Lazy

9:24 am

...السلام عليكم

Suatu hari, di pejabat...

Man: Usop, aku tengok kau lately... tak macam dulu. dulu kau rajin tolong orang, selalu datang awal, buat kerja pun on time... tapi sekarang... kau macam dah 'kureng' je...

Usop: sebenarnya, aku perhatikan orang kat opis ni... yang datang lambat, yang pemalas dan selalu delay je memanjang... yang tu lah yang akan naik gaji dan naik pangkat... jadi, mulai sekarang, aku pun nak jadi macam diorang!

Man: ???

singa: "ada aku kesah?"

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

26 Your Words of Lo♥e

  1. Yang pandai kipas siap pasang econ lagiiii cepat lagi banyak naikkk...

    ReplyDelete
  2. hehe..lepas ni sure usop pula yang naik pangkat.

    ReplyDelete
  3. bagus usop..tak lama lg naik pangkatlah tu

    ReplyDelete
  4. Kih kih kih..

    kena tambah lg 1 = suka bodek :D

    ReplyDelete
  5. Kena ckp kat Usop tu, tak elok mkn gaji buta, hidup tak berkat..hehe. Sian usop.

    ReplyDelete
  6. kat opis ni akak tak pandai bodek bos la anies..he..he..

    ReplyDelete
  7. Kan? Tp rezeki kita tu tanggungjawab kita semuanya di kira akhirat kelak..

    ReplyDelete
  8. Yg penting pandai kipas....hehe..

    ReplyDelete
  9. kihkihkih!!!ye,betul tu..sy skong kata diana..yg penting pandai kipas,ahaha!!

    ReplyDelete
  10. tapi usop kena fikir juga kita kerja sebab nak rezeki halal.. kalau kerja tak cukup syarat/lepas batuk di tangga je, kira halal ke tak gaji usop dapat tu? hehe..

    ReplyDelete
  11. kihkih.. kekadang rajin sangat pun asikla kena clearkan keja orang lain.. pastu apa pun tak dapat.. cehhh .. baik menulis.. serobok bila buku publish, dapat income ..dapat kepuasan.. haha ayat2 org nak menulis balik :)

    ReplyDelete
  12. tuler yang akak herankan... bukan kat opis akakler, tengok kelilingler ada orang yang buat keje tak baik tapi masih lagi hidup senang... bilakah nak dating pembalasannyer...
    isyh tapi tak baik kita kenalah keje dengan hati yang ikhlas... duit kita dapat nak bagi makan anak2kan...

    ReplyDelete
  13. tuh la dulu pernah juga berhadapan dengan staff yg kerja tak bagus mana tapi akibat pandai kipas dia mudah naik pangkat...

    ReplyDelete
  14. anies..acik pun ada dengar macam tu..memang ujud kan..

    ReplyDelete
  15. eh macam betul la ni... dulu masa saya kerja pun macam tu... kita bagai kita ikut peraturan, tapi ada org tak ikut peraturan yg tu la yang selalu dpt kelebihan...

    ReplyDelete
  16. Last last lingkup opis bila semua staff macam tu...haha

    ReplyDelete
  17. adoiii...nak kena hantar usop gi kursus work with your heart ni hihi

    ReplyDelete
  18. kesian lah kat yang rajin kerja. Singa kenyang tu....hehe

    ReplyDelete
  19. Salam.Sapa yg mkn cili..dia la yg terasa pedasnya kan Anies....:D

    ReplyDelete
  20. Sokonggg.. Tpt kerja yg byk rilek tu yg slalu ade bonus la, naik gaji n naik pangkat..opssss!!!! Hahhaha

    ReplyDelete
  21. compom..pas ni usop yg akan naik pangkat. hahahaha...

    tapi kalau kita ingat tentangrezeki yang kit aperolehi tu. sure la kita buat kerja betul betul. tuk tak?

    rezeki untuk sanatapan anak ister, diri sendiri mak bapak semua. sumber tu kena jaga la jugak. jgn ingat nbak malas je.

    ReplyDelete
  22. hahaha..begitu la lumrah
    kaki bodek konfem

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆