Mosquito

10:03 am

...السلام عليكم


Cara paling selamat untuk mengelakkan nyamuk memasuki rumah kita adalah:
sorokkan selipar dan kasut yang ada. 
nanti nyamuk tu akan fikir, "ooo... di dalam rumah ni tak ada orang..."

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

26 Your Words of Lo♥e

  1. hahaa...
    tp nureen mmg kasut semua dlm umah, x letak kat luar umah...

    ReplyDelete
  2. biar betul Anies...nyamuk masuk ikut pintu ye...

    ReplyDelete
  3. tips yang ada logiknya.. hihi.. tapi kalau nyamuk masuk ikut tingkap camna pula? hihi..

    ReplyDelete
  4. hikhik..lawak anies di hari rabu..gelak k.atie tau!

    ReplyDelete
  5. hehehe..Anies, malam ni ummi kena sorokkan kasut dan seliparlah nampaknya.

    ReplyDelete
  6. anies buat lawak...kasut2 semua dalam rak kasut...mmg kalu kasut kat lua sah2 menjadi rumah sinyamuk...haha..

    ReplyDelete
  7. hahaha cutenyer !

    ReplyDelete
  8. buat lawak la awak ni...

    mcm ye ye je tips ni

    ReplyDelete
  9. As salam Anies,

    Buat kita tersenyum sebelum tidur malam ni..! Moga tak mimpi nyamuk...hehehe :D

    ReplyDelete
  10. betul tu anies...
    nyamuk sekarang makin cerdik...

    ReplyDelete
  11. hahha..sape ajor nih???ekekek

    ReplyDelete
  12. erk boleh pakai ke tips nih...hehe

    ReplyDelete
  13. Anies..tapi kalau ada kasut lagi bagus..nyamok terus masuk dalam kasut tak masuk dalam rumah dah kan..

    ReplyDelete
  14. ahahahha!!!anies...klaula semudah tukan??:))) psssssttt anies..tlg whatsapp or sms k imi ke 01126252919 ye ..nk bgtau hrga kwn2 utk almond choc tu :)

    ReplyDelete
  15. salam..apa khabar? maaf, lama tak singgah sini..good idea juga tu..agak2 nya berkesan tak guna cara ni..

    ReplyDelete
  16. hihihi....lawak ni time zaman sekolah dulu kan :)

    ReplyDelete
  17. kiki.. gitulah pulak.. anis nanti akak emel jalan citer baru k..

    ReplyDelete
  18. haha..gud idea walau otaknya kecik bergeliga., kena tipu jgk dgn manusia yg super geliga.

    ReplyDelete
  19. Hahahahaha... boleh percaya ke ni.

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆