Mengapa kambing (daging) digunakan untuk akikah?

9:38 am


Yang Ni Pun Best Juga Taw!

47 Your Words of Lo♥e

  1. alamak!..hero hamba tak suka daging kambing..hihih

    ReplyDelete
  2. oh,baru tau..selama ni makan je.hehe

    ReplyDelete
  3. banyak lagi kelebihan daging kambing kot...tapi meramaikan umat Muhammad penting tu...

    ReplyDelete
  4. thanks sharing..kalau tak tau kenapa..

    ReplyDelete
  5. Tak tau pulak sebab yang supaya lebih 'panas' tu ye. hehe

    ReplyDelete
  6. nice sharing Anies..memang tak tau tang yang berasa 'panas" tu hehe..

    ReplyDelete
  7. oo gitu...patutlah kaum lelaki suka makan kambing..sup gearbox lagi ler

    ReplyDelete
  8. daging kambing kurang kolestrol..

    ReplyDelete
  9. kambing..! :D saya suka.. Salam kenal.. sy follower yg ke #722 ^___^

    ReplyDelete
  10. mesti smlm berbuka makan kambing..kan..kan

    ReplyDelete
  11. dapnye kari kambing...mkn ngan roti nan mmg meletup!!! (^^,)

    ReplyDelete
  12. favourite kak ni, anies..
    part yang bawah tu baru tau:-))

    ReplyDelete
  13. owhh..bru tahu..
    tq for sharing anies

    ReplyDelete
  14. Macam tu yer... Semalam zumal berbuka dengan lauk kambing gak ;)

    ReplyDelete
  15. salam kenal, baru tau yang bawah tu, tapi memang sedap daging kambing ni..

    ReplyDelete
  16. terima kasih atas perkongsian :)

    ReplyDelete
  17. ohh yeke... terima kasih perkongsiannya

    ReplyDelete
  18. Rasulullah memang hebat. Ikutan sepanjang zaman.

    ReplyDelete
  19. terbaek.. sedap.. :)

    Jemput Join "Segar bersama Fresh Care dan Safe Care Giveaway by EJulz "Segar bersama Fresh Care dan Safe Care Giveaway by EJulz"

    ReplyDelete
  20. Mujur juga saya jarang2 makan kambing, kalau selalu makan kambing agaknya anak saya lebih dari 6 orang seperti sekarang...

    ReplyDelete
  21. baru tau la plak pasal "panas" tu... :)

    ReplyDelete
  22. perghhh..bulan posa ni..cam sedap je tgk kmbing nih..nice info.

    ReplyDelete
  23. Fiza pantang ngk daging kambing.. mmg suka sangat.. Mr. Hubby pun sama...

    ReplyDelete
  24. ooooo ye ke... baru tau nieh.. ptut arr llaki suka kmbing.. hihi

    ReplyDelete
  25. Jarang makan kambing.. tapi kalau tak de bau tuh makan jugak laa..

    ReplyDelete
  26. terima kasih kak...
    hal yang bagus untuk dikongsi :)

    ReplyDelete
  27. Baru tau pulak awak niee tau makan jee :D

    ReplyDelete
  28. sukalah para suami bila tahu ttg ni ...

    ReplyDelete
  29. Salam.

    cik/puan...boleh ke kita bertukar-tukar link? Saya dah masukkan blog ini ke dalam blog saya http://revolusifikiran.blogspot.com dalam ruangan blog macam-macam ada.

    ReplyDelete
  30. suami akak suka sangat daging kambing..

    ReplyDelete
  31. oh jadi gitu,tetapi daging kambing bisa menimbulkan penyakit hipertensi kan.

    ReplyDelete
  32. Amy pun suka daging kambing.. sedapnya.

    ReplyDelete
  33. Selawat & salam keatas junjungan besar baginda Rawulullah saw... thanks sharing Anies.

    ReplyDelete
  34. hmm... my hubby suka nau kambing... ngeeee

    ReplyDelete
  35. kambing grill / steak / panggang memang kite makan. malah suka sgt

    tp kalo buat gulai2 ni x leh terima tekak tak tau nape -____-

    ReplyDelete
  36. sedap nyoooo, liat macam tu jadi laper lagi ni perut :)

    ReplyDelete
  37. Bunda jarang makan daging....kadang tu tengok jugak lah cara dan menu apa masakan untuk daging tu..apa lagi daging kambing...

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆