LiverpoolFC's Premier League trophy lift

1:28 pm

✿السلام عليكم ورحمة الله وبركاته✿

Maaflah ya... asyik2 entry fasal LiverpoolFC je kan? nak buat macam mana... juara memang ramai haters lagipun bukan selalu dapat merasa pengalaman macam ni. so anggaplah entry ni sebagai kenangan untuk masa depan. anies janji kalau tahun depan atau tahun-tahun berikutnya LFC jadi juara lagi, anies takkan update lagi macam ni. jadi, silalah jangan percaya 🤣🤣🤣

***

lepas hampir sebulan dinobatkan sebagai juara, maka pagi tadi (waktu Malaysia) adalah saat2 yang ditunggu oleh LFC fans seluruh dunia. bukan setakat melengkapkan jadual perlawanan tetapi juga meraikan detik2 bersejarah yang mungkin tak pernah disaksikan sebahagian besar penyokong pada hari ni yakni 'PL trophy lift ceremony'.

walaupun sebelum2 ni pernah menyaksikan 'majlis' seumpama ni tapi apa yang berlaku pagi tadi sudah tentu berbeza suasananya.

pertama, diraikan dalam stadium kosong atau lebih tepat lagi tanpa kehadiran penonton. kira ni pertama kali dalam sejarah, sang juara meraikan kemenangan tanpa disaksikan peminat di stadium. walaupun perit tapi semua pihak kena terima hakikat yang Covid-19 masih 'berkuasa'. jadi, sambutan majlis ni diraikan dengan cara berbeza oleh pihak pengurusan Anfield.

kedua, stage khas. disebabkan tiada penonton maka pihak stadium telah melakukan satu inisiatif yakni membina pentas khas untuk majlis ni. sebelum2 ni, cuma mini stage saja yang dibina di tengah padang bagi meraikan kejuaraan. berbeza kali ni, The Kops Stand menjadi lokasi stage khas dan kerja-kerja pembinaannya telah dilakukan sejak beberapa hari yang lepas. selain stage, lampu limpah, bunga api, confetti etc turut disertakan bagi memberi impak maksima terhadap majlis ni. tapi bila tengok, sambutan ni dah tak ubah macam konsert live 🤣🤣

ketiga, 96. nombor 96 sangat significant buat fans LFC. ia bukan sahaja menandakan 96 points yang terkumpul (setakat 37 games) tetapi juga ia didedikasikan buat 96 penyokong Liverpool yang terkorban dalam insiden Hillborough. kalau nak tahu lebih lanjut fasal Hillborough, google je, okey?

keempat, hmm tak payahlah... cukup 3 je. tulis panjang2 pun bukan korang baca, kan? 🤣🤣🤣 so, sebagai penambah ajinomoto untuk entry ini, sila jamu mata anda dengan sebahagian gambar2 yang dicilok (credit) dari socmed Liverpool (Twitter, IG, website etc)

back to where it belongs...

sebelum match vs Chelsea... guard of honour daripada pemain Chelsea dan referees... Chelsea fans, sorry tak dapat nak bagi 3 points...

new legend - Hendo selaku skipper menjulang trofi walaupun tengah cedera...

non stop celebration. kalau korang nak tahu, setiap confetti tu ada mesej yang ditulis / dihantar oleh fans LFC dari seluruh dunia. harap2 nya mesej anies juga ada kat sini 🤣🤣🤣

build the statue for them 🤣🤣🤣 yang faham akan fahamlah...

before the game, Klopp (left) said: "Adam will lift the trophy with me" - as an appreciation from the boss for his player who will be released by the club at the end of this season. bye2 Adam Lallana (right). you'll have a special place in our hearts. thank you for being a part of the LFC family...

dah macam konsert BTS laa pulak 🤣🤣🤣tak ada laa...

boleh kalah Olympic Games opening ceremony 🤣🤣🤣

bergambar lagi sebelum diorang sama-sama menyanyikan lagu You'll Never Walk Alone... syahdu beb...

celebration di luar Anfield... Covid tak Covid...celebration is onzzz 🤣🤣🤣

we have all of them just in a year... fuh~~ such a relief...

hati ini bukan milikmu lagi
1000 tahun pun akanku nantikan kamu
sayangku jangan kau persoalkan siapa di hatiku
terukir di piala di bintang tak mungkin hilang cintaku padamu

video credit

From Roy Hodgson to Klopp,
From Jovanovic to Salah,
From Downing to Gini,
From Flanagan to TAA,
From Ngog to Mane,
From struggling to win 4 games to losing 4 games in 2 seasons,
From trying so hard to finish in a Europa spot to winning UCL,
From thinking about finishing top 6 to winning the league,
Oh how my journey as a Liverpool fan has been, ❤ YNWA (credit: Jamil Uddin)
champions of the world
champions of Europe
champions of England!
from doubters to believers.

The Reds, The Kops & Scouser












Yang Ni Pun Best Juga Taw!

58 Your Words of Lo♥e

  1. kejayaan yang mengembirakan peminat liverpool seluruh dunia

    ReplyDelete
  2. Wow... Memang menyengat 😍😍
    Tahniah Liverpool 🏆🏆
    Tahniah juga kat fan dia👏👏💪💪

    ReplyDelete
  3. Berbeza sambutan. Ada bunga api.
    Unik ucapan daripada peminat dalam konfeti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yap... tp x terlarat players nk baca semua ucapan2 tu hehe

      Delete
  4. Kalau sembang dengan saya pasal bola mau krik krik krik kita. Tak tau apa. Bola malaysia pun tau sikit2 ja, tu pun sebab trpaksa tengok tv dgn abah. Kihkih

    ReplyDelete
  5. Thanks for your sharing 😊 have a lovely day 😊

    ReplyDelete
  6. emm2, disebabkan kite tak layan sgt bola ni, kite ucap tahniah je la yer..hihik

    ReplyDelete
  7. Selamat buat Liverpool yang jadi juara liga Inggris tahun 2020. Biarpun tidak ada penonton karena sedang ada covid 19 tapi kau tetap juara. 😊

    Ternyata mbak Anies penggemar Liverpool dan mungkin juga Mohammad Salah 😄

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih...

      saya suka semua player Liverpool ;-)

      Delete
  8. saya penggemar lazio, saya laziale

    ReplyDelete
    Replies
    1. lazio menang ke atas verona tempoh hari 5-1 kan? hebat!

      Delete
  9. HEBATNYA AURA LIVERPOOL SENTIASA JUARA DI HATI PC

    ReplyDelete
  10. Replies
    1. ok laa dpt no 4. good luck FA Cup final. ulangan eropa cup thn lps hehehe

      Delete
  11. Congrats to all Liverpool fans!

    ReplyDelete
  12. waw aku sudah lama sekali nggak menikmati pertandingan sepak bola ini mbak Anies, karena kerjaan sedang padat merayap. hihi
    meskipun beda tim kesayangan, boleh lah kita tos dulu, hih

    ReplyDelete
  13. Wah.. senengnya... ini aku komentar pertamax ya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuba tengok komen ini berada di nombor berapa? hehehehe

      Delete
  14. Congratz Cik atas raihan klub idolnya...

    ReplyDelete
  15. Wouw,congrat for Liverpool 🎉

    Tidak terbayangkan meriahnya euforia saat itu ..

    ReplyDelete
  16. seru, apalagi klo om om disini nonton bola sepak...seperti berantem hhhh

    ReplyDelete
  17. Great post dear, so nice and interesting, love it!    

    ReplyDelete
  18. Very interesting post! Thanks for the information! ✔️✔️✔️ Have a great evening! 🎀🎀🎀

    ReplyDelete
  19. uy genial me alegro mucho. Te mando un beso

    ReplyDelete
  20. Wih meriahnya, selamat nih sama klub FC-nya :)

    ReplyDelete
  21. Penambah ajinomoto yang di sini memang penyedap rasa dan mata :)
    Cool!

    ReplyDelete
  22. Dapat top 3 pun ok la.. #ggmu hehe

    ReplyDelete
  23. Zumal sokong yang menang ja 🤣

    ReplyDelete
  24. Cun betul akak baju merah tu ;3

    ReplyDelete
  25. Dalam bola sepak dunia, dua jew kelab GV kenal, Liverpool dan Manchester United. Tapi Liverpool selalu menang. huhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mesti laa kelab paling berjaya di england kot. 48 kejuaraan. 6 kali juara eropah n currently world champions heheheh

      Delete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆