Tealive Eats

10:41 am

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Baru2 ni Tealive ada mengeluarkan satu lagi produk baru tapi bukan minuman boba. sebaliknya lebih kepada makanan ringan / kudap-kudapan seperti muffin, chocolate lava, spinach quince, chicken wrap dan lain-lain.

so, untuk perkenalkan produk terbaru ni, kiosk Tealive The Garden, Mid Valley menjadi kiosk pertama yang menjual makanan ni. maknanya, kalau korang nak try, kenalah bersabar buat seketika dan tunggu sampai kiosk2 Tealive yang lain jual dessert ni ya.

credit gambar: IG Tealive.

ni senarai menu yang ada. better beli set combo. sebab ada minuman sekali. dan pilihan minuman adalah, mana-mana minuman yang berharga bawah RM7.

kiosk Tealive The Garden, Mid Valley. lokasinya di GF 'lorong' antara Mid Valley dengan The Garden. berdepan dengan Healthcare Pharmacy. 

Spinach Quince Tart. sangat sedap bila makan panas-panas. bila mengunyah, ada bau wangi butter. best! saiznya nampak kecil tapi mengenyangkan. selain bayam, di dalamnya juga ada hirisan sosej.

Banana Chocolate Chip Muffin. rasa biasa-biasa je. tapi once masuk mulut, terbit haruman butter yang sangat best. tak manis sangat dan lagi best kalau makan panas-panas.


okey tu je laa yang anies nak share hari ni.
thanks 4 reading...

#StaySafe

p/s masih dalam BW satu persatu... 

Kisah Silam Untuk Masa Depan

63 Words of Lo♥e

  1. sedapnya makan minum di situ suka muffin

    ReplyDelete
  2. Belum cuba lagi produk-produk Tealive.
    Anies peminat produk Tealive ya?

    ReplyDelete
  3. Aduh kak anis, aku lapar setelah baca ini, Banana Chocolate Chip Muffinnya looks yummy.
    Tealive ini asli Malaysia kah? aku belum menjumpainya di Indonesia

    ReplyDelete
    Replies
    1. sabar mbak😊😊😊 ya Tealive ni local brand. maybe akan masuk pasaran Indonesia soon.

      Delete
  4. Oh, spinach tart tu nampak menggoda sungguh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. bleh laa gali resepinya😊

      Delete
    2. Makan tu ada feeling2 jadi popeye tak? 😀

      Delete
    3. perut tgh lapar jd x igt / x ada apa2 feeling pun hahahaha

      Delete
  5. Mmmmm ... Everything looks very tasty))

    ReplyDelete
  6. Banana chocolate chip muffin tampilan lezatnya membuatku ingin melahapnya secara langsung, satu utuh masuk ke mulut, hahaha ...

    ReplyDelete
  7. Aduihhh terlioq cheq tengok tart dan muffin turrr..🤤😆

    ReplyDelete
  8. Dah semakin variety tealive ada makanan ringan dan kudapan. Selain air, belum pernah beli ape jenis makanan pun. Boleh order online je lah sebab sekarang ni nak keluar pun dah rasa malas dah. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. biasa laa kan org bisnes kena fikir mcm2 cara... bolehlah try nnt ;-)

      Delete
    2. okaylah pelbagaikan. Tak de lah orang beli air semata-mata je kat situ. kalau ada pakej makanan sekali lagi untung :)

      Delete
    3. betul tu. nanti ada saingan dgn produk2 lain

      Delete
  9. Boa tarde. Só pelas fotos parece ser delícia e deu vontade de experimentar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. você está certo. que tal ... você vier para a Malásia, então eu tratarei disso?

      Delete
  10. menariknya, selalu beli airnya aje

    ReplyDelete
  11. Salam anies🌹🌹
    Take care and staysafe 💪💪

    ReplyDelete
  12. Uy se ven muy ricos, me encantaría probarlos. Te mando un beso

    ReplyDelete
    Replies

    1. así es ... entonces deberías venir aquí. te trataré esto pronto

      Delete
  13. Tealive itu mirip dengan Starbuck tidak mbak Anies?

    Jadi pengin nyobain tealive juga, terutama yang Spinach Quince Tart. Enak lihatnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak, mas. tealive ni lebih kepada minuman boba ;-)...

      Delete
  14. Everything looking very good! 😋😋😋 I want to try! 😋😋😋

    ReplyDelete
    Replies
    1. come to malaysia then i'll treat you😊

      Delete
    2. Apabila nanti suatu saat saya datang ke Malaysia, boleh lah kita berjumpa yaa kak Anies 😀

      Delete
    3. biasa diatur, mas.... tapi tunggu selepas pandemik berakhir ya ;-)

      Delete
  15. wow kak enak banget nih bikin ngiler ... siang siang menjelang sore kyaknya asik nih

    ReplyDelete
  16. Semua tampak enak, tapi tampak bikin kenyang juga.

    ReplyDelete
  17. que bien te cuidas, me encantan este tipo de magdalenas y lugares para almorzar

    ReplyDelete
    Replies
    1. entonces ... deberías venir aquí pronto. te trataré esta comida ;-)

      Delete
  18. Akak baru hari ni tau rupanya ada tealive dekat dengan rumah. hahah.. selama ni jauh benar nak mencari nya..hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. waduhhh... abis laa kalau mcm ni bla dah dekat. asyik nk selalu pergi je nanti hahaah

      Delete
  19. Uishh sedapnya nampak muffin tu

    ReplyDelete
  20. Cakep desain lokasinya ka. Terus penasaran sama Spinach Quince Tart, jarang ditempat saya ada isian bayam \^_^/

    ReplyDelete
  21. Spinach quinche tu macam best je. Nak gi mid valley la tapi tunggu covid reda dulu

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg sedap beb... ala order grab food je ;-) kan dkt dgn tmpt ko

      Delete
  22. Baru kali ini saya menengok ada kue tar, namun dengan topping bayam dan sosej. Belum pernah cuba. Apakah itu sedap kak anies?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya, sedap mas. tapi lagi sedap kalau makan panas-panas ;-)

      Delete
  23. kalau nak cepat, boleh grab nie je buat lapik perut kan Anies.. Adoi.. teringin nak melepak dengan Anies.. hehehe

    ReplyDelete
  24. Selalunya beli air jer kat sini tapi sejak covid ni dah jarang ke mall dan lama jugak dah tak minum tealive

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh order dgn grab food or bdk panda hehehe

      Delete
  25. Adoo, ada tart tu menggoda tu. :)

    ReplyDelete
  26. Anak-anak suka minuman tealive, dan selalu beli. tapi saya belum pernah masuk ke tealive.

    ReplyDelete
    Replies
    1. laa ni order grab food or panda je lg mudah ;-)

      Delete
  27. wahhh bestnya Tealive dah pelbagaikan produk dia! Boleh la lepak dekat Tealive lepas ni. Yeayyy

    Farhana Jafri

    ReplyDelete
  28. Lepas PKPB ni nak usha kat Tealive

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆