10 soalan yang lebih susah daripada soalan2 SPM! ;-)

10:50 am

✿...السلام عليكم✿

First of all, thanks to blogger Meeya Techik yang ‘mengetag’ anies and suh jawab 10 soalan2 ni. Hahaha… dah lama tak buat keje ni.

Sebenarnya, hari ni tak ada idea, apa nak diconteng kat blog ni. So, bila ternampak komen si Meeya, zup! Terus ada idea. Thanks again Meeya!

Sebelum tu, kalau nak kenal si Meeya ni, klik je kat SINI okey!

Well mari kita tengok dulu apa soalan2 yang si Meeya ni tanyakan.

1. Introduce yourself .
2. Part time / Full time blogger?
3. Apa link blog? Dan kenapa pilih link blog tu?
4. Suka suasana kampung atau bandar?
5. Kalau diberi peluang untuk travel, tempat mana yang anda akan pilih?
6. Kalau marah , apa tindakan anda?
7. Suka / Tidak online shopping?
8. Binatang apa paling anda takut?
9. Asal mana ? Haa maroh maroh :P
10. Kalau saya suruh tinggalkan satu ucapan untuk saya , ucapan apa yang anda akan ucap?

Ooo kacang je soalan2 si Meeya ni. Ingat kan hazab mengalahkan soalan2 SPM ;-)


Well.. ini jawapan anies:

1.     seorang anak perempuan kepada seorang wanita yang dipanggil mama, seorang pekerja yang dah bekerja hampir 7 tahun, seorang warganegara Malaysia sejak lahir dan seorang warga KL since 17 tahun yang lalu ;-)
2.     part time blogger je
3.     http://aniesandyou.blogspot.my. Kenapa pilih link ni? Sebab itulah yang terlitas di kepala masa memula ada hati nak buat blog dulu hahaha...
4.     walaupun dah lama dok KL, tapi hatiku masih di kampung haha kalau boleh nak berhenti kerja sekarang and balik kampung tanam jagung ;-)
5.     I love islands. Dan 3 pulau ini berada di senarai teratas iaitu Tioman, Sipadan dan Jeju (Korea). Insya-Allah ada rezeki nanti pasti akan sampai.
6.     Anies ni jenis yang susah nak marah. Tapi cukup pantang kalau time kita tengah serius (bekerja, etc.), ada orang buat lawak (bodoh). That time, hanginku akan jadi macam Hulk! Tapi, tu pun tak terluah. Just muncung sedepa je hahaha
7.     Tengok keadaan. Kalau ada barang yang betul2 nak beli baru online shopping. Kalau tak tengok je laa walaupun ada diskaun 99% ;-)
8.     Ular
9.     Asal liverpool. Born a Red, live a Red, die a Red. Tak percaya, tanya blogger SalbiahM. Hahahaha (hati manyak senang lor Liverpool belasah Soton 1-6 pagi tadi!!)
10.  Jadilah hamba yang taat kepada-Nya dan jadilah manusia yang bermanfaat kepada manusia yang lain.


Okey tu je thanks Meeya!

ada urusan dengan PNM. BW sebelah petang ;-)

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

33 Your Words of Lo♥e

  1. Assalammualaikum... anies,

    susah2 lah soalan SPM nie... tak mampu nak jawab... hehehe

    mselim3

    ReplyDelete
  2. thanksssssss annniiieeeeesssss :) mmmuuuaaahhhhh !

    ReplyDelete
  3. tang ucapan tu kena ambil masa fikir dulu...ha ha ha....

    ReplyDelete
  4. sis yg asal johor ni pun x sampai lagi pulau tioman wpun dah sampai mersing ... huhuhuuu

    ReplyDelete
  5. hahaha.. no 9 tu paling best... siap tanya Kak Sal.. geng merah jugak rupanya..

    ReplyDelete
  6. part binatang yang ditakuti tu kita sama .. hihi

    ReplyDelete
  7. mcm interview dgn retiss., hehe2

    ReplyDelete
  8. Susah juga nak jawap soalan macam ni. akhirnya terjawap sudah.

    ReplyDelete
  9. akak puya kampung dah tak de..hilang entah kemana..hehhe..untung orang ada kampung sebab hati nya boleh di tinggal2..ekekek

    ReplyDelete
  10. Amboi akak. Semangat eh jawab soalan, panjang lebar jawapannya. :P

    ReplyDelete
  11. Soalan apa ni...dpt sijil tkkkk...hihi

    ReplyDelete
  12. haah, Anis memang asal Liverpool.tapi ni org Liverpool makan nasi!

    1-6 wei,pasni belasah Stoke plak..

    ReplyDelete
  13. Salam.. Hihi.. Yg part marah tu same.. Muncung sampai boleh ikat.. Hihi

    ReplyDelete
  14. singgah sini anis...
    Tak de lah susah tapi banyak nak kena tulis hehehe.

    ReplyDelete
  15. Liverpool! Hehe. Lahir masa parents study dkt sini ya?

    ReplyDelete
  16. Susah ke soalan ni Anis? Jawapan panjang lebar hah, hiks :p

    ReplyDelete
  17. hehe ... ingatkan susah beno lahkan mengalahkan spm :p

    ReplyDelete
  18. no. 9 tu ... wah anies minat bola :)

    ReplyDelete
  19. n dpt kenali serba sikit tentang anies...

    ReplyDelete
  20. Memang kalah soalan SPM sebab cikgu tak tau nak bagi markah ^-^

    ReplyDelete
  21. pasal marah.. sy pn klu marah dkt org memng sy diam.. klu mrh sgt sy just nagis.. sbb xreti nak marah org,....huhuhuhu

    ReplyDelete
  22. ehehhe betul2.. lama tak buat benda2 macam ni.. dlu rajin..
    skrang entry yg spatutnya up pun malas da nak up..

    ReplyDelete
  23. Semakin mengenali anies lepas baca entri ni..

    ReplyDelete
  24. bola dgn anies xdpt dipisahkan.. heheh

    ReplyDelete
  25. wahh....anies pun dah jawab soalan ni....Alhamdulillah....diana pun sudah....berjaya....haha

    ReplyDelete
  26. Ekin ada gak kena tag jawab soalan mcm ni tapi belum buat lg keadaan belum pulih lg

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆