Sukan SEA 2017: cucu Ucu Meli punya pasallah ni!

12:50 pm

✿...السلام عليكم✿

Semalam lepas kerja terus ke Bukit Jalil. apa lagi kalau bukan kerana acara balapan dan kemuncaknya pastilah kerana final 100m lelaki.

keluar je dari stesen LRT, hati rasa lega sebab dah boleh bayangkan masa balik nanti - tak sesak macam masa opening hari tu.

so, tanpa buang masa, haruslah kita terus tuju ke gate A. bagi yang belum pernah sampai ke Bukit Jalil sempena sukan Sea ni, gate A boleh dikatakan lokasi paling strategik kalau nak tengok muka2 atlet dari dekat.

ye ye... anies tau. kalau tengok kat tv laaaagiii dekat... tapi tu lain... ni dapat tengok live laa hahaha...

tengah beratur nak masuk gate... kali ni cepat sikit sebab tak de tiket... macam biasa. no botol air ya...

memang tak sangka yang Ziyad Zolkepli ni masuk acara atlet normal. tapi saingan daripada atlet Thai memang tak dinafikan. apa2 pun tahniah buat Ziyad yang dapat tempat ketiga.

kami duduk kat seat yang sama masa menonton game MU vs Malaysia XI kira2 17 tahun yang lalu hahahahaha

acara rejam lembing dan lompat tinggi... sayangnya acara rejam lembing atlit Malaysia dapat tempat terakhir...

tak ingat ni acara apa... tapi atlet negara dapat perak dan gangsa. syabas!

final 100m wanita. tahniah Husniah meskipun dapat perak. untuk malam ni, harap2 emas jadi milik Husniah untuk acara 200m.

bergema stadium bila cucu Ucu Meli aka The Speedy Jantan aka Khairul Hafiz masuk gelanggang... kami yang tengok ni dah terasa berdebor nyer yeop... hahaha

100m lelaki... dup dab dup dap... kalau dalam tv terasa macam jauh je diorang berlari tapi bila tengok depan mata, kejap je dah sampai garisan penamat. laju giler... agaknya macam mana laa Usain Bolt tu berlari dengan kepantasan 9.58 saat...

yang ditunggu2... majlis penyampaian medal untuk acara 100m lelaki final

syabas Khairul! harap2 malam ni kami dapat dengar lagu Negaraku berkumandang sekali lagi di Bukit Jalil.

jom, turun Bukit Jalil malam ni tengok aksi cucu ucu Meli sekali lagi!

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

12 Your Words of Lo♥e

  1. The Speedy Jantan punya pasal Mrs. A dengan Adik dan Mr. A berebut channel tau.
    Mrs. A nak tengok the king in love depa dua beranak nak tengok The Speedy Jantan yessss.... tak sia-sia Mrs. A beralah.

    Tahniah Hairul Hafiz Jantan, Tahniah juga buat coach beliau cikgu dari Melaka tu. Tumpang bangga sebagai rakyat Malaysia.

    ReplyDelete
  2. wah, jom kita gie final tgk bola sepak
    hihi
    tahniah utk pemenang

    ReplyDelete
  3. eksaited semalam kan Khairul Juara 100m..

    malam ni tak bernaseb baik but at least die dah buat yg terbaik untuk negara kita..syabas buat atlet negara yg bertungkus lumus menberikan yg terbaik..chaiyook

    ReplyDelete
  4. hahar2., sayang sungguh ko tak dapat tenok Najib berselfie dgn dorg pemenang tu., rs malulah pulak., huhu2

    link: http://www.pru14.tv/wp-content/uploads/2017/08/20993886_10212161710469920_6504382863823358887_n-800x445.jpg

    ReplyDelete
  5. im proud of KHJ and congrats for malysia! :D

    ReplyDelete
  6. Bangga ya byk pingat dpt Dalam sehari Tu ye

    ReplyDelete
  7. Majulah sukan untuk negara
    Malaysia Boleh!!!!

    ReplyDelete
  8. Wahh talk cakap pi bukit Jalisco Malay ni I ditugaskan bawa "anak2" pi bukit Jalil lau x leg jumpa

    ReplyDelete
  9. Tahniah buat team Malaysia!... sukan SEA kali ni mmg seronok lebih2 lagi di gelanggang sendiri.. meriah.

    ReplyDelete
  10. aku tengok TV je time final 100 m n. nak buat macam mana. jauh kulim ngan KL. huhuhu...

    ReplyDelete
  11. hurm..aku nak update entry sukan sea gak lah cam ni..haha

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆