Liverpool Mahkota Eropah

9:25 am

✿السلام عليكم ورحمة الله وبركاته✿

Bersempena pembukaan musim baru EPL 2020/2021 pada esok hari yang menyaksikan team juara terhebat kesayanganku, LiverpoolFC bakal bertemu juara EFL Championship 2019 / 2020 - Leeds United (welcome back Mark Viduka, Lee Bowyer, Alan Smith, Harry Kewell to EPL!) maka, anies nak ambil kesempatan ni nak buat book review yang ditulis oleh Axello.

bagi korang yang selalu ikuti perkembangan bola sepak, dalam dan luar negara pasti dah mengenali penulis ni. Axello selalunya akan bercerita tentang tektikal yang digunakan oleh sesebuah pasukan bola sepak, tak kiralah sama ada ia kelab bola sepak mahu pun pasukan negara. meskipun Axello ni penyokong Liverpool tapi semua team dia ulas.

so, sesiapa yang nak belajar serba sedikit tentang ilmu tektikal bola sepak, bolehlah terjah FB / website Axello. klik kat SINI , SINI dan SINI. selain bola sepak, Axello juga menulis tentang info2 menarik yang diperoleh dari seluruh dunia.

okey fasal buku ni pula, Axello menceritakan tentang tektikal yang LFC gunakan serta suka duka LFC ketika bertanding dalam UEFA Champions League, musim 2018/2019 di mana LFC menjadi juara buat kali ke-6. (juara terbaru UCL adalah Bayern Munich FC)

daripada buku ni juga kita boleh faham dan belajar macam mana Klopp (manager LFC) mengendalikan pasukannya terutama bila berdepan dengan kelab yang lagi hebat atau, apa tindakan yang beliau ambil sekiranya LFC ketinggalan gol, injured players, formation dan macam2 lagi.

secara peribadi, of coz laa anies sukakan buku sebegini sebab jarang sukar nak jumpa buku yang mengulas fasal tektikal lebih2 lagi dalam bahasa Melayu. so, thanks to Axello kerana menghasilkan buku ni. bukan sahaja sebagai penambah ilmu, tapi juga sebagai memorabilia untuk LFC fans.

no. ISBN: 978-967-243-7017
harga: RM25
penerbit: Patriots Publishing
m/s: 144
colour: 2 colours
untuk membeli, sila klik di SINI.

antara kandungan buku:

maaf laa ya... gambar blur...

bahasa yang Axello guna sangat mudah difahami... yang tak minat bola pun boleh 'jatuh cinta' dengan penulisan beliau😁😁

back cover

okey, tu je laa perkongsian untuk hari ni. 
selamat membaca.
happy weekend!

daaa....

p/s buku ni dah beli 3-4 bulan lepas, tapi baru sekarang terhegeh2 nak review🤣🤣

Kisah Silam Untuk Masa Depan

56 Words of Lo♥e

  1. Saya bukan penggemar Liverpool mbak Anies, tapi saya juga tidak mengidolakan klub lain, maklum kurang hobi sepakbola biarpun kadang sekali-kali nonton.

    Buku bagus mbak, itu mengulas tentang Liverpool jadi juara Eropa ya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya, mas... buku ini menceritakan perjalanan Liverpool dalam UCL pada musim 2018/ 2019 hingga jadi juara Eropah

      Delete
  2. Betul-betul fans fanatik klub Liverpool!, sampai bukunya pun juga dikoleksi.
    Wow seru ya kalau pas kumpul sesama genk Liverpool fans club

    ReplyDelete
    Replies
    1. nasib baik saya suka 1 club je...kalau lebih dari 1? habis laa hahaha

      Delete
  3. Kalau dah minat, semua jadi mudah dan senang🌹🌹👍👍

    ReplyDelete
  4. What a interesting book 😊 thanks for your sharing 😊

    ReplyDelete
  5. que bien que te haya gustado, a disfrutarlo

    ReplyDelete
  6. Assalamu alaikum lama nian tak berblog alhamdullah saya sihat je lima bulan tak sikit pun ada kesempatan nak update blog sebab pandemi ini sekarang nak blogwalking lagi berborak dengan semua kawan blogger saya penyokong tegar MU

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam....tak apa mas... saya faham...

      semoga MU tewas lagi haahahhaahahahahhahahahahahaha

      Delete
  7. liverpooldian .... suka warna merah ada dua pilihan di league inggris, tapi sekarang liverpool lagi naik daun

    ReplyDelete
  8. bukunya sepertinya menceritakan sisi sisi menarik liverpol.

    ReplyDelete
  9. Suerte a tu equipo y parece un libro interesante, aunque ami no me gusta mucho el fútbol. Te mando un beso

    ReplyDelete
    Replies
    1. solo espero que mi equipo sea mejor esta temporada ...

      Delete
  10. hebat..ada buku tu..kita bli bolh..baca entah baca entah tidak..haha

    ReplyDelete
  11. Boa noite minha amiga. Parabéns pela postagem.

    ReplyDelete
  12. Waaah kak Anies pencinta bola sepak juga rupanya yaa :D

    ReplyDelete
  13. Kak Anies bener-bener pecinta Liverpool ya? Bukunya bahkan punya.
    Aku pengennya ke Eropa sih. Tapi, belum kesampaian. Huhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya, mbaj einid😊

      tak apa nanti lepas covid reda bolehlah jalan2 ke eropah ya

      Delete
  14. Sapa khatam buku ini, boleh jadi coach football nie hehehe

    ReplyDelete
  15. Fanatiknya akak dengan Liverpool haha comel je tau!
    .
    Nice review kak Anies! ;)

    ReplyDelete
  16. Wow, terbaik la Axello hasilkan buku gini

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa sy tgk usha dia suh menulis lg hehehe

      Delete
  17. Mula tengok ingat paspot rupanya buku.maklum la warna merah .

    ReplyDelete
  18. Hai anies..selamat berhujung minggu

    ReplyDelete
  19. Waa...cepat dorg keluarkan buku ya.. Peminat LiverpoolFC mesti happy. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. agk lmbt sebenarnya. supposed keluarkan thn lps ;-)

      Delete
  20. MAHKOTA YG XTERNILAI HARGANYA KAN

    ReplyDelete
  21. Sejak putus cinta dengan ex bf, saya dah stop tengok piala dunia. Pasal suami tak layan bola, jadi sekarang saya dah takde ilmu bola dunia. Alhamdulillah :P

    ReplyDelete
  22. Hendak pinjam boleh tak supaya bercambah minta pada bola sepak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh2... bak alamat... tp kena jg baik2 tau ;-)

      Delete
  23. fuhhhhh memang patut dijadikan koleksi lah untuk fans liverpool macam kak anies

    ReplyDelete
  24. Peminat Liverpool Should have lah ni kiranya kan. Kita suka tengok bola. Kita penyokong Arsenal..Opsss..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kami x geng dgn org London hahahaha tp kami dah penah smpi Emirates tau... x caya? boleh tgk kat link England sblh kanan blog ;-)

      Delete
    2. memang tak leh geng kalau bab bola ni. hahaha..Kita tahu awak dah sampai :)

      Delete
    3. meh laa kita g London sama2 ;-)

      Delete
  25. dulu minat btl tngk bola. ntah makin lama makin x minat. dulu siap tau nama pemain lg + posisi masing2

    ReplyDelete
    Replies
    1. biasa laa tu... minat ditelan masa dan usia😊

      Delete
  26. Salute la kak. GV bukan penggemar bola tapi info akak mengenai bola terutama liverpool mmg superb. hihi. terbaik kak. huhu.

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆