Đà Nẵng, Vietnam: bunga-bungaan @ Bà Nà Hills

9:39 am

✿السلام عليكم ورحمة الله وبركاته✿

Dalam entry INI, anies tak larat nak upload banyak gambar, so untuk 'tebus balik ketidaklaratan' itu, maka terimalah entry khas ini... 🤣🤣🤣

since namanya Floral Garden, jadi secara tak langsung memang banyaklah bunga-bunga ditanam di sini.

tapi bukan semua jenis bunga anies snap kan gambar. yang mana rasa cantik, kite snap lah... yang tak cantik tu, kite tengok jewww hahaha...

oh ya kalau ada yang tanya, hari tu kan handphone masuk air, macam mana boleh snap gambar2 yang cantik ni?

gambar2 ni guna kamera sebenar, ya tuan-tuan dan puan-puan sekelian alam. bukan hasil editing (ish, tak kose ler nak edit bagai)

gambar tak ada laa banyak sangat. so... selamat menjamu mata.











thanks 4 reading
daaa...

p/s blogger sehat indonesia & fidah shah, mana LINK blog kalian?

p/s auto published. mem besar cuti hari ni...

Kisah Silam Untuk Masa Depan

77 Words of Lo♥e

  1. Wahhh... Indah nyer bunga bunga di taman

    ReplyDelete
  2. Kan bagus kalau kat laman rumah cam tue 😆😆

    ReplyDelete
  3. Cantiknya.. sejuk mata memandang.. 😍😍

    ReplyDelete
  4. gebu-gebu dan cantik-cantik bunga dia

    ReplyDelete
  5. cantik dan segar je mata tengok bunga-bunga tu .

    ReplyDelete
  6. Cantiknya bunga.. ni klu tanam kat rumah mesti ceria sgt laman.. seronok tngok :)

    ReplyDelete
  7. akak pertama kali tgk bunga monkey face tu kat kashmir lah. suka sangat tgk. then bila pegi ke mana2 waktu spring sure nampak monkey face ni.

    ReplyDelete
  8. Best nya pi Danang, kami duduk HCMC lama tak sempat nak ke sana.. Tqs Anies share trip ke Danang..

    ReplyDelete
  9. Aku suka sekali dengan bunga-bunga. Bunga-bunga ini di Vietnam semua? Wah... wah...cantik-cantik.

    ReplyDelete
  10. Yang warna ungu tu pulak banyak tumbuh liar dan melilit pagar, memanjat sampai ke atas atap belakang rumah di Batam. Apakah ia benar bersifat demikian?

    ReplyDelete
  11. banyaknye bunga....pling suka roses....

    ReplyDelete
  12. ganbar yang diambil menggunakan kamera lebih awesome..

    kalau saiz jadi 1MB sakit juga nak upload kalau line slow hehhehe

    ReplyDelete
  13. cantik-cantik aku pernah namppak beberapa juga kat Indonesia

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalu dia asean rs nya semua bunga ni mudah didapati

      Delete
    2. Syukur pada Allah negeri kita kaya dengan hal cantik

      Delete
  14. Wah, cantiknya bunga ni. Mem besar cuti ke mana tu?

    ReplyDelete
  15. Thanks for the beautiful post!Have a nice day) 

    ReplyDelete
  16. Saya tau yang warna ungu itu banyak tumbuh kat Batam sayang tempatnya kemudian telah di bina sebuah kilang

    ReplyDelete
    Replies
    1. sayangnya...binga tu boleh jadi pewarna masakan tau, mas

      Delete
  17. Warnga gambar cantik, tapi watermark terang sangat, hilang dah seri gambar. Nnti kuranh opacity dia sikit. Nice

    ReplyDelete
  18. Nice photo. Foto bunga bisa jadi pelepas stres & membuat mata yang lelah menjadi segar kembali

    ReplyDelete
  19. Halo kak, cantik-cantik ya bunganya...

    Salam kenal dari blogger Indonesia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nama pun bunga mana tak pernah cantik.
      terima kasih mampir ke blog ini

      Delete
  20. Bunganya cantik sekali kak, aku ingin tanam bunga seperti itu di halaman rumahku pula kak

    ReplyDelete
  21. Semua gambar dan bunga cantik-cantik. Bunga yang last tu macam tak pernah tengok je. super cantik!

    ReplyDelete
  22. not a fan of flowers but bila tgk in real life mmg selalu mesmerized by it.

    ReplyDelete
  23. Syoknya dikelilingi bunga. Rasa nk masukkan dalam beg bawak balik je 😂

    ReplyDelete
  24. nasib ko la bunga.. hahaha. kt sun moon lake pun byk hasil selfie dr bunga

    ReplyDelete
  25. watch kissasian online and english subbed. Watch the best kiss asian from the comfort of your living room. kissasian is free and legal.

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆