Coeslaw sedap

11:34 am

✿...السلام عليكم✿

Susulan daripada entry INI. Dan juga request daripada blogger Cikna  ;)

Bahan2:

1/2 kobis
Sebatang lobak
Sebatang jagung (jika suka)
Mayonis (jenama Lady's choice)
1/2 sudu garam halus
1/2 sudu serbuk lada sulah

Cara membuat:

1. Potong kobis dan cincang halus

2. Sagat lobak sehingga halus

3. Parutkan jagung.

4. Satukan semua sayuran dan gaulkan dengan mayonis.

5. Masukkan garam halus dan diikuti serbuk lada sulah. Gaul sekali lagi dan hidangkan.

Masa ni tak de jagung. Kami guna lobak dan kobis je. Sedap gak!


Yang Ni Pun Best Juga Taw!

14 Your Words of Lo♥e

  1. simple je eh..tak renyah... nak try la buat.. :)

    ReplyDelete
  2. ermm klau saya kurang makan sayur hi3

    ReplyDelete
  3. Sedapnya.. buat sendiri lagi jimat dan bersih..

    ReplyDelete
  4. salam,
    kak anies ni burger buat sendiri, coeslaw buat sendiri fuh jimat jimat :)

    ReplyDelete
  5. ituhari tengok rancangan dapur bujang western, dia buat coeslaw letak jagung dan carrot juga macam anies, lebih sedap katanya :)

    ReplyDelete
  6. nampak lagi sedap dari yang beli kat KFC..hehe

    ReplyDelete
  7. Buat sendiri lagi best. Boleh 'adjust' rasa mengikut selera

    ReplyDelete
  8. saya suka makan coleslaw sejuk2 ;)

    ReplyDelete
  9. fuhhh nanti boleh la buat bekal. hehee

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆