Road to London

11:38 pm

Jika tidak mampu menyokong ketika tewas,
jangan bersorak ketika menang! 
(credit: Sokerleaks)
3 games to go and anything can happen!
go HM!

sekadar berkongsi suasana ketika di SNBJ semalam dan tempohari (Rabu)

Malaysia vs Bahrain
27 Nov. 2011

ni tiket untuk tengok bola.
bukan tiket untuk masuk muzium Hello Kitty ya datuk datin...

suasana di kaunter tiket.
memang tak sesak tapi yang datang membeli: non-stop!
positive reception!
acu tengok jejaka bertiga tengah bergaya dengan tiket.
nak up kat FB la tu!

Ultras Malaya...
ber 'chanting' dari mula hingga akhir...

 warm up session

 skuad Bahrain ketika warm up session

 melangkah masuk: menggalas tanggungjawab

 ketika lagu kebangsaan Bahrain dinyanyikan.
semua berdiri memberi hormat.
hah, macam ni la bangsa yang bertamadun!

 "Negaraku...
tanah tumpahnya darahku..."

 goooolllllllll!!
malaysia leads by 1-0

 scored by SPM candidate -Nazmi Faiz

 ketika mendahului...

 the game is on...
baru terasa kehilangan Fakri?

end of the game, penyokong masih tidak berganjak meskipun tewas.
syabas!

Malaysia vs Syria
23 Nov. 2011

 yeah, saat yang ditunggu2

 outside the stadium.
macam2 ada.
yang tak tahan bunyi vuvuzela.
bengkak gegendang telinga dibuatnya!

tak main la import-eksport ni!
true Malaysian beb! 
sangat suka dengan banner ni.
masa lawan Singapore dulu, cari banner ni tak jumpa.

 masa Apex masuk stadium, bergemuruh stadium dengan sorakan.
ni pic pertama Apex selepas balik dari Indon.

 inside the stadium before kick-off

 sama macam Apex, skuad negara melangkah masuk ke stadium disambut dengan tepukan dan sorakan yang gemuruh.
cayalah!
nampak tak Nazmi Faiz?
alahai...memang comei lotei orangnya...
tapi bila atas padang macam lipas kudung!

 the game is on.
melangkah masuk ke stadium keramat.

 Ultras Malaya memang hebat.
beri sokongan dari awal hingga akhir.

ketika perlawanan berlangsung.

jangan lupa ikuti perlawanan kelayakan Olimpik London 2012 seterusnya pada:

4 Februari 2012 - Bahrain vs Malaysia (away)
22 Februari 2012 - Malaysia vs Jepun (home)
6 Mac 2012 - Syria vs Malaysia (away)


LONDON, HERE HM COMES!


Yang Ni Pun Best Juga Taw!

50 Your Words of Lo♥e

  1. SALAM,
    TKASIH PERKONGSIAN GAMBAR2 NI

    ReplyDelete
  2. tak nampak sis pun..hehee

    *sis,nanti vs jepun nanti ajak sy sekali tau ngan family akak..tak malu ni^^

    ReplyDelete
  3. i wished u were at our ultras area to chant together for our beloved team.Off course we wish all Malaysians in stadium could lend their voice to cheer for our beloved team for whole 90 minutes if they could not lend the energy to stand until the very last whistle blown by the referee.If you never knew,the ultras are we called it curva,named after curvy area in stadium.

    ReplyDelete
  4. yes,we now have legend in the making in midfield.remember this name, Nazmi Faiz Mansor. But for now he needs to put his head off and learn the traits to become better. So one day he would be a truly legendary player. I just hope he does not lose his focus and would still have steely will even when all the money from the skies coming to him! Lets pray more wonderkids would come out and play for Malaysia when we still breath!

    ReplyDelete
  5. wahhh!!!seronoknya..tengok live kat stadium..akak bersorak kat rumah jer.apa pun hidup HM...

    ReplyDelete
  6. Salam Khairin,

    bestnya boleh pi tengok bola kat stadiumkan....tapi kak Ros tak pandai la..nak tengok game bola ni....

    ReplyDelete
  7. sy tgk game nih..kt umah lah..sejak sukan sea haritu sy dh jadi peminat bola plak..tp kecewa betul sy dgn game yg ni psl kita dh lead dulu..dh mmg rezeki bahrain lah..sy keciwa smpi esoknya tp suami sy kutuk sy..nyampah..

    ReplyDelete
  8. Salam...
    cantik gitar kat atas tu...heheheh

    Tengok kat umah je berteman ngan Naufal...
    Nabil & uqaiel main kereta mainan..
    Ummi tengok Tv dalam bilik....merajuk..

    masa kalah tu rasa frust...

    ReplyDelete
  9. Malaysia mmg memerlukan ramai lagi pelapis seperti Nazmi Faiz...


    go HM!!

    ReplyDelete
  10. minat bola jugak nampaknya cik adik ni...hehehe
    Awat stadium tak penuh?

    ReplyDelete
  11. waa bestnya liputan bola kat sini,ummi pun masih berdiri teguh di belakang Harimau Muda walaupun tewas

    ReplyDelete
  12. Best nye Khairin dpt g stadium...
    frust sgt sbb dh leading 2-0.Hopefully HM x dilambung mimpi indah dgn habuan dr pelbagai pihak!! kena bangkit...go!!go!!go!!

    mazniepunye@blogspot.com

    ReplyDelete
  13. akak masih mengharapkan keajaiban.. moga pasukan malaysia berjaya hendaknya... tapi memang frustkan dah mendahulutu...

    ReplyDelete
  14. kalah ke menag ker, adat bertanding... HM tetap dihati.....
    kalau menang itu satu bonus untuk negara..... HIDUP HM Malaysia!!!!!

    ReplyDelete
  15. terkejut juga,bila dpt 2 gol,kakak dah seronok dah,buka siaran lain,lps tu tgok bola pulak..emm 3gol dr pihak lawan..mata kak silap ke...ohh tidak!!..sekadar bola aje..

    ReplyDelete
  16. aah baru ne akak sedar ada virus..sebab akak bukak guna lappy hubby..msg tue note virus tue dari blog i luv islam..dalam bloglist akak..so akak terpaksa la removed blog tue dari blog akak..nanti kalau adik masuk blog akak , kalau ada lagi virus bagitau ye..

    ReplyDelete
  17. ingatkan nak kasi voucher free hello kitty! alaaaa .. :)

    ReplyDelete
  18. akak tgok kt rumah ja.... tapi mau berlubang kerusi2 ni akak loncat... frust giler... x leh komen? sah2 laptop akak ni dah mai tanda2 perlu ditukar ganti la tu.... mcm2 myakit dok mai skrg...hhee fulus nk melayang lagi la tu... :(

    ReplyDelete
  19. wah semangat...bestnye, saya tgk kat rumah jek...

    ReplyDelete
  20. Kekalahan dgn Bahrain mengecewakan!..apek ni bermasalah betul lah..gila glamer ke..?

    ReplyDelete
  21. Menang atau kalah.. Malaysia tetap di hati.. :).. smg terus maju jaya.. kalah atau mng adat bertanding..

    ReplyDelete
  22. anies.. mama suka dgn semangat anies !!!..mama kurang suka tgk bola ni..he2x..

    ReplyDelete
  23. Sedih betul dengan kekalahan di tangan Bahrain tu. Rezeki tak ada, kan? Gambar-gambar pertandingan bola KhaiRin cantik dan menarik. Thanks for sharing.

    ReplyDelete
  24. huhu.. aloh... xdak rezeki lawan ngn bahrain.. ngeh3

    jom tgk kejap aja..=)

    http://lolz-l.blogspot.com/2011/11/simple-word.html

    ReplyDelete
  25. bz nampak sis??hehe

    okey je,janji ada kawan reramai tgk bola..baru best^^

    ReplyDelete
  26. kita harus berdiri di belakang mereka susah atau senang...

    ReplyDelete
  27. semoga ditempat lawan nanti... harimau muda akan mengaum...

    ReplyDelete
  28. wOw bestnyeee... pegi tengok kt stadium tu huhu ..

    ReplyDelete
  29. mesti best pergi tengok kat stadium kan...

    ReplyDelete
  30. woho pnyokong tegar lah anies ni. akk pun tegar gak, tp sokong kt rumah je la ngan ank2 ;D

    ReplyDelete
  31. salam kenal dari akak

    suke walau kalah .. semangat perlu ada .. demi malaysia .. ecehhh :))

    ReplyDelete
  32. wahhh..banyak nye gambar,,,yg penting..semangat HM tu ade..sampai g stadium tuuuu...hehe

    ReplyDelete
  33. seronok dapat tengok live gitu, kalah menang tak kisah yg penting semangat dari kita semua..

    ReplyDelete
  34. wow! bestnya tgk bola kt stadium..x penah masuk satdium tgk bola pon..huhu

    ReplyDelete
  35. ayah angkat anak saya panggil anak saya, nazmi faiz.. padahal nama dia nazmi hadi.. ayah angkatnya hantu bola.. :)

    ReplyDelete
  36. bestnyer dpt tgk live....
    adatla btanding.... tp sekuranya.. malaysia dah maju setapak dlm arena bola sepak kan

    ReplyDelete
  37. kalau dekat saya pun ke stadium.:p

    ReplyDelete
  38. wah itu dia si gadis bola.. seronok la dpt tengok life..

    ReplyDelete
  39. rajinnya gie stadium..mesti best dpt tgk live kan..izan kat tv pun tak tengok huhu...

    tp selalu baca update kat twitter je la.apa2 pun semoga skuad kita sentiasa berjaya di mana2 jua.sebab makin rancak dah skuad kita skrg =)

    ReplyDelete
  40. perghhh... meriah!!!
    terasa macam dalam stadium plak. huhu

    ReplyDelete
  41. yeayh..semangat camni la kita nak! bangsa kita bangsa bertamadun!

    ReplyDelete
  42. YEAH!!Sokong MALAYSIA!TAk puas hati kat berita kosmo boleh nak kutuk-kutuk team Malaysia pulak..

    ReplyDelete
  43. wah...mesti peminat bola neh..;d

    ReplyDelete
  44. bila ada je game Malaysia..mesti ada anis dalam reramai kat SNBJ tu....bagus sapot team Negara, cayalah !

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆