Scone sedap dari Village Grocer

11:54 am

✿السلام عليكم ورحمة الله وبركاته✿

Kalau ter'singgah' Village Grocer (VG), benda yang satu ni lazimnya anies akan aim dulu. tak tahu laa nak cakap macam mana... tapi bagi tekak anies, scone yang dibuat di sini memang sedap walaupun tanpa jem strawberi atau krim. makan macam tu pun dah okey.

tapi bila dah makan scone ni, cukup sebiji je. sebabnya ia cepat kenyang. kena pulak scone VG ni besar saiznya.

2 ketul ni pun dah kenyang ya amat. scone VG ni tak rapuh, banyak kismis dan yang paling best, haruman butter-nya tu...fuh...memang best! rasanya pulak tak manis... sebab tu dah beli sebiji nak beli lagi... ish ish... rabakkk... punah diet haha

selalunya scone ni dimakan ketika minum petang. tapi yang ni terbalik. anies jadikan sarapan. pekena dengan Horlicks. Alhamdulillah... kenyang sampai ke tengah hari... oh, ya berapa RM scone ni? sebiji RM3 dan boleh didapati si semua cawangan VG seluruh negara...


p/s scone kat Cameron tu berapa RM ya sebiji? sorry laa mem besar tak pernah sampai lagi ke sana...

okey tu je laa perkongsian merepek hari ni... 😀😀

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

30 Your Words of Lo♥e

  1. Acik tak pernah Makan ni anies

    ReplyDelete
  2. Best makan time breakfast ni >_< hehe
    .
    Thanks for sharing!!! <3

    ReplyDelete
  3. ye ke, harus la selalu sunggah VG dekat Avenue K macam ni :D

    ReplyDelete
  4. xbli pun utk kita..hihi.. kita lagi jakun macam mana rasa scone tu..haha

    ReplyDelete
  5. sedap makan dgn jem rasberry..nyummy

    ReplyDelete
  6. makanan baru jumpa bagi orang kampunng macam saya..

    harga RM3 mosih ok.

    kalau dah RN30 sebiji boleh rabak juga dompet kita ...kan awak

    ReplyDelete
  7. Fuhh sedap pulak tengok petang2 ni.. menyelerakanlah Anies.

    ReplyDelete
  8. Tak pernah dengar VG ni, pernah makan scone kat Cameron aritu dalam RM5 tak silap. Skrg tak tau berapa harga dah

    ReplyDelete
    Replies
    1. area KL ni mmg byk VG ni kt luar cold storage kot seangkatan dgn nyer... mahal jg tu kalu rm5 sebiji

      Delete
  9. Sebijik RM3..saiz ok, rasa pun sedap. Menarik ni

    ReplyDelete
  10. Nampak sedap dan menyelerakan.

    ReplyDelete
  11. Tak tau pulak ade scone dlm VG. Kena carik ni, ishhh.

    ReplyDelete
  12. tak pernah mkn rasanya sini mcm xda outlet

    ReplyDelete
  13. Sedapnya scone.. Sha pernah beli sekali je masa kat Cameron.. Tapi tak ingat dah harga dia..

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆