Terima kasih + penghargaan untuk 'suku kedua' 2019

10:00 am

✿السلام عليكم ورحمة الله وبركاته✿

Terima kasih!
terima kasih!
terima kasih!

fuhhh... lama tak 'bersiaran' kan? ada yang rindu pada tuan tanah kedaung ni ke? hahaha... okeylah, nanti ada masa anies cerita, okey!

Alhamdulillah, syukur atas nikmat-Nya kerana sekali lagi berpeluang untuk anies meneruskan 'tradisi' sama seperti sebelum ni.

bagi yang masih blur dan tak faham, sebenarnya penghargaan ini anies buat pada setiap 3 bulan. untuk suku pertama 2019, anies dah buat dan korang boleh baca kat SINI ya.

untuk suku kedua 2019, penghargaan ni khas untuk bloggers yang comment di entries bermula 1 APRIL - 30 JUNE 2019 sahaja...

walaupun dah comment banyak sepanjang tarikh di atas, anies tetap akan kira. tapi kalau korang comment di entries di luar tarikh ditetapkan, maaf... ia TAK TERMASUK / TAK KIRA 🙏🙏🙏

Alhamdulillah, sepanjang tempoh 3 BULAN ni, tak sangka ramai bloggers dari negara jiran, Indonesia sudi bertandang ke blog ni.

terima kasih mas, terima kasih mbak, terima kasih om, terima kasih ibuk, terima kasih bapak😄😄😄😄 anies sangat2 menghargai kunjungan kalian ke blog ini. terima kasih banyak2.

dan disebabkan inilah, 6 daripada top 10 commentators untuk suku kedua 2019 ini terdiri daripada rakan blogger dari Indonesia! terima kasih semua!!

okeylah, panjang betul mukadimah kali ni. so, siapa dia top 10 commentators kali ni?


1. zunif - 79 comments
2. kuanyu - 41 comments
3. ridsal - 38 comments
4. sha mohamed - 36 comments
5. nina mads - 33 comments
6. himawant sant - 32 comments
7. abd kadir rusdi - 30 comments
8. mamapp - 29 comments
9. nur zarinii ismail - 28 comments
10. aris armunanto - 27 comments

kepada blogger: ZUNIF, KUANYU, MAMAPP, ABD KADIR RUSDI & ARIS ARMUNANTO, sila berikan FULL NAME, HOME / MAILING ADDRESS & TEL. NUMBER untuk gift delivery process di ruangan comment di bawah. your personal data tidak akan diterbitkan.
seperkara lagi, kepada bloggers Indonesia, harap dapat bersabar kerana hadiah akan tiba ke tangan kalian 2 - 4 minggu selepas delivery.

jalan lupa FOLLOW blogger2 hebat di atas ya (just click pada nama mereka)! tak rugi kita panjangkan silaturahim...

oh ya... untuk top 10 commentators kali ni, blog korang akan dimasukkan ke dalam blog list di sebelah kanan blog untuk tempoh 3 bulan mulai hari ini.

update: insya Allah, process penghantaran hadiah akan dilakukan esok (Selasa)...


last but not least, kepada yang dah comment tapi tak tersenarai, anies tetap nak ucapkan TERIMA KASIH yang tak terhingga. your comment = your support untuk blog ni. TERIMA KASIH SEMUA!

so, tu je untuk hari ni...

thanks 4 reading.
daaa...

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

82 Your Words of Lo♥e

  1. Tahniah ut para bloggers yang dapat kado

    ReplyDelete
  2. Waahh keren banget nih bisa dapat bingkisan... Selamat ya buat teman-teman blogger yang dapat bingkisan dari Kak Anies :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. harap mereka akan terus aktif berblog di masa hadapan

      Delete
    2. terimakasih admin digital point

      Delete
    3. saya tlg jawabkan, sama2 ;-)

      Delete
  3. Big surprise. Nggak pernah menyangka bisa masuk Top 10. Apalagi mau dpt hadiah dari seorang sahabat di negeri Jiran. Thank you so much kak Anies.

    Saya kirimnya lewat e-mail saja ya.

    ReplyDelete
  4. wah keren sekali 10 top komen nya

    ReplyDelete
  5. Hoho mama tersenarai.. Tak Tau pun Ada segment Ni Anies. Mama ikhlas. tq Tau. Sat mama bg details

    ReplyDelete
  6. Siapa yang tak kan rindu tuan tanah kedaung yang cantik dan baik hati??

    Hadiah lagi ni...!!

    Selamat untuk pemenang!!

    ReplyDelete
  7. wah lama tak muncul langsung bagi bagi hadiah😃
    wah selamat ya buat yang dapat hadiah
    wih adminnya juga dpt hadiah

    ReplyDelete
    Replies
    1. mas juga boleh dapat hadiah... tapi mesti rajin commennt ;-)

      Delete
  8. wahhhh ada negara jiran datang bertandang. Hebat kak anies! Tahniah semua yang dapat gift

    ReplyDelete
  9. baru sedar suku kedua dh tahun nie...gud luck...

    ReplyDelete
  10. selamat pagi siss salam sukses selalau ya

    ReplyDelete
  11. Selamat buat yang dapat penghargaan... guys.
    semoga memperpanjang silaturahim...

    ReplyDelete
  12. Allah.. sekali lagi.. Terima kasih banyak-banyak Anies.. Semoga Allah Lapangkan dan mudahkan rezeki Anies.. Aamiin..

    ReplyDelete
  13. tahniah semua..kita xmsk senarai dah..kita susah nak bw sekarang..dah dok kg..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpe xpe insya allah ada rezeki lain kelak

      Delete
  14. Tahniah pada yang dapat penghargaan dari anie

    ReplyDelete
  15. waaah interested laah :D
    congrats tuk the winners

    ReplyDelete
  16. Wah Kang Himawant Sant dapat lagi. Selamat ya, semoga semakin sukses dan semakin semarak. Meriah.

    ReplyDelete
  17. Huuuuuu, agak-agaknya apa ya hadian tu? :D Tahniah kepada yang tersenarai.

    ReplyDelete
  18. Wooww!!! Fantastis ...Selamat buat para blogger yang telah ditulis namanya diatas...Dan sukses selalu untuk mbak Anis..👍👍👍

    ReplyDelete
  19. Wow congrats buat yg menang, duh saya tak tau ada giveawaynya kak anies coba dr dulu ikutan hehe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. selepas ini boleh selalu comment... boleh dapat hadiah juga mbak

      Delete
  20. wahh! asik dapet kiriman hadiah haha. selamat yg dapet.. jadi mahulah dapet hadiah dari paara blogger hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. harus rajin comment, mas haha

      Delete
    2. siap akak hehe :D tempur bw deh kita ya ahaha. mahu merasakan "gift" dari malaysia

      Delete
    3. mudah-mudahan ada rezekinya kelak

      Delete
  21. Good idea. Supaya pembaca/visitor semakin banyak dan betah di blog ini...

    ReplyDelete
  22. Makasih kak, jadi motivasi nih untuk menulis..

    ReplyDelete
  23. rajin tau anies ni kasi hadiah, tahniah tu uols! hihik..

    ReplyDelete
  24. Assalamuallaikum semua sahabat blogger bantu di follow ya blog aku ya

    ReplyDelete
  25. tahniah kepada semua yang aktif mengomen :)

    ReplyDelete
  26. terimakasih tak share info privacy saya anies , semoga terus maju blognya

    ReplyDelete
  27. hadiah oh hadiah, kenapa saya gagal terus mendapat gift dari sini. :) mudah - mudah yang mendapat hadiah, hadiahnya diberikan untuk saya, hahahah... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. coba lagi ya mas mana tahu ada rezeki kelak

      Delete
  28. Wah asik banget ini.. Jarak tak jadi alasan bersilaturahmi ya kak.. Mana ada bingkisannya jg. Selamat buat yg beruntung :D

    ReplyDelete
  29. bagusnya anies menghargai blog reader. semoga murah rezeki!

    ReplyDelete
  30. ada peminat seberang.. hahaha.. fames dh keknis

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia kn buat xsenonoh sket br viral n pemes😆😆😆😆

      Delete
    2. lah tak senonoh ke blogger ni? hahaha

      Delete
    3. bkn x senonoh tp sengal hahaha

      Delete
  31. Tahniah buat rakan2 blogger semuanya.. kali ni tak trsenarai sbb kekangan masa sejak sblum ramadan. Tk dpt nk duduk btul2 berblog dan berbw hehee. Apa pun ttp akan singgah sini :) :)

    ReplyDelete
  32. wah... rakan blogger dari seberang :)
    tahniah anies krn buat penghargaan sebegini.

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆