5KM FLORIA Fun Run 2019

10:52 am

✿السلام عليكم ورحمة الله وبركاته✿

Ni event larian yang berlangsung pada bulan lepas. disebabkan malas nak update maka tertangguhlah sampai lebih sebulan...

aduyai anies oiii... dia kalau dah malas tahap gaban, sentuh hp pun dia malas. baik dia zzzz... 🤣🤣🤣

okeylah, berbalik kepada larian ni, sebenarnya ia merupakan sebahagian daripada event Royal FLORIA 2019 dan berlangsung di Taman Botani, Putrajaya, ia disertai lebih 600 peserta termasuklah peserta dari luar negara.

sama macam event larian lain, ia dimulakan dengan acara zumba dan lepas tu barulah flag off kira2 jam 7.30AM.

track larian pula, para peserta akan 'menjelajah' hampir seluruh kawasan Taman Botani. pada mulanya landai je, tapi once dah kena naik bukit, bukan sekali tapi berkali-kali!

sebaik sampai gi garisan penamat, para peserta diberi finisher medal, sijil dan refreshment. para peserta juga berpeluang memenangi cabutan bertuah. tapi sayang, hadiahnya cuma ada tujuh je...

tak apalah. yang penting anies dah dapat menjelajah Taman Botani ni. jujur cakap, anies tak pernah sampai or masuk Taman Botani ni sebab kalau pergi Putrajaya, tak pernah terlintas pun nak datang ke sini 🤣🤣🤣

dan sebahagian gambar yang sempat anies snap... maaf laa ya... gambar tak cantik...

mak ko hijau dia punya running shirt. material pun sedap. lembut je... dan tak lupa juga, bib...

tengah berzumba sakan 🤣🤣🤣

sebelum flag off...

bila naik bukit je, semua runners jadi walkers hahaha

bila turun bukit semua pakat lari bersungguh 🤣🤣🤣

lari sambil bergambar itu biasa... yang luar biasa adalah...

lari siap berhenti untuk ambil gambar 🤣🤣🤣

anies pun tak tahu gambar apalah yang anies snap ni.... ada momok kah? hahaha

refreshment... tak kenyang oittt 🤣🤣🤣

as usual, finisher medal and certificate... nanti nak apply kerja baru bolehlah guna sijil ni. eh ehh...🤣🤣🤣

okey tu jelah anies nak share hari ni... Alhamdulillah separuh blog dah habis anies bayar hutang BW... mana2 blog yang anies tak sempat singgah tu, sabar ya...

thanks 4 reading
daaa

P/S AUTO PUBLISHED ENTRY

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

48 Your Words of Lo♥e

  1. wow..dah banyak koleksi baju run dia..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa dah x tau nk sumbat kt mn dlm almari tu hehehe

      Delete
  2. Jom lariii 🏃‍♀️🏃‍♀️

    ReplyDelete
  3. Bila naik bukit nak lari, can't catch the breath :) No Fun.

    ReplyDelete
  4. rajinnya cik anies kita ni...

    ReplyDelete
  5. wahh seru bangett yahh mbaaa...pengenn deh ikutan disanaa

    ReplyDelete
  6. kakak..!! dah dah tu berlari.
    meh kita lepak tengok movie makan2 pulak jom jom..

    ReplyDelete
    Replies
    1. xmo nnt diet lari 😆😆😆😆😆😆😆

      Delete
  7. lari siap berhenti mengamil gambar, terus finishnya kapan tu
    Bisa lama jadinya deh

    ReplyDelete
  8. Cantiknya sijil dia.. t-shirt pun cantik juga la

    ReplyDelete
  9. Dah lama pasang niat nak join fun run macam ni tapi tak berkesempatan.
    Dulu ada kawan yang boleh buat gang, tapi dia dah migrate ke negara lain so tak dapat lah nak join.
    Seronok kumpul running medal macam ni.

    ReplyDelete
  10. Cerianya baju tu.. kehijauan. Mmg kena dgn konsep floria fun tu. Tahun ni betullah, saya tak kesempatan join mana2 larian lg.. sedar2 dh nak hujung tahun.. adehh :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. nama pun floria so kenalah ijo ijo wan hehehe

      Delete
  11. syok die join run lg..kumpul mcm2 design medal

    ReplyDelete
  12. Memang mak ko hijau sungguh tu Anies.
    Bestnya trekking dia Anies nampak segar dan nyaman je.
    Mrs. A lagilah belum pernah jejak sini

    ReplyDelete
  13. Wah menyenangkan sekali ya kak ikut fun run seperti ini, sayangnya aku ngga kuat lari, jadi cukup jalan kaki saja hehhehe

    ReplyDelete
  14. Wih, semoga saja saya tertular semangatnya kak Anies (^^)

    ReplyDelete
  15. pengen ikut event kayak gini, tapi di desa agak susah, harus ke ibukota

    ReplyDelete
    Replies
    1. try organized event sebegini untuk penduduk desa, mas

      Delete
  16. menarik sgt caler baju tu
    seindah alam flora

    ReplyDelete
  17. Cantik bajunya tu. Zumal ni teringin gak nak join tapi tak ada geng dan tak kuat

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalu tggu geng mmg tak jd zumal baik buat sendiri. cr fun run yg free

      Delete
  18. so funny... lari terus mengambil gambar ^_^.. Cik Anies punya sense of humour yang tinggi

    ReplyDelete
  19. ahai cantik nian viewnya saya join nih aku tak run lah mesti aik ambek gambar je

    ReplyDelete
  20. run sambil bergambar ni..tergoda dengan trail yang menarik

    ReplyDelete
  21. bila joint fun run ini yang Sha nampak seronok selain bersukan ialah baju dan juga medal.. Cantik-cantik mengikut tema..

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆