My #SundayVibes @ Cake Jalan Tiung

1:38 pm

✿السلام عليكم ورحمة الله وبركاته✿

Alang2 dah sampai masjid negeri, otw balik singgah sekejap kat kedai kek ni... dah lama teringin nak rasa tapi disebabkan jauh, maka hajat tu terpaksa laa ditunda.

CJT ni ada 2 cawangan. satu kat Menara. TTDI Shah Alam dan satu lagi kat SS9. so, kami pergi yang dekat dengan masjid dan lokasinya di belakang bangunan RISDA, kalau tak silap... kedainya di tingkat 1 atas restoran Ani Sup Utara.

apa yang best kat sini? macam2 dan terutama sekali keknya laa... harga pun lebih kurang sama dengan kedai kek yang lain. sesekali nak layan tekak sambil bersembang, mengumpat, membawang dan bergosip panazzz...

antara deko dalam CJT

ramai yang cakap, kalau 1st time ke sini perlu try dulu dia punya pavlova... wallaaa memang betul pun! sedap sangat pavlova CJT ni. masam manis sama balance. rasa macam tak cukup sepotong!

yang kedua paling famous kat CJT ni adalah creampuffsaurus namanya... chilled vanilla bean custard in a crisp craquelin shell... fuhh!! sangat sedap! ada masanya CJT keluarkan 'edisi coklat dan Milo'... anies terlupa laa pulak namanya...

bila dah makan kek, harus laa ada air kan... apa yek namanya? lupa daa... macam earl grey tea tapi ditambah laici... sedappp!!

riri cake kalau tak silap namanya... yang ni tapau makan kat rumah sambil layan Running Man hahahaha

suka sangat dengan kotak kek CJT ni... anies siap bersihkan dan lepas tu jadikan kotak hadiah. tak payah pembalut... dah cantik...

IG CJT: klik SINI
FB CJT: klik SINI

tu je... selamat menjamu selera!


p/s lambat sikit BW sebab nak settle kerja gara2 PRU!!!! arghhhhhhh

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

36 Your Words of Lo♥e

  1. nasib baru lps makan nasi..klu x...call anies srh pos pavlolva tu dh..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. sik baik... kalu tak niaya sy nk pos hahaha

      Delete
  2. masuk kedai kek, semua nampak sedap.
    kena control....

    ReplyDelete
  3. sedap2 belaka hidangan tu. terasa lapar plak jadinya!

    Jom sertai giveaway yg sdg berlangsung di blog Abam Kie? Terima kasih.

    http://www.zukidin.com/2018/04/spm-result-giveaway.html

    ReplyDelete
  4. sedapnya kuliner yang dibagikan tuh jadi ingin merasakannya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jom lah datang ke sini saya belanja (treat)

      Delete
  5. tengah malam ni tengok kekk tu terasa lapar la pulak..terasa2 nak makan benda manis mmcm pavlova tu..hehe

    ReplyDelete
  6. Mmg nmpk sedap anies...betul..cantik kotak keknya

    ReplyDelete
  7. Adudududu menggodanyeeeeeee pavlova tu.

    ReplyDelete
  8. P.S. buleh je join GA di blog abam kie biarpun x de fb. The more the merrier! 😊

    ReplyDelete
  9. Rasa teringin bila tengok gambar tapi jauh..pavlova tu yang teringin sangat tu anies

    ReplyDelete
  10. Perit betul tekak ni tengok air tu haha ^^ maklumlah tengah dalam misi membayar hutang hohoho

    ReplyDelete
  11. Tergugat nafsu diet zumal tengok kek tu

    ReplyDelete
  12. fUh !

    menyelerakan..

    tak share pun berapa harganya

    ReplyDelete
  13. Dah lama tak makan pavlova time viral dulu jer... rajin beli.
    CJT logo pun comel macam burung Tiung haruslah simpan kotaknya tu kann...

    ReplyDelete
  14. SEDAP SEMUA KEK KAT SINI NMPKNYA

    ReplyDelete
  15. Sedapnya, ingin rasanya mencicipi secara langsung..he

    ReplyDelete
  16. baru tau CKT dah bukak cawangan. boleh la pegi try nanti. btw, kreatifnya jadikan kotak kek sebagai kotak hadiah.

    ReplyDelete
  17. Menggoda betul tengok kek-kek semua ni..semua nampak sedap je

    ReplyDelete
  18. Arghhhhh, pavlova! With lotssss of fruits! Ohemji.

    #SS9dahdekatdenganopis

    ReplyDelete
  19. Tengok pagi2 ni...lapar la pulak..
    Nampak sedap tu

    ReplyDelete
  20. ALaa berminatnya dengan cream puff <3

    ReplyDelete
  21. memang jauhlah...huhu.bukak la cawangan kat ampang please

    ReplyDelete
  22. teringat pavlova alexis ermmm mahal tp sedap. kalau bt sendiri hampeh maringue tu

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆