Singgah Krimpaf Buntat @ Bukit Beruang

10:30 am

✿السلام عليكم ورحمة الله وبركاته✿

Semua ni gara2 asyik ternampak iklan Krimpaf Buntat (KB) 'menari2' kat IG... uihhhh mana boleh tahan oiii!! kena pula ada macam2 flavor. rasanya belum pernah jumpa kot kat area KL ni. mungkin ada cuma anies je tak pernah jumpa.

so, alang2 dah sampai area berdekatan, maka singgahlah sekejap premis KB ni.

disebabkan tamak haloba nak rasa semua flavour yang ada, so anies rembat set kombo ni. 25 pcs = RM35. puas hati dapat rasa semua... amacam? tergugat tak iman korang tengok cream puff  yang montok gebu gebas ni?

suasana dalam kedai... simple je... order dulu tau! lepas tu staf akan sediakan pesanan.

cream puff durian. ni flavour palingggg sedap! sumpah! memang sedap. rasa macam makan durian sebenar! waduhhh terliurlah pula bila tengok gambar ni...

cream puff oreo... khas untuk peminat2 Oreo...

cream puff Nutella... khas untuk peminat coklat...

yang kedua sedap bagi tekak anies... cream puff vanilla. tak berapa manis. sedang2 gitu rasanya...

cream puff choc strawberry... perfect combination. ada manis ada masam. ada duit baru beli eh ehh hahaha

nilah kedainya. land mark kedai ni adalah Graha Makmur, Ayer Keroh. kira2 400 meter je dari AEON Ayer Keroh. senang je nak cari sebab lokasinya betul2 tepi jalan.

nah! anies snap dari brochure Krimpaf Buntat. selain cream puff, korang boeh juga dapatkan cream horn, fruit tart, cheese tart dan juga brownies. tapi yang ni kena order dulu. kalau walk in, anies tak pasti ada ke tak dessert ni kat kedai...

for more info...

so, kalau korang datang Melaka, sebelum balik tu singgahlah ke sini ya... jangan cakap anies tak payung...

thanks 4 reading.
daaa...

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

63 Your Words of Lo♥e

  1. I haven't tried durian cream puff yet... it must be so good...

    ReplyDelete
  2. Gulp! telan air liur tengok gambar close-up tu.
    Amvoiii! nama pakej-pakej dia mengundang hahaha...

    ReplyDelete
  3. Peh pehh, tergugat iman. Hehe saya ni cream puff isi custard jerlaa pernah makan nyaa. :P

    ReplyDelete
  4. Aduh langsung terbanyang nih rasanya, apalagi ada tambahan toppingnya seperti coklat, oreo dan lainnya. Jadi pingin ngemil nih, hehe..

    ReplyDelete
  5. Allah, dahlah dah lama tak makan cream puff. Teringin nak rasa yang durian punya.

    ReplyDelete
  6. hurmm..makn lagi. dah makn xhajak..xmo kawan anies..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. bgs jg x mo kwn. krg sikit org minta cream puff kat kita hhaahahahahahahahahahhaha

      Delete
  7. wah gurih dan enak ya roti nya, cocok untuk jajan waktu idul fitri ini kak, buat tamu yang silaturohim ke rumah :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau buat untuk idul fitri, saya bimbang tuan rumah tidak sempat menjamahnya hahahaha

      Delete
  8. Oya cream puff ini seperti cake kah?
    Sepertinya tekstur nya kaya bolu klo di sunda

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya mas, seperti bolu tapi ingredient nya lain

      Delete
  9. saya yang duduk Melaka pun tak pernah pergi lagi tempat ni..haha

    ReplyDelete
  10. Huhu nampak sedap semuanya post la ke mama sikit

    ReplyDelete
  11. Bidih, pasti uenak tenan ni kue, tapi saya jauh dari daerah saya, bisa pesan dan antar luar kota tidak teh, soalnya menarik banget kuenya,..😀

    ReplyDelete
    Replies
    1. kue modern mas... boleh Google sahaja recipe nya hahaha

      Delete
  12. aishh dah lah kita peminat creampuff. tp susah nak jumpa creampuff yang sedap skrg ni kan.

    ReplyDelete
  13. Huwaaah .. cream puff semuanya terlihat yummy bangeeet ini ...

    Vanilla, oreo, nutella .. hmmm .. cocok buat teman ngopi 🍮

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya bimbang kalau minum dengan kopi, mas terus zzzzzzzz hahahahahaha

      Delete
    2. Loh, kok malah mengantuk ... , seteLah ngopi, Kak 🤔 ?.


      Biasanya ngopi malah bikin mata kita jadi melek siaga hehehe ..

      Delete
    3. saya kalau minum kopi 1 sumur tetap zzzzz juga mas hahahahahahah zzz kekenyangan

      Delete
  14. cream puff nutella nya menggoda sekali...

    ReplyDelete
  15. Kedainya bersih sekalo ya, wah jadi ingin makan nih.

    ReplyDelete
  16. wah nampak sedap semua krimpuff tu

    ReplyDelete
  17. salam siarah dari jiran aduh jadi terliur tengok krimpaf nih waktu terjah kl beberapa tahun lalu tak nampak pula aku krimpaf ini salam dari Indonesia

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau di kuala lumpur harus pergi ke tempat yang tersembunyi baru boleh dapat cream puff mas hahaha

      Delete
    2. patutlah waktu di kl stay di sah alam dan sekitar chinatown je , seronok jumpa orang malaysia dapat berdialog Indonesia

      Delete
    3. jauhnya duduk di shah alam... ada saudara di sana ya? bila mau datang ke KL lagi?

      Delete
  18. sedaapnya,,,,, manis sekali keliatanya..
    awas makin melar badan..... :D wkwkww

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak mengapa mas. kami makan kue ini setahun sekali😆

      Delete
  19. Berselera tengok ptg2 ni, terasa creamy kat tekak ni hehee.. ok, saya tau area tu, boleh pergi ni nanti. Thanks sharing Anies :)

    ReplyDelete
  20. menarik cream puff tu.. ada mcm2 cream..

    ReplyDelete
  21. Ala.. dah balik dari melaka baru baca.. Wargh!! Kena gi lagi ini.. :)

    ReplyDelete
  22. Cemilan yang mantap untuk pagi hari bersama kopi pasti nikmat sekali ya kak 😉

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu. kena dengan kopi.. waduhhh👍👍👍

      Delete
    2. tapi harga nya lumayan mahal juga ya kak, itu kalau di kurs kan ke rupiah bisa mahal ya :D

      Delete
    3. nak kata mahal tu, tak rasanya. affordable. KB ada jual dalam kuantiti yang sedikit dan harganya pun murah sahaja

      Delete
  23. ya Allah...ini bukan sebarang buntat! nampak sedap sangatttttt

    ReplyDelete
  24. Amboi, macam2 jenis krim boleh buat rupanya krimpuff ni. Hipstur betul..

    ReplyDelete
  25. wow...pilihan semua creampuffnya..terliur dah nengoknya

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆