'Tetamu VIP' @ #NNPremiereScreening #TheBookOfLife. mucho gracias Nuffnang!

3:14 pm

✿...السلام عليكم✿

Entah macam mana boleh tertekan publish
sedangkan baru je nak karang2 ayat.
aduyai... penangan tak update seminggu
 jadi macam ni laa... sasau 47 saat.

penghujung bulan lepas, Nuffnang ada send
email dan memberitahu bahawa anies
dapat 2 pass VIP untuk tayangan perdana
The Book of Life.

tak sangka... dalam banyak2 review yang
anies buat, review tentang filem The Boxtroll 
yang terpilih. (entry nyer kat SINI)

makanya, Selasa hari tu berangkatlah kami ke
TGV 1Utama untuk menyaksikan filem animasi
arahan Guillermo Del Toro ni.


oh, ya... apa maksud 'tetamu VIP' ni?
tak ada maksud istimewa. cuma kami dapat 
pass masuk FOC tanpa join apa2 contest
dan duduk di seat belakang. tu je... kalau ada
yang terfikir tentang karpet merah... oh, no no...

filem ni memang menarik. mengisahkan
3 orang sahabat dari kecil; Maria, Manolo dan
Joaquin. Manolo dan Joaquin berusaha untuk
memenangi hati Maria meskipun selepas Maria
merantau ke Europe. sekembali Maria ke San Angel,
'pertaruhan' untuk memiliki Maria semakin
hebat sehingga Manolo sanggup mati demi
Maria. apa yang akan terjadi kepada Maria?
adakah dia akan memilih Joaquin sebagai suami 
setelah kematian Manolo? apa pula peranan
La Muerte dan Xibalba antara Maria,
Manolo dan Joaquin?

nak tahu ceritanya, pergilah tengok sendiri ya... ^_^
tayangannya bermula hari ini. boleh bawa anak2
sekali sebab filem ni sangat berwarna-warni 
dan mencuit hati.

so, terima kasih Nuffnang dan selamat menonton!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

semalam pihak Nuffnang ada call anies.
rupa2nya anies terpilih untuk join program ni:


tapi sayangnya... anies terpaksa menolak 
sebab clash dengan waktu bekerja. masa
register hari tu, memang tak perasan langsung
yang program ni berlangsung hari Jumaat (esok). 
lepas register tu barulah nampak details nyer...
aduyai... tak pe laa.... mungkin rezeki akan
datang. kepada blogger2 yang terpilih ke 
program ni, nanti share la ye dengan kami!

BW semakin susut tapi akan cuba bertatih meskipun lewat...

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

35 Your Words of Lo♥e

  1. mcm mn ye nk dptkan tiket free dri nuff? xpnh dpt.hehe

    ReplyDelete
  2. cik nor pernah dapat invitation mc nie..tp terpaksa tlok coz jauh..hehe

    ReplyDelete
  3. rajin join program nuffnang rm cpuv kencang tau ... tahniah .

    ReplyDelete
  4. best gak ni..lama tak tengok citer animasi kat wayang. oh ye, by the way blog saya ada masalah sikit, jadi terpaksa tukar link. jemput singgah ye : blognisalpunya.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. Ini pun antara aim utama saya utk ditonton di panggung nanti. Baca sinopsis cik anies pun macam best. Lagipun, saya memang suka layan cerita katon. Last saya tengok cerita ribbit alih suara by Johan & Elfira. Kelakaw tak hingat..

    ReplyDelete
  6. macam mne kak anies buat? dapat tiket bagai dengan review? share la sikit..hihi

    ReplyDelete
  7. kan dah cakap..mesti anak emas nuffnang ni..hhehe

    ReplyDelete
  8. rajin buat review..dapat juga pass vip kan

    ReplyDelete
  9. tahniah...dpt vip ticket nuffnang lagi...

    ReplyDelete
  10. Wah bestnya Anies.. bertuahnya. Baguslah mcm tu kan.. menariklah.. :) :)

    ReplyDelete
  11. bestnya dapat tiket free dari nuffy
    tahniah, teringin nak join even tapi jauh.. :)

    ReplyDelete
  12. Syok Anis dapat tiket free tengok wayang dari Nuffnang.. :)
    MJ dah lama tak p wayang ha.

    ReplyDelete
  13. bestnya selalu dapat tket wayang free. saya sekali je dapat, pastu xde luck dah. hmm

    ReplyDelete
  14. asya pon ajk tgk citer ni..
    insyallah..klo ade rezeki lebih blh tgk..nk tgu citer big hero

    ReplyDelete
  15. Best nye dpt free vip ticket, baru b'ura2 nk tgk crte ni...;-)

    ReplyDelete
  16. tahniah..dpt tgk wayang free la yea..hihi

    ReplyDelete
  17. tahniah anies..
    lain kali dapat tiket ajak lah ky sekali..heheh

    ReplyDelete
  18. wahhh best nya nuffnang contact2.... kite baru disini! :D

    ReplyDelete
  19. Asyik ya kak dapat tiket, jadi gratis nonton filmnya :)

    ReplyDelete
  20. Bunyi menarik movie tu... Best la Anies tengok FOC jew ^_^

    ReplyDelete
  21. Singgah sini pertama kali, waaahhh bestnyaaa. Baik betul nuffnang

    ReplyDelete
  22. Assalamualaikum

    Tahniah jadi tetamu VIP ...

    ReplyDelete
  23. Tahniah...dapat tiket free...macamne blh dapat tu ekk..

    ReplyDelete
  24. eee bestnyaa anis ni asyik dpt jadi tetamu VVIP nuffnang.. rezeki

    ReplyDelete
  25. Anies, nk tanya.. Sllu dpt jemputan vvip tu sebab sllu buat review movies ke? Saje nk tanye.. Akk bukan nak buat pun sebab malas n mmmg xde masa nk pi pggung wayang pun:)

    ReplyDelete
  26. Akk pun prnh terpublish walaupun x abes buat entri.
    Samala.. sebab lama x update.

    ReplyDelete
  27. untungnye.. button badges pun cantik.. nie yg jelos nie.. hehe.. tahniah...

    ReplyDelete
  28. nampak berwarna warni tp takde geng nk tgk.. huhu

    ReplyDelete
  29. bestnyer dapat tiket free bagai.. ;)

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆