Main masak2 burger

10:24 am

✿...السلام عليكم✿

Semalam, lepas office hour kami sama2 membanting tulang buat burger untuk mengisi perut masing2. ;-) sebelum ni dah penah buat. tapi masa tu mem besar bercuti...

mmm bercerita dengan gambar laa yek!

tayang pic burger dulu... wallaaa... mana nak dapat burger sedap macam ni kat kedai... hahaha... sendiri masak sendiri puji

proses2 menyediakan homemade burger...

nama pun bergotong royong. so, sesapa yang 'amik bahagian' ni kena laa turun padang... perut sendiri yang nak makan kan? so haruslah menolong ye dok?

memarut coleslaw... 

goreng cendawan...

bakar roti...

daging burger homemade yang dah siap dibentuk. tinggal nak bakar (goreng?) je...

proses membakar...yeah... bau semerbak 1 opis ;-)

get ready untuk ngap je ni... ada yang puasa. so, masa ni tengah tunggu azan je...

selain roti biasa, kami guna charcoal bun. sedap juga tau!

bila dah makan, masing2 lupa dataran. bertambah ko. tak cukup sebijik!


okey... tu je... nanti anies share resepi daging burger homemade ye! 

daaa

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

24 Your Words of Lo♥e

  1. sedapnya mkn ramai2..jgn lupa kongsi resepi ya.

    ReplyDelete
  2. fuhhh...terbaik ni anies..terliur plak

    ReplyDelete
  3. nih bukan burger housemade., tapi opismade., hehe2 sedapp

    ReplyDelete
  4. Wahh..sedapnya...makan pula ramai2 camtu :D

    ReplyDelete
  5. perghhhh buat sendiri lagi berbaloi kan anies

    ReplyDelete
  6. ingatkan yang beger hitam tu beger rentung.. hahahaha 1st time Lissa tengok XD

    ReplyDelete
  7. seronoknyaa main masak2 ekk..sedap plak nengoknyaa.. :)

    ReplyDelete
  8. salam anies, nampak wow sangat burger tu. memang seronok kalau masak ramai2 macam tu.

    ReplyDelete
  9. masak kat opis ? cool gila kat opis boleh buat beger.. ehehe..

    ReplyDelete
  10. bestnya... nampak pn sedap.... bila makan reramai ni... selera pun brtambah.. hehehe teringat lak masa krja dulu... bila bos xde kami naik tochang p masak jgk.. hehehe best2 sgt..

    ReplyDelete
  11. Replies
    1. Ada. Tp kalu ko apply admin akn ckp, full :)

      Delete
    2. Ha ha ha...
      Baru nk ty soklan yg sama

      Delete
  12. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  13. Salam kak kita punya masakan kena lah puji baru semangat nak masak lagi lagi yedak...

    ReplyDelete
  14. seronoknye....abam sado pown trun padang...biasa gegurl je kt dapur...meriahkan makan ramai ramai....

    ReplyDelete
  15. seronoknya makan n masak ramai2..meriahh!

    ReplyDelete
  16. Bagusla team work mkn2 ni nk join blh.... Ti wat skli resepi coleslow eyhh...

    ReplyDelete
  17. sedapnyaaa anies. ada geng buat makan ramai2 mcm ni best !

    ReplyDelete
  18. Haha... komen d salah entri...

    Blh repeat komen tak

    ReplyDelete
  19. Untonglahhhh...

    Dapat opis boleh main masak2...

    Hihi

    ReplyDelete
  20. Sedapnya anies.. tak sabar nak cuba buat..

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆