Dà Lạt, Vietnam: shopaholic abroad - Siti Syahida Collection

11:24 am

✿السلام عليكم ورحمة الله وبركاته✿

Bersambung dari SINI.

insya Allah, sepanjang tempoh berada kat rumah ni anies akan cuba penuhi peluang yang ada untuk berblog dan BW. harap2 terlaksana niat ni dengan terbitnya entry ni.

tapi entry di hari pertama #PerintahKawalanPergerakan ni kontot je. tapi rasanya cukup kot untuk korang suka berjalan2 dan mesti nak beli kain baju. kalau tak beli mesti rasa tak cukupppp je. balik Malaysia asyik dok menyebutttt tak sudah.🤣🤣🤣

so, bila dah sampai Da Lat ni jangan ingat tak boleh nak shopping macam kat Ho Chih Minh ya. haa... korang masih lagi boleh berbelanja sakan tapi cuma kat kedai Siti Syahida ni je laa... tempat lain memang tak ada / anies tak jumpa.

kami ke sini pun sebab our tour guide yang bawa. pada hal masa tu dah nak masuk maghrib tau. ingatkan dia nak bawa kitorang balik hotel. maklum sajalah, lepas touchdown, kami pergi tempat2 lain dulu sebelum acara ditutup dengan check in hotel.

walaupun masing2 nampak penat,tapi once dah melangkah masuk, terus jadi lupa daratan! 🤣🤣🤣🤣  nampak baju ela semua jadi tak keruan. nampak telekung berjenama (fake actually) semua jadi tak tentu arah. nampak tudung dUcK, masing2 dah macam panic buying 🤣🤣🤣

ni contoh je pada hal tak berlaku pun. sebaik kami sampai, ada 2 kumpulan rombongan lain turut berada dalam kedai. since kedai ni agak sempit, jadi suasana terasa macam meriah. staf kedai pun tak cukup kaki tangan melayan kerenah pelanggan diorang.

agak lama juga laa kitorang duduk dalam kedai ni. belek sana belek sini. semua nampak cantik.semua berkenan di hati. biasa laa orang perempuan kan.... orang lelaki duduk di luar dengan penuh sabar sambil kejap2 tengok jam di tangan hahaha...

anies pun tak terkecuali. tapi tak ada  laa memborong sangat. beli sekadar yang perlu je... karang beli banyak2 takut tak muat luggage...ah sudah...

okey laa macam biasa anies sertakan beberapa keping gambar yang sempat anies snap walaupun sibuk bershopping hahaha...

anies snap gambar ni sebab ada details fasal kedai ni. (tolong zoom) so kalau korang dah sampai Da Lat bolehlah terjah kedai ni nanti. tapi lepas Covid-19 reda laa...

lepas shopping nampak matahari nak terbenam. cepat2 snap walaupun suhu sekeliling dah sejuk mencengkam...

kedai ni terletak di tingkat bawah bangunan. kat halaman yang kecil ni most pelancong lelaki habiskan masa sambil berborak dan dijamu teh oleh pemilik kedai... masa ni kami baru je sampai... oh ya, kalau rasa nak buang air, jangan risau kedai ni ada sediakan kemudahan tandas. dalam gambar atas, tandas berada di sebelah kanan (lorong ke dalam)...

dalam kedai...it's shopping time!!!! kat sini bahagian baju ela / baju cotton / baju sulam. pening ooo nak pilih baju raya hahahaha

yang ni pulak bahagian tudung / shawl etc. macam2 jenama fake ada dijual di sini. murah ke anies? entahlah. kalau yang selalu memborong kat Ho Chih Minh mungkin akan cakap mahal. yang tak biasa membeli macam anies ni, murah kot. convert to RM tak sampai RM30 untuk tudung dUcK fake hahaha

ni pula ruangan telekung. ko nak material yang macam mana? Siti Khadijah? Alina? Siti Aisyah? hahaha...cuma pilih je...telekung budak pun ada. harga? bawah RM50 sehelai... okey laa tu. untuk pakai sendiri...

hasil menjala di laut dalam... hahaha... ni pun dah senget luggage...

masa untuk pulangggg.... sempat snap signage ni tapi entah kenapa anies tak snap bangunan atas / depan kedai ni...adehhhh apa laa ko ni anies oiiii...

UPDATE! fasal masalah yang anies utarakan sebelum ni ALHAMDULILLAH... DAH SELESAI. TERIMA KASIH ATAS NASIHAT, SARANAN DAN CADANGAN YANG DIBERI. anies appreciate it! nak anies share macam mana boleh selesaikan masalah ni?

thanks 4 reading... daaa

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

5 Your Words of Lo♥e

  1. cantik pulak laman depan kedai tu...dah macam rupa salah satu butik kat kota bharu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yap mmg cantik. sbb kedai ni ats bukit n ddk kt laman ni bersepoi2 di tiup angin

      Delete
  2. Macam agak jarang baca orang shopping kat Da Lat.

    ReplyDelete
  3. bestnya boleh shopping sakan. semoga dapat bergaya sakan dgn baju raya nanti.

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆