Mastan Ghani, Teluk Intan

9:35 am

✿...السلام عليكم✿

Sambungan daripada entry ni.

selepas melawat kawasan menara dan
mengopakkan purse kat kedai biskut,
kami bergerak ke Mastan Ghani.

ada orang kata, kalau dah sampai
ke Teluk Intan ni...
wajib singgah ke Mastan Ghani.
ye ke?

walaupun perut masih terasa penuh
dek nasi beryani orang kahwin,
tapi demi nak rasa penangan mi rebus
dan rojak yang famous ni...
kami ketepikan semua!
(nak melantak... memang banyak alasannya kannn...)

tadaa... ni la rojak Mastan Ghani.
aisehhh... menyampah betul la dengan kamera ni...
asik blurrr jee...

yang sebelah kanan tu mi rebus Mastan Ghani.
kami order 4 pinggan je.
sepingan share 2 orang.
bila dah masuk mulut...
mmm... bagi anies biasa2 je mi rebus dan rojak ni.
kuah kedua2 nyer tak berapa pekat dan kurang manis.
tapi apa2 pun bergantung kepada tekak masing2 kan.
ada yang rasa sedap, ada yang rasa so-so...

senarai harga makanan dan minuman.
ni cawangan Mastan Ghani yang lain.

yang mana satu Mastan Ghani?
yang pakai songkok hitam tu ke atau yang pakai serban tu?
i donno...
tapi rasanya the founder of this restoran belongs to yang pakai songkok hitam tu...

ni restoran yang kami pergi (restoran / tapak asal)
sebelum ditubuhkan beberapa cawangan lain di sekitar Teluk Intan ni.
cawangan di luar Teluk Intan...
mmm...tu anies tak tahu...
^_^

okey, tu je cerita kat Teluk Intan.
tapi akan bersambung ke tempat lain pulak...
ke mana?
tungguuuuu.....

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

23 Your Words of Lo♥e

  1. wahhh nampak kuah pekat mesti sedap

    Luangkan sedikit masa untuk vote blog acik yang tercalon bagi favorite lifestyle blog Cara vote di sini

    ReplyDelete
  2. meleleh2 kuahnyer tu anis smpai KA yg tgk pun rasa terliur

    ReplyDelete
  3. perut dah kenyang kot... tapi sebenarnya dulu ngan sekarangni memang rasa tak sama... kecik2 dulu kalau gi TI ni ler tempat makannyer... lagi satu gulam rasul...

    ReplyDelete
  4. makan mee rebus tak ajak kita..jeles tau, hihi..

    ReplyDelete
  5. Lain lidah lain rasanya dan yg palin penting sebenarnya sentimental value. Kalau org tu sejak kecil dok makan benda tu kat situ mesti dia rasa sedap sebab dia makan dengan perasaan jugak bukan makan utk kenyang dan sedap sahaja...

    ReplyDelete
  6. nanti nak pergi Pangkor , boleh singgah kat Teluk Intan jap jika berkesempatan...


    * Anies dapat fridge magnet Kuala Terengganu yer...=)

    ReplyDelete
  7. rojak tu pasemboq kan...
    kuahbnjir gitu makan pasemboq boleh tangkap leleh

    ReplyDelete
  8. dah lama berangan nak berposing depan menara condong tu hehe

    ReplyDelete
  9. mee rojak banjir!! sedapnyaaa~

    ReplyDelete
  10. nama mastan ghani memang terkenal kat teluk intan ni..

    ReplyDelete
  11. kelihatan sedap sekali kak. Boleh minta satu hehehe :D

    ReplyDelete
  12. tapi dalam gambar... nampak sedap betul mee rebus ngan rojak tu... hehehe

    ReplyDelete
  13. Huhu....tak pernah lg melawat menara condong tu.....

    ReplyDelete
  14. waaahh Teluk Intan.. ini pon menarik jugak ni untuk p jejalan hehe

    ReplyDelete
  15. mula2 dgr cendol bakar dulu aku ingat cendol tu kena bakar,jenuh dok mikir macamana nak bakar cendol..rupanya owner dia nama bakar.haha terkono den..

    ReplyDelete
  16. nampak sedap mee rebus tu anies.. tak pernah lagi mencuba makan cendol bakar, unik namanya..

    ReplyDelete
  17. sedapnyaaa mee rebus. kalau kuah pekat lg best

    ReplyDelete
  18. sedapnyaaa mee rebus. kalau kuah pekat lg best

    ReplyDelete
  19. Fuhhh mee rebusnya menggoda betul!

    ReplyDelete
  20. kata dekat menara condong ke nih?

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆