum flag off, macam biasa ada senaman zumba dan majlis perasmian BSN oleh menteri KBS. lepas tu, flag off untuk acara 30 KM cycling. 15 minit kemudian barulah peserta larian dilepaskan kira-kira jam 8.00 pagi.

khabarnya hampir 20 000 orang menyertai event ni. well tahniah untuk korang kerana berjaya sahut cabaran Fit Malaysia.

see u again next year!

macam biasa, sebahagian gambar yang ada...

perkarangan SNBJ di awal pagi...

flag off untuk event 30 KM cycling dan 5 KM running bermula di sini...

peserta berlari masuk ke dalam SNBJ...teruja dah masa ni...

sikit je lagi...

sori gambar gelap... para peserta sibuk bergambar bila dah masuk track SNBJ..

tetiba rasa nak pergi SNBJ Sabtu ni tengok JDT vs Kedah eh ehh... tak ada kena mengena hehehe

bawah fly over depan SNBJ...

lari lari... konon nak ambil gambar peserta tapi nan hado...kesian kamera rosak hehehe

ada macam2 program dan jualan berlangsung sempena BSN 2019 di perkarangan SNBJ

refreshment... okay laa tu sebab event FOC kan...

e-certificate. e-cert ni diperoleh menerusi apps Jom Run. 

last but not least... finisher medal...

p/s anies belum habis BW... sabar ya
thanks 4 reading
daaa


Kisah Silam Untuk Masa Depan

72 Words of Lo♥e

  1. Wha.. FOC je.. menarik.. tapi tak dapat joint juga.. jauh sangat.. hehehe..
    cantik tali medal tu.. kuning menyerlah..

    ReplyDelete
  2. meriah. rugi kalau tak join ni sebab free fee

    ReplyDelete
  3. wah...mem besar power! pasni kita gi berlari kat anfield pulak!

    ReplyDelete
  4. Good post 😊 thanks for your sharing 😊

    ReplyDelete
  5. mana bajunya? biasa tunjuk baju..hehe

    ReplyDelete
  6. sihat utk kesihatan
    ingat kan simpanan BSN
    hihihi

    ReplyDelete
  7. nampaknya kak anies ini gemar olahraga yaa

    ReplyDelete
  8. Kat Melaka pon ade buat... Tak sempat nak joint😅😅
    Teringin juga nak collect medal 🏅🏅🤣🤣

    ReplyDelete
    Replies
    1. joom laa join. downloads apps Jom Run. msk family run. yuran pun berpatutan kalau early bird

      Delete
  9. Semoga anies sentiasa fit 💪💪

    ReplyDelete
  10. Jelesnya dapat lari atas trek Stadium Bukit Jalil. Saya pi dulu cuma boleh tengok kat seat penonton je. Dahla harga tiket masuk mahal..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy pn x sangka kami akn berlari ats track snbj

      Delete
  11. ramai yg kuat berlari tahniah anies dpt medal lagi

    ReplyDelete
  12. Best jugak ni... Untuk sihat dan cergas
    Sorry... Lama dah bw

    ReplyDelete
  13. Wah! jarang-jarang ni public dapat menjejakkan kaki ke trek SNBJ.
    Syabas FIT Malaysia.

    ReplyDelete
  14. can't wait for my turn next few weeks.

    ReplyDelete
  15. waaa bestlah dapat masuk SBJ free pula tu. Banyak manfaat sempena BSN ni kan.

    ReplyDelete
  16. Emejing Cik Anies.. selalu sehat dengan berolah raga. Semangat pastinya jika ramai begitu

    ReplyDelete
  17. Wah,BSN dapat sambutan yang hangat

    ReplyDelete
  18. makin fit anies slalu join run

    ReplyDelete
  19. Thanks for your sharing 😊 have a nice day...

    ReplyDelete
  20. Yeayy hebat.. syok gak leg masuk trek Tu kan

    ReplyDelete
  21. Great review and beautiful photos! :)

    ReplyDelete
  22. Wahh meriah.. sijil kali ni pun nampak ikonik sgt.. menarik!

    ReplyDelete
  23. meriah sekali dan cantik cuacanya tak ada jerebu

    ReplyDelete
  24. Congratulations dear, beautiful medal:***

    ReplyDelete
  25. wahhh, bestnyaaaaaaaaaaa :)
    https://typperlo.blogspot.com/2019/11/langkawi-short-vacay-3hari-2malam-part-1.html

    ReplyDelete
  26. Banyak sekali pesertanya. Join event ini jadi sehat ya

    ReplyDelete
  27. Meriah betullah!
    Anies is the best Runner :)

    ReplyDelete
  28. FOC tapi dapat juga medal tu yang best 😉

    ReplyDelete
  29. macam mana dapat e cert tu. Saya puas cari link

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau ada download apps jom run, dia kasi lps habis event (dlm apps)

      Delete
  30. meriahnyaa run ni.. harap thn depan boleh run byk lg

    ReplyDelete
  31. bila agaknya kita akan berlari bersama lg

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆