Majlis Sambutan Liverpool EPL Champions 2019 - 2020 Media Kopites Malaysia (MKM)

11:53 am


Media Kopites Malaysia rai kejayaan Liverpool.

KUALA LUMPUR: Kira-kira 100 ahli kelab penyokong Liverpool, Media Kopites Malaysia meraikan kejayaan The Reds menjulang trofi Liga Perdana Inggeris (EPL) dalam satu majlis di sini, semalam.

Majlis itu dimulakan dengan ucapan daripada presiden kelab yang juga Ketua Integrasi, Komersial dan Multimedia The New Straits Times Press (M) Berhad (NSTP), Datuk Ahmad Zaini Kamaruzzaman.

Selain itu, majlis turut diserikan dengan beberapa acara lain termasuk cabutan bertuah dan perkongsian gambar kenangan ahli kelab yang berkaitan dengan pasukan The Reds.

Majlis itu turut mendapat sokongan daripada beberapa penaja termasuk Al-Ikhsan, Standard Chartered dan TNB.

Walaupun mendapat sambutan hangat daripada ahli kelab, namun majlis berkenaan terpaksa dihadkan kepada 100 orang sahaja sebagai pematuhan kepada prosedur operasi standard (SOP) susulan pandemik COVID-19.

(berita di atas diambil dari IG thesports.my. sila follow thesports.my di SINI)

cerita fasal Aidil Adha 2020 anjak ke tepi dulu ya. kita beri laluan pada cerita ni. yang 'alergi Liverpool' boleh laa skip entry ni🤣🤣🤣

terima kasih banyak2 kat blogger Salbiah M (sila follow blogger Salbiah kat SINI) sebab sudi ajak anies ke majlis ni. memang teruja sangat dapat hadiri majlis seumpama ni sebab bukan selalu 'keluarga besar The Kopites' dapat berkumpul macam ni.

oh ya, FYI majlis ni berlangsung pada 28 Julai 2020 bertempat di Foyer Kelab Kilat, TNB Bangsar. majlis bermula pada jam 8.15 malam dan berakhir pada jam 10.45 malam. 

overall, majlis ni memang best dan harap2nya tahun depan bila LFC menang EPL lagi kami dapat berkumpul macam ni sekali lagi hehehe...

gambar terlalu banyak. so anies pilih yang mana best je untuk tatapan korang. kredit gambar: penganjur

cekidaut!

aturcara majlis. memang teruja masa Sal WA gambar tentatif ni. terus onz bila dia tanya, "ko nak pergi tak?" 🤣🤣

tulis nama, ambil bacaan suhu dan sanitize tangan. SOP yang wajib dipatuhi setiap tetamu yang hadir...

masa ni belum ramai lagi... so, merayau sekejap sebab anies secara peribadi, belum pernah sampai sini lagi (Kelab Kilat TNB = home ground pasukan hoki Thunderbolt TNB yang bermain di Liga Hoki Kebangsaan)

foyer Kelab Kilat

ni cuma replica je... sebelah kiri, piala UCL dan kanan, piala EPL...

ko rasaaaaa???? maaflah fans Chelsea, MU, Arsenal, Man. City, Leeds Utd, JDT etc... tahun depan title EPL milik Liverpool FC sekali lagi...🤣🤣🤣🤣

orang kuat Standard Chartered Malaysia (yang tengah pegang microfon tu) sedang berucap...

ni orang kuat LSCM...

sempat lagi pose sekeping sebelum majlis bermula...

since kitorang sampai awal, jadinya meja kitorang wajib dekat dengan meja santapan 🤣🤣🤣🤣🤣

masa ni tengah bersemangat menyanyikan lagu You'll Never Walk Alone... semangat tu dah macam kat Anfiled 🤣🤣🤣🤣

golongan2 ni lagi bersemangat

orang kuat majlis sibuk menyediakan hadiah untuk lucky draw... Alhamdulillah semua yang hadir dapat hadiah...

bila jumpa geng... apa lagi yang nak diborakkan kalau bukan fasal team kesayangan, kan?

MC majlis... sempoi je...

sesekali layan lawak daripada MC majlis

kiosk kecil turut dibuka...sesekali kita bantu usahawan yang berniaga kan...

sambil2 tu kami layan juga gambar2 kenangan yang dikongsikan para tetamu... ada tetamu yang hadir bukan setakat menyokong LFC je malah pernah melanjutkan pelajaran di salah sebuah universiti di Liverpool. oh ya... pada malam tersebut, ada seorang tetamu dari John Moore University Liverpool... bukan calang2 punya tetamu tau...

makan time! sedap sungguh santapan pada malam tu. memang diet ke laut dalam laa....

diorang punya excited tu tak boleh dibawa bincang 🤣🤣🤣

organizer sibuk mengira penerima hadiah lucky draw...

yeahhh... jangan cakap ahkak tak payung... 🤣🤣🤣🤣

acik Sal kita pun dapat jugak...

kena bergilir-gilir untuk bergambar macam ni... faham2 je laa kan....

update: lupa nak masukkan gambar the hottest sexiest Scoucers in town 😆😆😆

last but not least... nahhhh... ahkak payung gambar hadiah birthday lucky draw... yes... LFC foldable umbrella... ella ella ella...

okey tu je laa sharing untuk hari ni... 
thanks 4 reading...
daaa...

Kisah Silam Untuk Masa Depan

48 Words of Lo♥e

  1. Wah, Kak Anies kok keren sekali sih. Eh, suka Liverpool banget ya Kak?
    Pasti dapat banyak pengalaman yang terlupakan ya Kak.
    Tetap semangat Kak Anies!

    ReplyDelete
  2. Seronok peminat Liverpool berkumpul raikan kemenangan.
    Tahniah.

    ReplyDelete
  3. Congrat buat gift payung Chelseanya 👏👏 ..

    Salut lihat fans berat Chelsea kumpul jadi satu dan aktif rutin mengadakan pertemuan 👍

    ReplyDelete
    Replies
    1. mas!!!!! itu LIVERPOOL!!! bukan chelseaaaaaaa ;-)

      Delete
  4. Wahh cool habis lah kak Anies heheeee kalau ada lagi jangan lupa ajak tau! Haha
    .
    Btw, sorry sangat2 sebab lambat balas kunjungan kak Anies. Hehee Hana kan tengah busy menganggur ;P

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh no problem. kena doakan thn dpn Liverpool mng lg hahahaah

      Delete
  5. First time dengar Media Kopites Malaysia. GV akui kurang tahu mengenai bola. huhu. Wah, tahniah dapat lucky draw umbrella kak. Majlis mmg nampak happening.

    ReplyDelete
    Replies
    1. org2 media and publishing je yg tahu psl ni hehhee

      Delete
  6. Wah meriah nyer majlis 🌹🌹😍😍

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe mestilah sbb lps 30 tahun kannn hehe

      Delete
  7. Great post! was always ))   

    ReplyDelete
  8. Wah, meriah juga ya mbak Anies pesta perayaan kemenangan Liverpool menjuarai liga Inggris. Semoga saja tahun depan Liverpool juara lagi sehingga pesta lagi.😄

    Sayangnya tahun ini Liverpool sudah kalah di liga Champions. 😂

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan selalu dapat buat sebegini, mas...

      tak apa. sebab liverpool dah jadi juara UCL last season...

      Delete
  9. Parece que lo has disfrutado cuidate mucho y te mando un beso

    ReplyDelete
    Replies
    1. sí ... lo disfrutamos mucho. ojalá sea más emocionante si liverpool gana el título una vez más jajaja

      Delete
  10. ramai penyokong LFC ni meriah majlisnya

    ReplyDelete
  11. Adoi.. bestnya gi event macam nie..
    Walaupun tak minat bola tapi suka tengok semangat penyokong pasukan bola nie..

    ReplyDelete
  12. pecinta liverpool, kapan champion lagi

    ReplyDelete
  13. sekarang baru nampak...macam akak sudah hahaha..(jangan la marah )

    BTW tahniah kerana jadi peminat kipas mati liverpool

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau cakap datin, ada yg muntah nnt hahahahaha

      Delete
  14. Memang peminat tegar The Reds ni 👍👍👍

    ReplyDelete
  15. Ni mesti penyokong2 yang dah berbelas tahun jadi fans Liverpool. Ramai nampak berumur dah.. tabik la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya betul. bkn BBNU atau glory hunter atau baru sokong sejak 2019 hahaahahahah

      Delete
  16. me ha encantado este post, es realmente interesante. seguro que lo pasasteis muy bien, a mi no me gusta el fútbol.

    ReplyDelete
    Replies
    1. esta bien. Entiendo que no todo el mundo ama el fútbol ... solo compartimos nuestra emocionante actividad en la ciudad.

      Delete
  17. enak sekali sudah ada pertemuan

    ReplyDelete
  18. emejing, klub juara dan supporter dapat suvenir... congrat Cik

    ReplyDelete
  19. Kasi chancelah dah 30 tahun menunggu ya
    eh! #GGMU
    Anies jangan marah ya sis gurau gittewww...

    ReplyDelete
  20. Wahh meriah sambutan kemenangan tu. Tahniah dapat lucky draw. Tahniah Sal juga :)

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆