Books: Hitler

9:30 am

Terima kasih kepada redza yang memperkenalkan buku ni.
terima kasih juga kepada encik Sharul yang hadiahkan buku ni.
terima kasih daun keladi!

benarkah Hitler tidak mati dibunuh?
bagaimana Hitler boleh berada di Indonesia selepas tenteranya tewas? 
ulasan lebih lanjut tentang buku ni ada kat sini.
119 muka surat
penerbit: Titik Media Publisher (2010)
penulis: Ir KGPH Soeryo Goeritno, M.sc

novel yang menceritakan bagaimana Hitler berjaya melarikan diri dari Berlin dan akhirnya sampai di Surabaya.
sinopsis novel ni ada kat sini.
478 muka surat
penerbit: Salsabila Kautsar Utama (Januari 2011)
penulis: Rizki Ridyasmara

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

32 Your Words of Lo♥e

  1. wah!! dpt juga buku tu ek

    ReplyDelete
  2. perghhh ..............hitler !

    ReplyDelete
  3. pulak.. series hitler mati kat indonesia? tak pernah tau lak fakta yang tu..

    ReplyDelete
  4. salam anies..akak follow sini dgn blog baru ye..

    #tak pernah pun Hitler lari ke Indonesia..mesti best kalo dpt baca buku ni..nanti nak kena cari jugak la..tq anies kasi info..

    ReplyDelete
  5. ade misteri x disebalik misai kontot die tu?ngehehehehe...

    ReplyDelete
  6. ye ke dia mati kat indonesia..??penulisnya mesti orang indonesia..

    ReplyDelete
  7. Ler... Tu KER muka si hitler... Tak tau sgt sejarah dia...

    ReplyDelete
  8. hohoho mesti cari jugak buku ni, yang ann ada sekarang ni english version

    ReplyDelete
  9. ye ke dia lari ke indonesia ni.Bestnye kalau dpt beli buku ni.

    ReplyDelete
  10. hah? mati kat Indon? ye ke ni? apa kata nnt ko citer kat blog?

    ReplyDelete
  11. serius aku baru tahu dia mati kat indon..

    ReplyDelete
  12. wah... bagusnya suka membaca. u may like this blog : http://petikanbuku.blogspot.com/

    ReplyDelete
  13. Bolehlah Anies cerita sikit ceritanya...hihihi

    ReplyDelete
  14. info menarik ni.. boleh la cite lagi.. hehe :)

    ReplyDelete
  15. menarik ni...ada jual xkt mph agak2..

    ReplyDelete
  16. wahh buku biografi ke??

    suka ek bc?bagusnya..:)

    ReplyDelete
  17. pernah citer dia.....
    seronok baca nih...

    ReplyDelete
  18. masih boleh didapatkan di mana-mana buku nih. atau aku kena minta tolong dari kamu? hihi.

    aku cuba dapatkan di kedai Hitam Putih, tapi dah habis stok.

    ReplyDelete
  19. ouh i see. kalau kat sini, memang stok yang ada sangat lah terhad. so, nampak gaya terpaksa melalui talian(talian hayat). thanks.

    ReplyDelete
  20. eh, betul ker?
    saya tak tahu pun dia mati di indonesia

    ReplyDelete
  21. wow..hitler..nama pun dah gerun.hihih.. saya tag anies join GA.

    ReplyDelete
  22. rahsia yang terkuak dada ke kuak lentang?

    ReplyDelete
  23. anis..plz review lps hbs baca ea :)

    ReplyDelete
  24. salam ..kat mana boleh dpt buku ni?

    ReplyDelete
  25. woahhh woahhhh tajuk buku...bukan main lagi....kontroversi!

    ReplyDelete
  26. interested ngan citer hitler lepas tau dia bunuh smua yahudi n tnggalkan skit utk msyarakat dunia kenal org yahudi camner.. hmm tak tau la nak kata dia ni baik ke jahat.. haha dah baca nnt syer la sikit citer tu ye kak anis.. ;p

    ReplyDelete
  27. tak pernah dgr pasal ni..mgkn betul,mgkn juga tidak..

    ReplyDelete
  28. oo..mcm tu ke. skrg tgh angau baca buku yakjuj makjuj & segi tiga bermuda.

    ReplyDelete
  29. ehem..untung ada yg adiahkan buku ni kat anies..tak tahu pun psl hitler ke indonesia ni..hu2x..

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆