SHERUN Runaway Princess 2019

11:32 am

✿السلام عليكم ورحمة الله وبركاته✿

Ni merupakan fun run event under SHERUN kedua yang anies sertai selepas event INI (boleh baca kat SINI).

anies register event ni pun dah last minit. dan ini mungkin fun run terakhir untuk tahun ni. kalau ada rezeki bulan depan join lagi mana2 fun run, mungkin boleh dipertimbangkan. sebabnya, mulai bulan depan banyak perkara yang perlu anies settle kan. then untuk tahun depan, mungkin nak try hiking kot? tak pun fun ride? 🤣🤣🤣 kita plan je dulu. ada rezeki kita join lah kan... betul tak blogger nina? blogger Sal?



sehari sebelum event, macam biasalah kena datang collect running kit. lokasinya sama dengan event INI yakni berhadapan Monumen Alaf Baru Putrajaya.

hari berikutnya, lepas Subuh baru bertolak. Alhamdulillah cuaca pagi tu amat baik meskipun pada sebelah malamnya hujan.

tak sampai 5 minit anies tiba di tapak event, siren flag off dah kedengaran. berbeza dengan event lain, SHERUN Runaway Princess 2019 ni semua kategori dilepaskan serentak.

ada 3 kategori ditawarkan. 3KM, 5KM dan 10KM. track larian pun landai je. Alhamdulillah, sebelum matahari mulai terik, kami dah pun sampai di finishing line.

dan macam biasa... mestilah ada gambar kan?

datang time Zohor, so orang tak ramai...



suka sangat kaler 'fink' ni... yang tak suka orang lelaki je 🤣🤣🤣

woven bag & bib. yang dah terpotong tu, kupon untuk lucky draw... tapi tak ada rezeki nak fly ke Krabi...

sebaik tiba di tapak event...

get ready untuk flag off...

laluan menuju ke Monumen Alaf Baru...

run baby run! jangan terjun masuk tasik udah ler...

sorry laa gambar gelap. nampak tak peserta yang pakai baju serba biru tu? haa... kalau nak tahu, ada hadiah special untuk best costume dan yang pakai baju biru ni kalau tak silap anies, dia dapat tempat kedua...

sampai dah finishing line. tengah beratur nak collect finisher medal...

light refreshment. anies paling suka Milo Protein Granola (in the cup) tu. siap bertambah ko. balik event, terus pergi cari Milo Protein Granola 🤣🤣🤣

finisher medal yang sexy auwwww...

tu jelah yang anies nak share hari ni.
thanks 4 reading...
daaa....

p/s BW sebelah petang

kalau anies tak BW blog korang, maknanya blog / link blog korang bermasalah. please take note ya.

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

70 Your Words of Lo♥e

  1. bestnya.. baju cantik.. medal cantik..

    ReplyDelete
  2. Nape ko tak pakai dress cinderella? barulah pwincess gitu. Larian aku x minat, tapi kalau hiking onz

    ReplyDelete
  3. Medal tu cantik !!!! Saya pernah join sekali je fun run nie . Memang fun sangat sebab tengok orang dress up ikut tema . Kita yang sendu-sendu dalam bidang larian nie makan ala kadar je . Parents yang bawak anak dalam stroller lari lagi laju dari saya yang bujang beranak tekak n anak mata nie . Hahah . Saya kalau join fun run nie mesti tengok design baju n medal dulu . Kalau cantik , saya join . Heheheheh , aci tak macam tu .

    ReplyDelete
    Replies
    1. x pe janji lari. mmg ada mcm2 alasan org join fun run ni. mcm sy join sbb yuran murah o FOC hehehehe

      Delete
  4. I loved details 😊 thanks for your sharing 😊

    ReplyDelete
  5. Baju biru tu pun dah macam hebat.. Entah macam mana agaknya No. 1 costume tu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. no 1 tu dia pakai custome ninja siap bw pedang samurai😆

      Delete
  6. This type of looks entirely finest. These tiny details are usually made along with a lot of foundation details. I prefer in which a lot. Using the best Instagram online web viewer on the Internet. Discovering top trending photo and video on Pikdo right now!

    ReplyDelete
  7. Wow... Princesses tue... Lawa baju eh... Pink😍😍🌹🌹

    ReplyDelete
  8. Thank you so much as you have been willing to share information with us. Pikdo is an Instagram Online Viewer that you can easily browse users, location, followers, hashtags, popular contents, statistics and much more.

    ReplyDelete
  9. seronok juga berlari ramai2 nampak yg baju biru tu tinggi orangnya.

    ReplyDelete
  10. wah..bestnya kalau anies nak pakai dress biru tu..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada yg jatuh tersembam dlm tasik putrajaya tu cik nor oiiii

      Delete
  11. lebih baik saya berterus terang..

    saya kurang suka warna pink hehehehe

    walaupun pink pather

    ReplyDelete
  12. run princess run.. hehe tahniahnyer

    ReplyDelete
  13. Cantik medal dia.
    Sha tahun depan join Boba Run, Putrajaya. Tahun ni masuk virtual run je. Hehe.

    ReplyDelete
  14. wah rajinnya anies... bagus2 .. aktiviti sihat..medal pun cantik...

    ReplyDelete
  15. Tshirt pink juga ye. of courselah kan ikut tema princess. Comel je medal tu pricess lari.

    ReplyDelete
  16. rajinnya ikut run
    tapi bagus kan aktiviti macam ni

    ReplyDelete
  17. Tahniah Anies rajin sangat join fun run ni ;-)
    Yelah cekci gambar medal tu hiks!

    ReplyDelete
  18. Rajin lah youuu.. kalau akak baru 500 m dah surrender kot. hehehe

    ReplyDelete
  19. Halamak.. Comel ya amat dia punya medal tu..
    Baju pink tu ohsem.. hehehe..
    Milo Protein Granola tu memang sedap..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnn... merata cari tak jumpa milo tu...

      Delete
    2. Hari tu Sha beli dekat Pasaraya TF Value Mart rasanya.. ke online.. tak hingat pula..

      Delete
    3. kt sini x de value mart cr kt village grocer pn x de

      Delete
  20. Wah ramai princess color pink dinsinj

    ReplyDelete
  21. amboi medal pun, bukan main princessnya.. hehehe...tahniah atas penglibatan..

    ReplyDelete
  22. pasti seronok bila dapat tengok semua medali finisher anies , terus keep sport

    ReplyDelete
  23. Baju pink tu memang lawa. Medal pun sexy yang awesome!

    ReplyDelete
  24. Baru ingat tentang sherun di entry Aines yang lama.
    Suka Tee- shirt nya, warnanya bagus :)

    ReplyDelete
  25. Cantiknya baju dan medal tu.. sesuai sgt dgn tema larian Sherun tu.

    ReplyDelete
  26. Asyik sekali bisa ikut event begini, warna kaosnya keren

    ReplyDelete
  27. Kat tempat kitorang dah tak boleh hiking. Last pi 2 minggu lepas, cuaca redup tapi tanah licin. Semua merasa jatuh siap dengan yang paling kecik pun jatuh jugak..ui, bahaya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yelah dah hjg thn mcm ni cuaca pun tak menentu kn

      Delete
  28. Ada 3 kategori, tapi saya pilih 3 Km aja biar terbiasa dulu :D

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆