Chicken creamy carbonara

12:00 pm

✿...السلام عليكم✿

Wahai sekelian penduduk kampung...
hari ini beta mahu mengumumkan bahawa
sesungguhnya beta... telah ketandusan idea...
jadi silalah layan resepi yang sempoi
sampai menjilat pinggan.

bahan2:

spageti
1 tin Prego® carbonara
susu full cream
bawang besar holland
serbuk lada hitam
isi ayam (dipotong kecil)
minyak zaitun
frankfurter ayam / daging (direbus terlebih dahulu sebelum dipotong kecil)

cara membuat:

1- rebus spageti dengan sedikit minyak dan garam sehingga lembut
2- tumbuk bawang besar dan tumis bersama minyak zaitun
3- masukkan isi ayam
4- masukkan serbuk lada hitam
5- masukkan susu full cream dan kacau rata
6- masukkan prego carbonara dan kacau selama 3 minit
7- hidangkan bersama spageti yang telah ditos terlebih dahulu
8- hiaskan dengan potongan frankfurter

selamat memasak! beta nak sambung cari idea untuk next entry ;-)



jom join GA yang simple ni! banyak hadiah ditawarkan. klik banner untuk join. all the best ya!

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

29 Your Words of Lo♥e

  1. Mahu pesan sahaja satu kotak hehe

    ReplyDelete
  2. kak wana suka sangat makan apa saja perisa spaghetti..

    ReplyDelete
  3. Minggu lps baru buat ni,huhuu....:-)

    ReplyDelete
  4. Kak Sha kalau makan creamy carbonara ni, kena oter sikit tambah sos cili. kalau tak, lambat aje makan. Hehe :D

    ReplyDelete
  5. sedapnyaa spageti dia tu...huaaaaa

    ReplyDelete
  6. nyums... carbonara mmg mudh dan sdap kan

    ReplyDelete
  7. sedapnya oiiiii!! sumpah terliur!!

    ReplyDelete
  8. DI RUMAH KAK NI ADA SORANG ANAK ITALY TERSESAT...SEJAK BABY LAGI SUKA CABORNARRA...SEDAPNYA ANIES.

    ReplyDelete
  9. Assalam anies,
    he3
    white gravy uols :)

    ReplyDelete
  10. susah nak dapat resepi dari blog ni..kena cuba la nampaknya..:)

    ReplyDelete
  11. susah nak dapat resepi dari blog ni..kena cuba la nampaknya..:)

    ReplyDelete
  12. Hmmm, resep masakannya boleh juga di coba tuh kak :)

    ReplyDelete
  13. Fuhh sedap.. ada satu stall kat food court klcc, dia buat sedap juga.. adehh teringat lah pulak, Anies nie hahaa.. :D

    ReplyDelete
  14. iyalah tuanku...
    post ajalah apa jua entry...
    patik akan melayannya, haha

    ReplyDelete
  15. Dah selamat memasak..jemputla makan pulak...lapar ni :D

    ReplyDelete
  16. Oooo jdi bt resepi pilihn akhirlh ye...
    keke...jnji ador n3..

    ReplyDelete
  17. Pilihan akhirlh ni bt resepi...jnji hador n3

    sedap gak tuh...
    mai ciked...

    ReplyDelete
  18. salam singgah anies..yummy..feveret my doter ni

    ReplyDelete
  19. resepi simple.. kalo sedap makan tambah jilat sudu jari tangan semua xpe.. aaahaks.. dapnyeee krim2 hahaha..

    ReplyDelete
  20. sedap tu . main campak2 je pun jadi . jadi utk tekak sendiri ... heeeee

    ReplyDelete
  21. nampak sedap n simple..

    bila takde idea macam ni lah..huhu

    ReplyDelete
  22. sedapnyee..boleh cuba resepi ni... :)

    ReplyDelete
  23. kak anies!!!! huwaaaaa sedapnya spegetti! ana suka! ana suka! hehe

    ReplyDelete
  24. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIREN dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIREN di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIREN saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIREN karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI....Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












    Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIREN dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIREN di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIREN saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIREN karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI....Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆