Raya mode activated!

9:10 am

Sebelum menceceh panjang lebar, sukacitanya anies nak ucapkan berbiilion terima kasih di atas kesudian anda menjointkan diri untuk GA raya, babe! yang tak seberapa tu.
terima kasih juga kepada yang sudi buat entry untuk GA tu.
semoga Allah juga yang membalas budi baik anda.

GA winners announcement?
insya-Allah anies akan umumkan selepas raya ya?
bukan apa, rasanya tak sempat nak pack dan pos hadiah dalam masa terdekat ni.
sok lusa nak balik kampung then bila raya nanti, benda2 semua ni dah tolak tepi.
nak berayalah katakan...

btw, jangan risau ya.
insya-Allah, jika ada rezeki anda kelak... pasti akan ada.
kalau tak berjaya, jangan keciwa atau frust nonggeng, okey!

hah, tengok! jauh dah melalut ni...
sebenarnya nak share pasal mendealah ni!

Jumaat lepas, kami ada menganjurkan Majlis Iftar dan Sambutan Hari Raya bersama Nasyeed.com.
para penggemar irama nasyid, pastinya tidak asing dengan nama Nasyeed.com rite?
majlis ini diserikan dengan kehadiran anak-anak yatim dari rumah kebajikan Baitu Saidati Khadijah dan Rumah Nasuha.
all i can say: meriah!
siap dah ada feeling2 macam buat open house ^_^

>>::<<

ke sumur lama menimba air,
menimba air dengan pak Anjang;
ni merupakan entry terakhir,
sebelum pulang bercuti panjang.

kisah Singapura dilanggar todak,
memberi pengajaran serta keinsafan;
salah silap disengaja ataupun tidak,
10 jariku susun memohon kemaafan.

ke muara sungai mengail ikan,
di atas batas penuh jerami;
salam lebaran daku hulurkan,
jemputlah datang ke teratak kami.

SALAM SYAWAL 1433H!

cantik, memang la cantik tapi nak menganyamnya...
ya Rabbi...
sik baiklah ketupat yang kita makan tu tak dibuat daripada reben kan?
kalau ya, alamatnya sampai ke tualah makan nasi impit je...

 gigih sungguh cik eida kita ni menyiapkan goodies untuk anak2 yatim...

Ustaz Hishamuddin Ismail ni, suara dia... perghh..
sampai kitorang yang dok kat tingkat atas ni cakap: 
"gemuruh betul suara ustaz ni! macam ni pergi berperang!"

 acara sebelah pagi, meraikan anak-anak yatim dari Rumah Kebajikan Baitu Saidati Khadijah.

 krew2 di sebalik langsir tabir.
preparation kudapan untuk berbuka.
masa ni, tahan je air liur supaya tak menitik ;-)

 anak-anak yatim ni dibawa untuk melihat kerja2 kami secara dekat.
ada yang menangis2 sebab tak dapat tengok kami buat kerja!

 wakil anak yatim menerima sumbangan

 ni acara sebelum berbuka.
anak-anak yatim Rumah Nasuha menerima sumbangan.

 MoU dengan pihak Nasyeed.com

barisan penasyid tempatan yang hadir pada malam tersebut.
insya-Allah, dalam masa terdekat akan ditayangkan rakaman segmen Carta Nasyid di RTM pada penghujung puasa dan Hari Raya bersama2 penasyid terbabit.

 anggota kumpulan Raihan turut hadir sebagai tetamu jemputan.
tapi malam tu mereka tak buat persembahan... ;-(

last, but not least, masih ingat lagi budak kecik yang pernah jadi Goku kat entry ni?
sekarang dah besar dan... tengok tu kat hidung... dah ada tanda.
maknanya, dah semakin notti!
geram!

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

29 Your Words of Lo♥e

  1. comelnye beg goodies tu..mesti seronok diorang berbuka ramai2..bgusnya buat mjlis cmni.

    ReplyDelete
  2. comel la goodie bag tu.. selamat ari raye.. ;) seronokkn dpt gmbirakn ank2 yatim.. :)

    ReplyDelete
  3. beg goodies tu cantik sgt.Seronaknye aktiviti amal mcm ni kan.Selamat menyambut lebaran utk anies dari akak sekeluarga

    ReplyDelete
  4. meriahnya majlis....
    alhamdulillah rezeki yg ada dikongsi bersama anak yatim.....
    suka beg goodies tuh.......

    ReplyDelete
  5. Tentu seronok anak2 yatim tu,besar pahalanya meraikan anak2 yatim.

    Hehe..budak kecik yang jadi Goku tu makin comellah Anies...

    ReplyDelete
  6. la, ingta bleh guna samppul duit raya tu nak bagi kat anak buah... huhu

    selamat hari raya anies, maaf zahir batin..... jemput datang umah beraya yerk... hehe

    ReplyDelete
  7. KA nak wish selamat hari raya, mohon maaf andai ade silap & salah sepjg kita berblogging ini ye

    ReplyDelete
  8. slamat hari raya anies...
    sronok tgk anak2 yatim hepi2

    ReplyDelete
  9. comelnyer si goku tuh :D hehe. selamat hari raya !

    ReplyDelete
  10. meriahnya majlis berbuka untuk anak yatim. Goodies comel..apa isinya tu?
    Goku tu chomel sangat..:-)

    ReplyDelete
  11. alhamdulillah. smoga dimurahkan rezeki kerana membantu2 anak2 yatim

    ReplyDelete
  12. siapa pemenang bertuah tu ye..hihi..meriah jer majlis berbuka puasa tu..alhamdulillah, pasti anak2 yatim tersebut rasa seronok..

    selamat hari raya buat anies sekelurga..

    ReplyDelete
  13. Salam AidilFitri. Maaf Zahir dan Batin.

    ReplyDelete
  14. selamat menyambut hari raya dari kakain..maaf dipinta jika terdapat silap dan salah...

    ReplyDelete
  15. semoga di berkati semua..

    nak ucap sikit kat anies..ni,takut tak sempat pulak..selamat hari raya anies..balik melaka tu,berhati di jln raya...semoga selamat sampai.

    ReplyDelete
  16. memang excited la...

    salam lebaran ya anis... maaf jika saya pernah terkomen yang tak ok... hehehe

    ReplyDelete
  17. meriahnya majlis..salam aidil fitri dr mama buat anies & family..maaf jika mama ada melakukan salah & silap sepanjang persahabatan kita..jemputlah dtg kerumah mama ya..
    sayang dr mama..

    ReplyDelete
  18. slmt hari raya..maaf zahir dan batin yaa.

    kuih raya jgn lupa pos ye.ehehee

    ReplyDelete
  19. selamat hari raya Anies...maaf zahir dan batin yer...:)

    ReplyDelete
  20. real notti budak ni, dah bercalit di hidung :)

    anyway, selamat hari raya anies & maaf zahir batin

    ReplyDelete
  21. wah..meriahnya..seronokkan dapar raikan anak2 yatim..
    cutenya budak tu..
    selamat hari raya anies..

    ReplyDelete
  22. best..... selamat hari raya maaf zahir dan batin...

    ReplyDelete
  23. comelnyerrrr beg goodies.. rasa nak jugak laa.. hehe


    ReplyDelete
  24. comel betul budak noti pic last tu..


    bagus aktiviti macam ni, dapat gak menghibukan hati anak anak yatim kan, sambil menderma..inesen betul deorng.. kecik kecik lagi semua..:(

    ReplyDelete
  25. selamat hari raya anis..ni bru bkesempatan nk ucap hehehe...
    chomei sguh bdk2 tuh:-)

    ReplyDelete
  26. salam...Lama sungguh bercuti. bila nak kembali berblogging?

    ReplyDelete
  27. comel la...beg goodies tu...seronok ada majlis camnie...lagi2 majlis untuk anak2 yatim...

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆