Unwell, birthday and Tasik Perdana

1:01 pm

Current status: demam plus sakit tekak (dah seminggu la doc!)

symptom: sendi-sendi, tulang-temulang, salur kapilari, kalenjer hipothalamus pituitari serta sel darah merah membengkak dan ketidakseragaman hormon testosteron. (hey, wa pelempuan la!)

patient condition: mengalami penyakit malas BW yang amat kronik. (maafin bapak2, ibuk2 semua!)

doc's advice: up la entry walaupun sekadar menconteng, merepek hntahapahapa dan menepek apa2 yang dirasakan tidak salah dari segi undang2 jalan raya.

>>::<<

celebrate birthday couple ni, kak ina & nizam...
suprise yang menjadi! yeeehaaaa!
sorry ye kak ina! jangan marah2 nanti tahun depan tak dapat kek lagi!

birthday girl?
eh, sorry ye...
birthday grandma dah pun... ;-)

 muka lapar and muka sakit...
nampak sangat la tak sabar nak mentedarah ;-)

hari tu, Tasik Perdana tak ramai orang walaupun cuti sekolah dah start.
tapi cuaca...ya rabbi... memang bahang giler!
angin sepoi2 bahasa pun tak ada!
lencun ketiak mak, nok!

 Airis dengan gaya meluncur ke bulan selepas perut penuh... ;-)
Daniel pula, gaya godzilla menyerang taman??

 acara naik trem mengelilingi Tasik Perdana
untuk 7 orang = RM5 jerr
tqvm kak amy!
~Daniel yang super stim~

kalau amik pic time naik buaian or gelongsor, karang ada yang kata: "dah buang tebiat ke?"
so, untuk mengelakkan tersentap, amik background je...

 kesopanan dan kesusilaan.
begitulah kami menghayati Rukunegara sepenuhnya.
ahaks!

 acara yang bukanlah wajib sangat sebelum balik...
sekadar menghabiskan kodak (eh, masih pakai lagi ke?)

CT-kak amy dengan gaya laki-bini bergaduh ;-)
dengan cuaca yang membahang, harap2 badan tak berbau ketumbar ;-)

pic credit to: CT
tqvm kak ina and nizam!
tahun depan buat lagi tau!

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

36 Your Words of Lo♥e

  1. x sihat ker? sian... moga cepat sembuh yerk.....

    erm, kat tasik perdana tu memang panas la, walau ada angin pon tetap rasa bahang... kalu pi sana kena bekal air barang sekole dua buat hilag dahaga...

    ReplyDelete
  2. sambut besday kat taman, seronok...
    tengok keknya pun menarik sekali...

    ReplyDelete
  3. Kakcik pun tengah sakit tekak ni...

    ReplyDelete
  4. kak dah penat jaga org sakit..tak baikkan ckp mcm ni.

    skrg alhamdulillah dah ok semua..

    mkn ubat ye anies.

    minumlah yogurt.

    ReplyDelete
  5. Semoga cepat sembuh..
    Anies, haha bau ketiak bau ketumbar?ok lagi pe, kira pewangi rempah ratus tu!!!

    ReplyDelete
  6. musim org tak sihat sekarang ni...
    makan ubat ye anies..bykkan minum air kosong..

    ReplyDelete
  7. salam anies..tak sihat ye..cepat makan ubat dan cepat baik ye..cuaca panas sekarang ni..

    ReplyDelete
  8. hehhee nmpk happy je even tak sihat...:)

    dpt smgt kot lepas mkn kek tu..kekeke ;p

    ReplyDelete
  9. dah lama org tak selebret bday sy..ahak3

    ReplyDelete
  10. lamanya tak ke tasik perdana

    ReplyDelete
  11. hampir terlupa..tasik perdana kat mana?

    ReplyDelete
  12. wahhhh meriahnye !
    kek itu sgt mnyelerakan la kak !!


    moge akak cpt smbuh ye.
    cik ana pon batok2 je nih..
    musim agaknye..





    luv,
    cik ana

    ReplyDelete
  13. moga cepat sembuh..

    #cantik shoot tu,kalau tahu nak pergi sana gak time tu^^

    ReplyDelete
  14. Wahhh...sakit2 pun boleh jenjalan lagi. Balik je mesti zzzzz....

    Akak suka bawak anak2 gi Tasik Perdana, tram tu walaupun dah naik berkali2 tetap nak naik lagi setiap kali pergi. Dulu sorg kena bayar 50 sen jek.

    ReplyDelete
  15. berposing sakan yerr... :)
    dh lama x g jln2 nih.. hehhe (iyolakan baru ja abes pantang)

    ReplyDelete
  16. mintak kek sikit...tu doc yg bagi nasihat tu doc betol keee?haha

    ReplyDelete
  17. kek tue tak tahan tengok...mesti sedap....suasana kat taman tue memang best....

    ReplyDelete
  18. minum air kelapa byk2 tau..insyaAllah cepat sembuh nanti

    ReplyDelete
  19. amboiiii sume posing sakan naaaa.

    ReplyDelete
  20. wah entry kte lebey krg la pasal besday kn .. tpi besday yg anies tak bnyk mkn hehe.. taman tasik perdana ni mcm best jew.. weeee ;)

    ReplyDelete
  21. happy birthday. sila makan ubat.

    ReplyDelete
  22. tak pernah ke tasik perdana lagi...huhu

    ReplyDelete
  23. get well soon dear.. :)

    #siswi pun xsihat jgk.. :(

    ReplyDelete
  24. tengok gambar anies, terbayang2 masa kat umah dato dulu.. kita sembang sama kann.. lama dah, tu yang dah lupa cemana rupa anies..

    ReplyDelete
  25. wahh tega jenjalan kat taman time panas membahang

    ReplyDelete
  26. gambar kek tu yang tak menahan tengok...sedapnyerr

    ReplyDelete
  27. mcm best ja rupa kek tu..mcm sdap..kalau dah mood nak jenjalan tu mmg tak hirau dah aih panas ka hujan..huhuh

    ReplyDelete
  28. seronok sambut birthd outdoor gni...

    ooo...x sht ye..moga cpt2 smbuh yer

    ReplyDelete
  29. happy belated b'day to her..
    saya pun nk surprise party jgk..hehehe..

    bestnya celebrate b'day kt situ..

    ReplyDelete
  30. Happy birthday....sedapnya kek tu.Tak sihat ye,moga cepat sembuh.

    ReplyDelete
  31. tak sihat makan ubat.. dr mane ajar suruh update entri ni.. -_- ape pun hepi belated besday kat yang sambut besday

    ReplyDelete
  32. semoga cepat sembuh ye anies..wah..macam best jer jalan2 kat taman tasik perdana ni..

    ReplyDelete
  33. aku kena pgi tempat ni.. tak nak kalah hahaha.. 7 orng 5 ringgit.. murah tuuu.. soon i will hehehehe

    ReplyDelete
  34. `hepi belated bezday` buat kwn anies..ehem semuga anies dah sihat skrg ni..cantik kek..mesti sedap kan..

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆