Dessert sedap by Splashcupcakes

1:04 pm

✿السلام عليكم ورحمة الله وبركاته✿

Kalau korang ikuti blog ni (ceh, bunyi macam famous yakmat😅) mesti korang tahu punyalah yang anies ni memang 'pantang' dengan dessert kan? kek ke, kuih-muih tradisional ke, bun ke...etc. pantang jumpa... mesti nak terkam punya😂😂 ishhh mana boleh sekat nafsu nafsi kalau dah nampak benda sedap2 ni... lagipun bukan makan tiap2 hari... sebulan sekali kot...😆😆

Splashcupcakes ni memang tak asing lagi kalau korang follow mana2 IG bakers. so bila Splashcupcakes buat bake sales, anies apa lagi... serbulah!

macam2 kek and desserts dijual. rambang nak pilih sebab semua nampak sedap. so lepas fikir empatloh kali, anies pilih mini tartlets, horlicks cake dan double choc cheese brownies.

mini tartlets... semua sedap yakmat! sekali ngap je hahaha nama pun mini kan... Chocolate Ekspreso tart (kiri), Valhona Dolce tart (atas) dan Daim Milk Choc tart (bawah). masa bake sale, harganya RM10 = 3. paling sedap antara 3 tartlets (bagi tekak anies laa)  Valhona Dolce tart. yang coklat tu karamel lemak2 manis👍👍

Double choc cheese brownies... tak rasa macam brownies tapi lebih kepada kek. apa pun tetap sedap. tak cukup sepotong oiii

last, horlick cake. untuk yang tak suka sangat kek coklat, horlicks cake ni alternatifnya... sedapp yakmat!

okey laa.. tu je laa bebelan hari Sabtu. mem besar nak sambung kemas kotak...

oh ya... kalau korang nak follow IG Splashcupcakes, klik kat SINI ya.

thanks 4 reading and happy weekends everyone! daaaa

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

24 Your Words of Lo♥e

  1. hurm..knapalah jumpa entry ni pagi2..laparrrr..hihi

    ReplyDelete
  2. samalah. kelemahan jiwa tengok kek ke cuppies ke tapi CT paling lemah kalo pastries la. jenis2 macam danish tu. ooohoi..!! i feel u kak.. kita rasa geram nak makan tu i feeel u..!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. so kite xleh kuar skali nnt habis terjah kedai pastry je😆😆

      Delete
  3. Wah.. sedapnya semua dessert tu.. Kalau ada secawan latte memang terbaiklah..

    ReplyDelete
  4. Aduhh sedapnya tengok ptg2 hujung tahun ni.. terbuka selera. Happy new year Anies! :)

    ReplyDelete
  5. Menariknya horlicks cake tu. Mesti lemak-lemak malty :)

    ReplyDelete
  6. The saddest part duduk dekat kawasan ulu is susah nak ada baker best2 mcm ni.. Sob sob sob

    ReplyDelete
  7. Nampak sedap horlick cake tu... Lapar la pulak

    ReplyDelete
  8. Tengok gambar pun dah boleh agak sedap.
    Tak pernah makan kek perisa horlicks lagi

    ReplyDelete
  9. Hisshhh... pagi-pagi lagi dah tengok dessert... 🥴🥴🥴🥶🥶🥶
    Sabar je la....😏😅😅😋😋

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆