Tart comel dan sedap by kekgalore

11:33 am

✿السلام عليكم ورحمة الله وبركاته✿

Bohong laa kalau cakap tak terliur bila tengok macam2 kek, kuih-muih dan manisan sama ada yang dibuat sendiri atau pun yang dijual di mana2 socmed...

and dek kerana terliur tu laa maka terjadinya sesi order meng'order' ni... hahaha... nampaknya diet dah terhumban ke laut dalam semata2 kerana tergoda dek tart2 comel ni...

sebelum ni pernah juga anies try (beli kat orang lain) tapi tart shell dia keras. ada tu terlalu manis. so cukup laa beli sekali je. kita cari yang lain.

Alhamdulillah, tart by kekgalore ni memang tak menghampakan... insya allah, boleh repeat lagi... tambah pula, si penjual ni... cik fiqa ramah orangnya... tu dah kira extra bonus ;-)

kalau korang dok jauh, cik fiqa boleh arrange kan runner untuk korang... don't worry ya!

order saiz S je sebab nak try dulu... topping Nutella, salted caramel dan blueberry jem. filling pun sama juga. tapi topping salted caramel cair kena panas (cahaya matahari). yang tu salah mem besar laa... hahaha... so, comel kan? gebu2 pulak tu... bila masuk peti ais, lagi sedap makan sejuk2...

kalau korang teringin nak rasa, boleh laa try usha2 IG, FB dan nombor di atas ya... hah... jangan cakap anies tak payung yaa


p/s maaf banyak2 sebab belum sempat BW. kerja tengah banyak... yang mana sempat je anies terjah. yang lain sabar yaa...

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

52 Your Words of Lo♥e

  1. anies sila belanja Cik Nor..haha..pos yer..klu xnak pos tlg mkn utk cik nor..kihkih

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh sy slalu mkn igt kt cik nor 😆

      Delete
  2. tart ni inti ikut jenis sama dengan topping ek

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya ann.. kalu topping coklat so inti.pn coklat jg

      Delete
  3. i yg tengok ni pun terliuq. cam ne tu.

    ReplyDelete
  4. Bohonglah kalau kata air liur Hana tak meleleh waktu tengok gambar first tu haha :3
    .
    Nice review kak Anies!! ^^

    ReplyDelete
  5. amat menyelerkan..

    satu je korang ..

    tak tunjuk pun orang tengah makan tart tersebut

    ReplyDelete
    Replies
    1. bahaya kalu tunjuk sbb mulut tgh penuh😆

      Delete
  6. Tengok gambar je pun memang dah terliur sangat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak...xdapek nk nolong eh😆

      Delete
  7. wow,sedap sgt nie
    sampai sini bau coklat...hihi

    ReplyDelete
  8. sedapnya tart tu anies.. nk kena g cari ni nanti

    ReplyDelete
  9. topping nutella macam sedap je :D Siqah suka mini tat camni, senang nak makan, sekali ngap je habis dah. Hihi.

    Anies, jemput join segmen dan giveaway di Blog Siqah ye :)

    LETTER OF HAPPINESS GIVEAWAY BY BLOG SIQAHIQA

    SEGMEN : MAKING A BLOG LIST BY BLOG SIQAHIQA

    ReplyDelete
  10. belanja la satu sempena Liverpool layak ke semi. haha

    ReplyDelete
  11. Zumal suka gak makan tart ni tapi selalu terkena yang bila gigit sikit terbarai semua. Tapi rasa tetap sedap. Hehe...

    ReplyDelete
  12. salted caramel tu mcm sedappp tgk.. cair di mulut tak hehehe

    ReplyDelete
  13. Cantik dan comel jew kejadian tart nie

    ReplyDelete
  14. Dah moden
    ..disalut coklat lagi auwww

    ReplyDelete
  15. Tampilan kuenya sangat bikin ingin segera melahapnya ... , menarik dilihat.

    ReplyDelete
  16. Tengah puasa ni, tak boleh tengok lama-lama. Skip..

    ReplyDelete
  17. Ya ampunnnnnn, apesal comel sgt tart ni? Stress nk beli jugak

    ReplyDelete
  18. sedapnya anies... adeh teringin pulak dah, heheh.

    ReplyDelete
  19. anies, LZ tengok pun rasa terliur apa lagi rasa, mesti sedap..

    ReplyDelete
  20. Makan tadi tak ada pencuci mulut..
    Nak sebijik boleh...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. amik laa kalu bleh capai kt gmbr tu😆

      Delete
  21. Fuhh terliur pulak tengok ptg2 ni.. sedapnyaaaa :)

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆