I was there : Sabah #1

10:08 am

...السلام عليكم

Baru seminggu lebih tinggalkan blog ni, dah rasa kaku, keras plus blank!
nak taip intro pun tak tahu nak mula dari mana.
aduyai...

so, yu ols apa khabar?
harap2 semuanya sihat dan ceria selalu.

banyak perkara yang berlaku lately.
ada yang best dan ada juga yang tak best.
dan salah satu yang best nyer adalah...
kunjungan ke negeri Di Bawah Bayu ni...
cewah!

honestly, ni kali pertama anies menjejakkan kaki ke sini.
perasaan?
of coz... sangat2 teruja!
walaupun cuti2 Malaysia je..
yang penting kunjungan ke sini memang betul2 buat anies lupa semua benda!
kerja, masalah, sakit pening...
semua tolak tepi!
bak kata Nora Danish...
kita enjoy!!!

kami pilih MAS sebab offer plus services.
oh, ya! sekarang ni MAS ada buat promo.
start hari ni sampai 2. 12. 13.
hah, apa tunggu lagi!
cepatlah booking kat SINI.

kami transit kat WP Labuan.
tak lama.
cuma 30 minit je.
sebelum landing ni, nampak je WP Labuan ni dah teruja tak hengat!

Labuan Airport.
kalau transit 3-4 jam kat sini, boleh juga nak mengopakkan purse tiga pat hengget...
^_^

punyalah excited bila dah sampai...
nak ambil gambar pun sampai terkehel tengkuk...
ekekeke

dari airport, kami terus ke sini.
Marina Court Resort Condominium yang terletak di Jalan Tun Fuad Stephen, Kota Kinabalu.
Insya-Allah anies akan review tentang resort ni nanti ya...

lepas solat, rehat sekejap...
kami ke sini.
Centre Point, Sabah.
tujuan? nak cari barang2 masakan sepanjang berada kat sini.
tapi bila dah sampai kat satu supermarket ni, banyak barang2 asas tak ada di rak.
macam telur, tepung, gula, sardin...
memang langsung tak ada!
ek, kena catu makanan ke kat KK ni?
mahu tak mahu, angkatlah maggi sebungkus dua.

okey darling... nanti anies sambung lagi yek...
kunjungan balas ke teratak blog anda akan dibuat pada sebelah petang nanti ya...

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

28 Your Words of Lo♥e

  1. Salam anies.ni mesti byk cerita ni...
    buah tgn cmfrm ada utk akak..kn...

    ReplyDelete
  2. Ooh terbang jauh rupanya..patutlah lama tak tinggalkan jejak kasih, hihi..
    Ok..ummi tunggu n3 seterusnya,Sabah selalu mengujakan.

    ReplyDelete
  3. wah annies dh berpusing sampai ke Sabah yer...

    ReplyDelete
  4. bestnya g sabah..cepat2 review..tak sabar nak baca pengalaman anies

    ReplyDelete
  5. Welcome back ya Anies..
    Seminggu sudah tak bersua ya...hehe :)

    ReplyDelete
  6. Wah..g sabah..sya g last thn 2010 aritu..mmg seronok bila dpt pg pulau2 kat sabah..tak sabar nk baca entry pasal sabh seterusnya ni.. :)

    ReplyDelete
  7. bestnya. tapi np kejap jerk eh sampai? bukan jauh dari kuching ke?
    tapi mmg best la... x sabor nk baca next n3 :)

    ReplyDelete
  8. wah best, satu pengalaman indah & menarik kan !

    ReplyDelete
  9. cuti-cuti malaysia rupanya...best kan...

    ReplyDelete
  10. salam Anis....

    wah...baru balik dari bercuti ye..!!!tentu banyak cerita menrik nie....kongsi sama2 tau....

    ReplyDelete
  11. dah hampir 29 tahun akak tak sampai KKni.. mestiler dah berubah macam2 yerk.. hasrat hati nak gak pergi tapi tak tahule rbilakan..

    ReplyDelete
  12. anie..bukan kena catu..orang lain dah angkat dulu kot hi hi

    ReplyDelete
  13. Akak dah pergi Sabah tahun 2010 tapi memang terasa nak pergi lagi ja...

    ReplyDelete
  14. bestnya jenjalan makan angin..heheh
    ada ole2 x

    ReplyDelete
  15. wah cuti2 malaysia ye dia.. weee bestnye nanti cite lagi taw.. next plan bole la kte ke sabah pule weee :)

    ReplyDelete
  16. Wah bagus posting nya mas. Sangat bermanfaat untuk saya. Terimakasih atas share nya ya :)

    ReplyDelete
  17. bestnyer,,
    kya lg la..x pnh jejak juga kat sana.. entah bila la sampai..

    ReplyDelete
  18. mmmm kena luangkan lebih masa kat blog anies ni sbb nureen pon ada plan nk p sabah @ sarawak... tp tu la , x sempat nak singgah.. harap dpt baca semua n3 nanti hehee

    ReplyDelete
  19. PM tak pernah sampai Sabah lagi...huhu

    ReplyDelete
  20. Akak tak pernah sampai Sabah lagi.. kena terjah gak laa.. :)

    ReplyDelete
  21. wahh sonoknyer sabah bahhh., tapi wak kok feningg2 tengok gmbr jadik pusing2 ghituuu.,uHHUuuuu

    ReplyDelete
  22. wawa tak sampai lagi sabah....tapi tengok amcam best kan

    ReplyDelete
  23. bestnya dapat jejak kaki ke sana. Tingin la nak pi. mutiaranya lawo lawo kan.

    ReplyDelete
  24. maybe stok makanan deme dah habis kot. hiks

    ReplyDelete
  25. tak pernah sampai sabah lg.. nk kumpul duit ni. hehe

    ReplyDelete
  26. Bestnya dapat jalan2 sabah. Pergi area ranau tu lagi best,

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆