Jamal Abdillah Solo Concert Extravaganza

9:18 am

...السلام عليكم
Memang tak sangka, dari angan2, jadi kenyataan.
mungkin juga dah rezeki.
so, tak kan nak tolak pulak kan?

alkisahnya, sebelum balik kerja Rabu lepas, tetiba cikgu (officemate) cakap:

"ada 1 tiket lagi. so, malam ni pukul 8 malam tunggu kat Istana Budaya!"

apa lagi, melompat kangaroo lah anies masa tu.

btw, terima kasih cikgu!
terima kasih Puan Lilis Syafiza yang beri tiket ni FOC.

ada beberapa keping gambar yang sempat diambil untuk dikongsi.
cekidaut!

p/s ada rakaman untuk konsert ni tapi anies tak pasti akan masuk channel mana.
so tunggu je la nanti yek depan tv!

sebenarnya, tiket ni khas untuk media.
actual date untuk concert ni bermula pada 30 Mei dan berakhir semalam.

banner.

replika beca yang dipamerkan di lobi IB.
kenapa beca ni dipamerkan?
okey, baca info kat bawah ni!

alkisahnya...

turut dipamerkan di lobi IB adalah biografi Allahyarham Tan Sri P.Ramlee.
oh ya, 29 Mei tu juga adalah ulangtahun kematian beliau yang ke-40.
al-Fatihah...

gatal tangan amik pic siling IB. ;-P

mem besar a.k.a tuan tanah kedaung a.k.a tuan blog...
berapa banyak a.k.a daa...

pengamal media menunggu di lobi sebelum pintu Panggung Sari dibuka.

hanya t-shirt sahaja yang dijual.
ingatkan ada la mug ke, keychain ke, FM ke...
dah tu, mahal kemain.
RM40 / sehelai!

hanya pic ni sahaja yang sempat diambil.
tu pun lepas tamat persembahan.
FYI, mengambil gambar / merakam video adalah dilarang kecuali anda memakai tag reporter.
selain Jamal, antara artis jemputan ialah Musly Ramlee, Azlina Aziz, Isma Aliff, Nas Adila dan Najua P.Ramlee (cucu allahyarhan TS P.Ramlee)
Jamal menyampaikan 36 buah lagu yang diambil daripada OST filem2 TS P.Ramlee termasuklah lagu2 yang pernah didendangkan oleh beliau tetapi kurang popular di corong2 radio.

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

26 Your Words of Lo♥e

  1. bestnya anies...
    seniman agung yang dikenang hingga kini..

    ReplyDelete
  2. bertuahnya anies..dapat tengok sendiri..

    ReplyDelete
  3. errr... kureng minat jamal abdillah. hahaha

    ReplyDelete
  4. dah 40 tahun beliau pergi..sampai saat ini tiada penggantinya. al-fatihah

    ReplyDelete
  5. Wah, bertuah dpt tiket FOC...kalo aku pun nak gak hehe...

    ReplyDelete
  6. assalam,

    seronoknya...kalau bunda pun tentu melompat kijang dapat pegi...nostalgia tuuu..

    ReplyDelete
  7. aniesssss!!!!untungnya..dpt tgk jamal live lg,jeles tau :))
    anies..cantik skirt awk tu..pssttt beli kt mane?

    ReplyDelete
  8. best kan tengok live...pernah tengok sekali kat USM...memang best! :D

    ReplyDelete
  9. waa.. bestnyer dpt tgk jamal!

    ReplyDelete
  10. bestnye sis dpt tgk kt IB !! :)

    ReplyDelete
  11. Untung laaaaaaaa :)
    Tiket RM50 pulak tu..FOC :)

    Saya IB tu pun tak pernah masuk...haha

    ReplyDelete
  12. meriahnya.. best2...
    rezqi yjgn d tolak kan :)

    ReplyDelete
  13. 36 lagu Jamal nyanyi , fuh berapalah dia dapat bayaran kan...

    ReplyDelete
  14. bestnye....blom ada peluang sertai konsert cam gtu...

    ReplyDelete
  15. kak zu minat lagu TS p ramlee dan suka suara jamal..so gabungan keduanya itu sangat kena ..

    ReplyDelete
  16. bestnya..bru lepas tgk cete p. ramlee kt tv2 :)

    ReplyDelete
  17. bertuah anis kan....nmpak meriah n best sgt...bila la dpt peluang nk luang masa mcm ni yek...huhu...

    ReplyDelete
  18. wahh. untungnyaa. nina pulak memg suka jamal nyanyi :)

    ReplyDelete
  19. wahh. untungnyaa. nina pulak memg suka jamal nyanyi :)

    ReplyDelete
  20. Kira concert ni secara tertutup la ye, tak boleh ambil gambar sebarangan..

    ReplyDelete
  21. Oooo ni le konsert yg ada sekali cucu p.ramlee tu ek.

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆