Dating dengan blogger Sal @ KLIBF 2019

10:27 am

✿السلام عليكم ورحمة الله وبركاته✿

Event yang ditunggu2 setiap tahun...

since kami berdua tak kena bertugas, jadi kami ambil keputusan untuk dating sama2 kat sini. tambah pula dah lama kami tak jumpa. last, masa sama2 tengok bola kat SNBJ akhir tahun lepas.

kami keluar rumah lepas Zohor. alkisah, kalau kami keluar awal, nanti kena solat kat PWTC. tapi kami tak nak sebab dah faham sangat2 kalau solat kat surau PWTC tu 😆😆😆

since kami pun tak ada plan khusus, jadinya aktiviti dating lebih tertumpu pada window shopping sahaja sambil jeling2 gelagat orang ramai.

kami singgah di booth tertentu untuk jumpa kawan2 yang bertugas. tapi tak bolehlah nak berborak lama dengan diorang sebab diorang tengah bertugas, kan...

kali ni anies beli 4 buah buku sahaja... bukan kedekut tapi penulis favourite anies tak ada terbitkan buku tahun ni. so sad... gambar buku yang dibeli pun tak sempat nak snap... aduyai...

penat berjalan, lepak sekejap sambil pekena teh tarik pujaan hati adinda. of coz laa teh tarik PWTC. benda yang tak boleh missed kalau dah sampai sini.

masa lepak2 tu tekak kitorang terasa nak makan karipap tapi sayang kat situ tak ada jual karipap. lepas minum kami ke booth Karya Seni sekejap. manalah tahu ada artis tengah tunggu kami kat sana... hahaha

keluar dari PWTC, kami berkira2 nak ke tempat lain... hmmm ke mana tu?

to be continued...

sebelum tu, layankan gambar2 yang sempat anies snap ni...


yang belum sempat ke sini masih ada masa lagi sampai Ahad ini...

kami singgah booth Karangkraf... macam biasa, Karangkraf  akan sewa dewan ni saban tahun... kami tak beli apa2 just tengok2 je...

dewan Tun Hussain Onn - ada macam2 booth kat sini. kat sini, 1st time nampak booth Pak Latif (Abdul Latip Talib). penulis novel sejarah tersohor negara...

dari dewan Tun Hussain Onn, kami singgah booth Idea Kreatif. since anies memang dah tahu favourite novelist anies ada kat sini, so terus terjah. nak tahu siapa beliau?

Hani Fazuha. novelist merangkap boss Idea Kreatif. sebenarnya anies dah beberapa kali jumpa dia. novel2 dia of coz anies dah miliki semuanya. so KLIBF kali ni anies just sambar koleksi yang beliau keluarkan je...

yang minat nak miliki potret sendiri, boleh terjah ke sini...

#Henshin! from Jahiliah to Jannah. wahhh dahsyat punya tagline😆 

booth PTS... cari buku yang berkenan di hati...

akhirnya jumpa buku yang berkenan kat booth Iman...

di tingkat 3 Dewan Tun Razak...

bahagian ni khas untuk student university. buku2 kat sini tak dijual di kedai2...

tingkat 3, Dewan Tun Razak, booth DBP... 

booth depan dewan Tun Razak tingkat 3

suasana depan main stage PWTC. sebelum tu kami nampak artis veteran kat sini, Imuda dan Sathia...

di booth Karya Seni...

nilah teh tarik PWTC pujaan hati adinda😆😆😆
pekat melikat terangkat kau memang de bom... 💪💪💪


okey tu je lah nak membebel hari ni...
thanks 4 reading and happy weekends!
daaaa

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

55 Your Words of Lo♥e

  1. Wuaah menarik sekali ya acara window shoppingnya dan cuci mata lihat keramaian 😁 ...

    Kegiatan seperti yang kak Anies lakukan ini, memang terbukti mampu menghilangkan pikiran suntuk dan jenuh.

    ReplyDelete
  2. Ramai banget suasananya. Apalagi banyak yang bisa dilihat seperti pameran buku, booth usaha lain hingga temu dengan novelis. Bikin betah berlama-lama..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya mas. kalau weekend, lagi padat dengan pengujung. maklum sahajalah event nya cuma setahun sekali

      Delete
  3. Takde gambar berdua ke?
    Ulat-ulat buku mesti seronok habis ni.
    Naik bulu roma Mrs. A baca tagline tu from J tu J

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat sini x ada sbb mata dgn otak dok fikir ke lain hahaha

      Delete
  4. Luas banget seperti mall
    Seandai nya saja saya disana mungkin akan disempet sempetin datang ketempat pwtc
    Aku suka liat liat karya seni bahkan kalo waktu senggang disini bisa berjam jam cm liat liat kalo pun bareng temen saling mengajukan argument

    ReplyDelete
    Replies
    1. pwtc adalah venue khas untuk event besar seumpama ini, mas. tahun depan jemputlah datang ke sini...buku dari indonesia pun ada dijual

      Delete
  5. WAH DATING DGN SAL DI PBAKL YA..TAK BELI BUKU YG ADA KARYA KAK DI ILHAM BOOK STORE ITBM

    ReplyDelete
    Replies
    1. kami x ronda banyak kak...sggh yg mn sempat je. org ramai sgt ms tu

      Delete
  6. tak pergi Pesta Buku kali ini, ada hal lain yang tak dapat dielakkan..teringin juga nak pergi =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dtg la nnt thn dpn insya allah bakal berlangsung bln 3

      Delete
  7. wah rame bener ya acara dating nya, pasti seru banget ya kak bisa berjumpa sesama blogger ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya memang ramai sebab kami datang pada hari Ahad...

      Delete
  8. Meriah sekali ya event-nya. Keliatan dari pengunjungnya, rame bener.. haha

    ReplyDelete
  9. hihi ritu Kak Sal cakap nak deting dengan akak.. nanti dating dengan saya sekali k. kita tigaaa tapi tamoooo p pameran buku nanti i krik krik.. kita p makan k =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. abis tu nk dating kt mana? universal studio singapore? hahahahahaah

      Delete
    2. menarik gak !! x penah p gi. jomla hahaha..

      Delete
    3. amboiii laju ya ya mengajak hahaha

      Delete
  10. Seronoknya.. Sha tak berkesempatan nak terjah.. Kebetulan pula minggu ini banyak yang mendatang.. :)

    ReplyDelete
  11. Lama juga teman tak pegi ke book festival nie...

    ReplyDelete
  12. Wah... Asyik banget Kak Anies, bisa jalan-jalannya, ketemu banyak buku, bisa-bisa borong nih Kak.
    Happy ya Kak!
    :)

    ReplyDelete
  13. Sabtu lepas saya baru dpt berkunjung kat sini.. org pun ramai tambahan lagi banyak rombongan sekolah juga. Bestla dating dgn blogger Sal.. nape tak hajak hahahaa :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. laa kalu datang hari ahad bleh dating ngan kami hehehehehe

      Delete
  14. Wooww rame banget pengunjungnya kak.. Semua cari-cari buku yak😍aku, mau ke granmed aja susah. Jauh banget dri rumah. Harus 8 jam naik bus. Dan, dsana blm tentu ada buku yg menarik hihi koleksinya dikit..... So sad😣

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya mbak. sebab event nya cuma setahun sekali. jadi ini peluang cari buku2 murah ;-)

      Delete
    2. Enak atuh ada promo kaya gtu hihi.
      Bisa borong banyak buku kalo bgtu. Tinggal budgednya aja ada atau gaknya hehe

      Delete
    3. ada promo memang bagus tapi ongkos nya lari mbak hahahahaha

      Delete
    4. Kwkwkw hahaha .... Iya juga sih kak. Harusnya ongkosannya gratis juga kwkw
      *eh otak mahasiswa sukanya gratis kwkw

      Delete
    5. jaman saya jadi mahasiswa pun suka gratis. kalau boleh, 4 tahun belajar 4 tahun mau ada sponsor hahahahaha

      Delete
    6. Ahaha iya yah kak. Supaya irit pengeluaran kwkw.
      Aku aja kesana kemari nyari tambahan... 😂jualan sendal di kampus kwkwkw ya allah masa itu menyedihkan tapi seru hehe

      Delete
    7. anggap sahajalah dugaan dan ujian ketika belajar. insya allah selepas beroleh pekerjaan, apa yang dimahukan pasti ada dapat. cuma kena banyak bersabar sahajalah ;-)

      Delete
    8. Aamiin ya allah. Semoga aja bisa terwujud apa yang aku cita" dan impikan hehe.. Berjuang bngt kam

      Delete
  15. Dah bertahun tak ke pesta buku ni. Tak sanggup nk bersesak. Tp rindu nak ke sini.

    ReplyDelete
  16. dating dan silaturrahim bisa jadi ladang pintu rejeki ya kak, sehingga kalau bisa kita tetap menjalin persahabatan dengan siapapun asalkan baik ;)

    ReplyDelete
  17. lama tak pergi pesta buku macamni lepas dah ada BBW

    ReplyDelete
    Replies
    1. lps ni bolehlah ke sini... sbb sthn sekali je kan hehe

      Delete
  18. Seronoknya shopping buku kan

    ReplyDelete
  19. bisa dating dengan blogger bisa bertukar pengalaman dan ilmu ya kak, jadi nambah wawasan dan teman baru di dunia nyata :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sesekali baru dapat dating walaupun sudah kenal lama😊

      Delete
  20. Kalau dekat ni memang dah pergi terjah, apa nak buat..jauh..

    ReplyDelete
  21. Mana gambar dengan kak Sal? Hehehe. Bial tengok gambar-gambar ni rasa rindu dekat pesta buku. Dah lama tak pergi pesta buku ㅠㅠ

    ReplyDelete
    Replies
    1. cpt blk mesia. kita dating kt pesta buku nnt😊

      Delete
  22. bestnyaa jd penulis.. byk org mintak sign

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆