#PremiereWithBudiey #BudieyDotCom #EscapeRoom

10:02 am

✿السلام عليكم ورحمة الله وبركاته✿

Synopsis:

Zoey, Amanda, Ben, Mike, Danny dan Jason dipanggil (dijemput) ke sebuah bangunan bernama Minos selepas mereka menerima sebuah kotak misteri (kecuali Danny tidak menerima kotak tersebut). ganjaran sebanyak $10 000 menanti mereka sekiranya mereka berjaya menyelesaikan 'teka-teki' yang disediakan di bangunan tersebut. teruja dengan tawaran tersebut dan juga disebabkan tidak menganggapnya sebagai satu 'scam', maka bermulalah 'permainan do-or-die' buat mereka.

berjayakah mereka menyelesaikan semua teka-teki tersebut? siapa yang kekal hidup dan siapa pula kecundang di tengah jalan?

komen:

filem ini diinspirasi daripada sebuah permainan dari Jepun yang dimainkan secara berkumpulan. ia bukan game biasa2. kecekapan, kepintaran membaca kod tertentu serta semangat yang tinggi untuk terus hidup amat diperlukan dalam game ini.

filem bergenre drama misteri (psychological thriller) ini memang buat penonton tak senang duduk. ini kerana setiap 'bilik' 'menawarkan pengalaman dan kejutan' yang tak terjangkau dek fikiran. sebagai contoh, ketika terperangkap dalam bilik sejuk, mereka perlu cari kunci yang terletak di dasar tasik! can u imagine macam mana nak cari kunci dengan menyelam dalam keadaan sejuk melepasi suhu -30 darjah celcius?!!

overall, filem ni bukan sahaja mendebarkan tetapi juga mengajak penonton untuk 'sama2 mencari' kod dan clue yang ada dalam setiap bilik (time ni tiba2 teringat Running Man 😂😂).

anies juga sempat perhatikan keadaan dalam panggung, penonton memang fokus giler sepanjang tayangan berlangsung. kalau ada elemen lucu dan lawak sekali pun, gelak diorang pun macam tertahan2. mungkin masa tengah khusyuk tiba2 ada orang buat lawak. jadi nak ketawa pun har har har hambar 😂😂😂

so, daripada ⭐⭐⭐⭐⭐anies beri ⭐⭐⭐1/2. filem ni bakal menemui penonton pada esok hari yakni 24 Januari 2019.

movie pertama 2019 yang ditonton bersama budiey. com. terima kasih budiey atas 2 pass premiere ni...

tak cukup dengan 2 pass premiere, budiey kasi 3 mamee cup ni... warghh macam tau2 je hujung2 bulan ni, ini yang dicari2 hahaha...

antara adengan2 dalam Escape Room

Zoey, Ben dan Jason berusaha menyelamatkan diri dari Escape Room yang digelar up side down bar...

Escape Room pertama yang perlu mereka hadapi yakni bilik ketuhar...

Zoey, Ben, Mike dan Jason sedang menunggu Amanda mendapatkan mereka...

reaksi 'para pemain' sebaik sahaja mereka berjaya meloloskan diri dari bilik ketuhar...

Jason membelek2 kotak misteri yang diterima daripada client-nya....

photo credit

official trailer. credit video

selamat menonton!

thanks 4 reading.

p/s kejap lagi ya anies BW ke blog korang...

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

32 Your Words of Lo♥e

  1. Tengok trailer nampak interesting.. ini best kalau nak tengok kat pawagam :D

    http://www.imaginasiklasik.com

    ReplyDelete
  2. sblm anies datang bw..kita datang tgk wayang kat blog dia dlu. Mamee cup budiey srh share ngan cik nor la..haha

    ReplyDelete
  3. Waah pasti adegan film adu strategi ini menegangkan ..., bermula dari iming-iming hadiah besar, jadi bencana.
    Bersiap deg-degan nontonnya.

    ReplyDelete
  4. La...baru nak tayang esok ke?
    Patutlah last weekend cari movie baru nak tengok takde pun escape room

    ReplyDelete
  5. Tak suka tengok cerita cenggini sebab geram kenapa diorang nak reka game yang pelik2. Biasa kalau tengok pun confirm tak habis..hati bengkek je time tengok baik tengok cerita lain..haha

    ReplyDelete
  6. citer2 cemni seram nak tengok.. huhu..

    ReplyDelete
  7. Rasanya macam pernah tonton filem genre macam nie...

    ReplyDelete
  8. Wah.. lagi satu pilihan nak menonton wayang ni.. menarik juga nampaknya. Hari tu ada satu hari settle kerja awal terus menonton wayang sensorang hahaa :D

    ReplyDelete
  9. Macam seram je ni. Tak boleh bawa anak-anak..

    ReplyDelete
  10. Escape Room versi movie memang suspens.

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆