10 Ten-ton tongue twisters

5:30 am

...السلام عليكم
Masya Allah...
baru pukul berapa ni dah melepek?
ish ish ish....
puasa ke tidak ni?
kalau puasa, mesti kes lepas sahur tadi tidur semula kan?
tak pun ni mesti kes tidur lewat sebab dok layan Candy Crush level 65 yang tak lepas2 since last week.
^_^
betul kan? betul kan?

okey, kalau yu ols dah mengantuk tahap cipan tu then nak buat kerja pun tak de mood...
meh sini!
try buat yang ni.
caranya kacang je.
lagi kacang dari biji saga yang payah nak pecah tu...

start out slowly if you want to last. then say loudly each twister 3 times faster.

selamat mencuba!
semoga mata yu ols pasni dah tak macam mata kak limah! ^_^
sebelum terlupa, happy 32th birthday to my SIL.. kak M. semoga sentiasa dimurahkan rezeki, dikurniakan kesihatan yang baik dan sentiasa dilindungi-Nya.

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

26 Your Words of Lo♥e

  1. tak melepek..
    tapi akak rasa macam nak termuntah la..
    apasal entah..

    ReplyDelete
  2. ari ni segar ja msk opis.. beza dr 1st day puasa.. myb sbb dh byk ari puasa kan.. ;)

    ReplyDelete
  3. Itu mslh org ngantok n lapar. Ni...mslh akk susah nk tdo siang, cmne?

    ReplyDelete
  4. masih bersemangat lagi ni...
    dan yang pasti tak sabar nak shopping raya ni he..he..

    ReplyDelete
  5. candy crush level 65? level 65 mmg susah pun...tapi nasib baik aku dah lepas...hahaha...

    ReplyDelete
  6. Heheheeee...segar lgik ni anies walopun minum air jek pg td heheheee..slmt bpuasa anies!!!

    ReplyDelete
  7. eh mcm mana ko bolehtau akak main level 65 lepas sahur tadi? hahahaha...

    memang akak tidur semula tadi.. tapi bukan lepas subuh. lepas hantar Amirul ke sekolah.

    kul 9.00 bangun, siap datang kerja. hehehe.. sib baik bios suruh pergi maxis dulu sebelum datang office. curi masa sikit.

    ReplyDelete
  8. wahh tahniah dh sampai level 65..haha
    bru terjebak dgn game tu. selalunya main game sampai ke ptg. hehe

    ReplyDelete
  9. seb baik KA ok je spjg ramadhan ni hehehe.. (sebab malu kat Adik yang maintain segar je hehehe)

    ReplyDelete
  10. tengah hari td ngantuk tahap gaban..tp bila dah petang dah segar dah

    ReplyDelete
  11. mmg stressss nk pecahkan jelly2 saga tu. hehe

    ReplyDelete
  12. pergh berbelit2 lidah.. hahahah

    ReplyDelete
  13. ingat lagi time kecik-kecik dulu...time sahur mesti makan sambil tido hihi

    ReplyDelete
  14. tadi mmg ngantuk campur dengan kesejukan...

    sekarang sudah segar bugar ini mata..masa untuk pulanggg...

    ReplyDelete
  15. Versi melayu pun ada anies..buaya biawak..buaya biawak..cakap laju2.. Haha, mau terbelit lidah tu!

    ReplyDelete
  16. Nak tanya: Sy sudi menawarkn diri utk terbitkn cerpen ni...?

    Maksudnya?

    ReplyDelete
  17. MJ kalau ngantuk kat opis akan jalan2 melawat kawasan..heheee

    ReplyDelete
  18. hehe..orang bersara, kalau mengantuk cari bantal je, hik.
    Terbelit juga lidah menyebut ni Anies.

    ReplyDelete
  19. hi hi hi. gud idea.

    salam kenal dan salam ramadan.

    ReplyDelete
  20. Tergeliat lidah akak nak sebut...hihihi

    ReplyDelete
  21. dh lama xmain game tongue twister ni..yg paling ingat yg yellow lorry :P

    ReplyDelete
  22. dh lama xmain game tongue twister ni..yg paling ingat yg yellow lorry :P

    ReplyDelete
  23. ni memang betul betul nak bagi terbelit lidah.. +__+

    ReplyDelete
  24. Berbelit lidah rietta...ekekeke..?

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆