Singgah Tea'amo @ SS15/4 Subang Jaya

10:50 am

✿السلام عليكم ورحمة الله وبركاته✿

Sebelum tu, anies nak ucapkan tahniah kepada blogger Sha Mohamad kerana berjaya meneka soalan yang anies kemukakan dalam entry INI dengan tepat dan pantas. tahniah sha! tunggu saya pos hadiah, ya!

okey, berbalik kepada tajuk. sebenarnya sebelum puasa hari tu memang nak datang sini. anies dapat info ni dari Twitter, di mana adik kepada owner Tea'amo ni ajak semua pembaca hadir ke soft launching Tea'amo.

so, anies pun pergilah beberapa hari lepas dibuka secara rasmi. tapi bila sampai, staf cakap kafe tak buka lagi. pada hal masa tu dah pukul 3.00pm++. masakan tak buka lagi kot?

so, anies pun balik kehampaan. then, disebabkan cuti panjang tempoh hari dan pada masa sama, cuaca kat dalam rumah panas membahang sampai tak boleh nak buat kerja, then anies decide untuk lepak kat sini sambil buat kerja. (hari ni lagi teruk jerebu oiii!!)

Alhamdulillah, kafe pun buka seperti biasa. tanpa banyak soal terus order minuman yang paling digemari kat Tea'amor yakni Brown Sugar Royal Milk Tea. terus ambil large size sabab nak duduk lama, kan?

macam mana rasanya, anies? uiii memang sedap. terasa kepekatan tehnya. pearl pun manis ditambah pula ada taufa pudding. memang ngamlah combination nya.

sambil buat kerja, teguk sikit demi sikit. habis kerja, air pun habis juga. sebelum balik, anies order taufa pudding. ada topping pearl sekali. ni pun sedap. sekali hadap je dah licin.

oh ya. lagi satu, Tea'amo ni 100% produk Muslim, tau! so tak payah ragu2 kalau nak datang ke sini. kata nak support produk Muslim, kan....

suasana dalam kafe pun tenang je walaupun diorang pasang lagu BTS kuat-kuat, anies still boleh enjoy buat kerja hahahaha...

lokasi Tea'amo ni kat Jalan SS 15/4 Subang Jaya. boleh refer entry INI untuk dapatkan lokasi tepat, ya.

sama ada take away atau minum kat kafe, sila order dulu, ya...

menu yang terdapat di Tea'amo. yang ada logo 🔥🔥 maknanya favourite orang ramai... maaflah ya kalau tak nampak. hp buruk macam ni laa kualiti gambarnya...

ruang penyediaan... dalam chiller tu ada taufa...

deco dalam Tea'amo...sejuk sebab ada air cond dan tenang sebab orang tak ramai...

Brown Sugar Royal Milk Tea.. and i like it!! pearl dah tenggelam dek brown sugar. insya allah ada rezeki nak datang lagi dan order yang ni. sorry, gambar taufa pudding ter delete hehehe

okey tu je nak share... selamat bekerja...jangan lemau ya lepas cuti panjang... hehehe
daaaaa

p/s sambung BW

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

43 Your Words of Lo♥e

  1. Pilihan tea-nya banyak juga nih. Jadinya ada alasan nih tuk mampir kesini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang, penggemar tea harus datang ke sini selalu hehehe

      Delete
  2. haus plak tgk air tu..nk2 plak tgh puasa kan...area ss15 mmg byk kafe tp bab parking susah

    ReplyDelete
  3. Hadoi.. hadoi.. mengancamnya Anies.. menggugat jiwa sungguh.. hahaha..
    Yeah!! Tak sangka betul..

    ReplyDelete
    Replies
    1. nasib baik tak ada cawangan kat tanjung malim kalau tak asyik muka sha je kat sana hehehehe

      Delete
  4. Thanks for your sharing 😊 have a nice day...

    ReplyDelete
  5. wow..peminat boba jgk yer anies..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya cik nor sgt2 suka tp kena control laa x bleh hari2 mati!

      Delete
  6. Kafenya minimalis namun nyaman, foto menu terlihat jelas kok asal diklik dulu fotonya. Nice info

    ReplyDelete
    Replies
    1. camera murah mas, maafin gambarnya kurang jelas

      Delete
  7. waahh best nye layang kerja sambil ade tea sebelah.. suasana cafe pon menarik, nmpak tenang je..

    ReplyDelete
  8. Saya mau juga tuh Tea'amo. Asik deh minum Tea'amo. Tempatnya juga nyaman. Pasti betah berlama-lama.

    ReplyDelete
  9. Belum pernah cobain teh yang pake brown sugar, rasanya pasti lebih berasa

    ReplyDelete
  10. Salam perkenalan. Singgah sini jalan-jalan. Menarik sungguh air tu. Belum sempat ke teaamo lagi

    ReplyDelete
  11. Nampak sedap tapi Zumal tak boleh minum 🤭

    ReplyDelete
  12. minuman tea pun bisa jadi sangat interesting bila di buat seperti ini tampilannya auto thirsty look at that tea

    ReplyDelete
  13. Cikbunga ada la rasa juga tealive jer... Laa nie dah tak sempat nak singgah dah... Lebih suka hot drink

    ReplyDelete
  14. Setiap kali nampak gambar boba milk tea memang telan air liur walaupun baru semalam minum..sabar je la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalu dok area subang ni habis laa hari2 mau minum boba😆

      Delete
  15. Nmpk mcm menarik je... Boleh Cuba ni.. sekurangnya ianya mmg HALAL.

    ReplyDelete
  16. Ok.. masjk wishlist sebab X jauh sgt i

    ReplyDelete
  17. Baru tau ni.. ok, minggu ni boleh juga singgah sini ptg2 nanti.. thanks sharing Anies :)

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆