Amsterdam | welkom in Nederland

4:40 pm

✿...السلام عليكم✿

Bersambung dari SINI.

lately, mood berblogging upside down... tak tau laa kenapa. nak kata puasa, orang lain pun puasa jugak. boleh je update blog sehari 3-4 entry. aduyaiiii come on anies oiii... cepat habiskan entry Europe ni...

ya, ya, ya... faham... sebelum memori kehabisan bateri, baiklah update walau macam mana malas sekali pun.

kami berada di Brussels sekejap je. tak sampai pun setengah hari, kami dah bertolak ke Amsterdam. sama macam sebelum ni, kami menggunakan kereta api dan perjalanannya memakan masa lebih kurang 2 jam setengah. tiket kami dah beli siap2 via online dan kami naik di stesen yang sama kami tiba dari Cologne iaitu kat Bruxelles Centraal.

oleh kerana kami bertolak dalam pukul 4 petang, jadinya kami sampai Ansterdam Centraal kira2 pukul 6 lebih. cuaca memang dah gelap masa tu. otak cuma ingat katil je. tapi, kali ni, hotel kami jauh sikit dari bandar. tapi rasa sangat2 berbaloi dengan pemilihan hotel kat Amsterdam ni.

untuk entry hotel kat Amsterdam ni, nanti anies share on my next entry ya! apa2 pun macam biasa, anies attached kan gambar2 yang berkaitan.

cekidaut!

ni kat Bruxelles Centraal. korang kalau ada masalah tiket ke, train ke... refer je kat sini. staf diorang boleh cakap BI.

interior dalam Bruxelles Centraal... nampak macam tak ramai tapi once dah terun ke platform, masa tu laa korang boleh nampak betapa ramainya umat manusia!

masih lagi kat Bruxelles Centraal...

muka kepenatan sementara menunggu kereta api sampai...

sebenarnya ni gerabak 1st class. kitorang dengan selambanya masuk dan duduk dengan senang hati... bila inspector ticket datang, barulah kitorang tau yang kitorang dah salah masuk gerabak. patutlah tak ramai orang... 😁😁😁

satu seat penuh dengan barang semata...

pintu yang memisahkan gerabak 1st class dengan 2nd class...

Alhamdulillah... akhirnya sampai juga kami di bumi penjajah - Belanda 😑😑

ni laa kereta pi yang kami naik dari Brussel ke Amsterdam dan ini stesen terakhir iaitu Amsterdam Centraal. sebelum tiba kat sini, kereta api turut berhenti di beberapa station... 
keluar je gerabak, cuaca sejuk mula mencengkam...

okey... tu je cerita untuk hari ni... weekends ni dok selesaikan BW yang tertangguh...

salam Ramadan...

daaa...

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

0 Your Words of Lo♥e

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆