LiverpoolFC juara UEFA Champions League 2018/19

3:34 pm

✿السلام عليكم ورحمة الله وبركاته✿

Ini entry khas buat kelab kesayangan kami yang berjaya menakluk Wanda Metropolitana, Madrid pada aksi akhir Liga Juara-juara Eropah bagi musim 2018/19 setelah menundukkan lawan dari liga sama, Tottenham Hotspurs dengan sepakan penalti yang disudahkan oleh Mohamed Salah pada awal babak pertama perlawanan dan disusuli jaringan kedua pemusnah oleh pemain yang meranapkan impian Barcelona pada pertemuan kedua separuh akhir kejohanan ini bulan lepas iaitu Divock Origi yang memanfaatkan peluang sepenuhnya situasi depan gawang Spurs 3 minit sebelum tamat 90 minit.

kejayaan manis yang hadir selepas kekecewaan tahun lepas di tangan Real Madrid (1-3) dan tak lupa juga tewas di aksi akhir menentang AC Milan pada 2007 (1-3) ini adalah sesuatu yang sangat menakjubkan lebih2 lagi ia merupakan trofi ke-6 Liverpool sejak pertama kali memenanginya pada 1977.

kejayaan ini juga memadamkan memori pahit tewas di 2 final (Carabao Cup dan UEL Cup) selepas Jurgen Klopp mengambil alih kelab ini pada Oktober 2015.

walaupun ramai komen dengan mengatakan game pagi tadi (waktu Malaysia) membosankan tapi bagi penyokong Liverpool... yang penting menang dan jadi juara. yang lain belakang cerita ya!

biarlah haters nak cakap apa pun sebab kelab paling berjaya di England sekarang khususnya di peringkat Eropah adalah...... lu fikirlah sendiri!!!

#YNWA #AllezAllezAllez #ThisMeansMore

we made it #SixTimes

view terindah tatkala sedang bersahur pagi tadi...

Hendo, sang kapten yang sangat emotional tatkala menjulang Big Ear selepas Steven Gerrard pada 2005 dan menjadi Englishman keempat menjulang trofi ini sebagai kapten.

he deserves it! our back wall yang ampuh menghalang serangan bahaya kelab London...

Gini dan VVD (kanan) antara tonggak yang membawa kejayaan ini hingga ke final... thank you lads!

salute to the fans. the 12th man behind our successful journey to Madrid!!!

gambar credit: Twitter LiverpoolFC

detik2 yang akan dikenang sampai bila2...
video credit: sayang

as i mentioned earlier in this post... Liverpool gonna win this trophy... Alhamdulillah our dream come true....

Congratulation Liverpool! 

p/s tahun ni tema baju raya kami adalah merah!!!😊😊

SALAM AIDILFITRI MAAF ZAHIR & BATIN

thanks for reading!

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

78 Your Words of Lo♥e

  1. Tahniah kpd Liverpool. Nanti bila kaya pakcik nak gi stadium Liverpool la tgok pasukan favourite pakcik bermain...

    ReplyDelete
  2. Ada entry khususnya juga ya. Boleh juga ini ide dibikin di blog :D

    ReplyDelete
  3. salah you're my favorite player congratulations for this winner football back to home

    ReplyDelete
  4. Sama la kita! Geng liverpool jugak hehee tapi sebenarnya tough juga game tu sebab spurs pun main cantik

    ReplyDelete
  5. wah.. tema raya merah.. tema sha tahun lepas..
    rajin anies melayan bola sepak.. hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. asal tema lain tp sbb menang trs tukar merah haha

      Delete
    2. Hamboi.. sampai macam tu..

      Delete
    3. x caya ya? tanya blogger salbiahM hahaaha

      Delete
  6. Wah saya sudah lama tidak menyaksikan liga inggris terakhir sering nonton saat jaman thierry henry di arsenal 😃
    Congrat ya buat liverpool + fans liverpool reds hehe

    ReplyDelete
  7. Real madrid ini terkenal dengan pelatihnya zidane ya teh,..zidane itu pelatih dari mana ya, kok bisa melatih real madrid 😀

    ReplyDelete
    Replies
    1. dari france. dia dapat melatih RM sebab dia ex player RM dan pernah menang piala ini bersama RM 3 kali berturut2

      Delete
  8. Real madrid vs liverpool, ea saling serang nih,..ha-ha 😂

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu last season. tahun ini liverpool vs tottenham hotspurs

      Delete
  9. Tahniah liverpool hehe...follow sini... salam ramadan yA

    ReplyDelete
  10. Selamat buat Liverpool, semoga semakin jaya dan merebut banyak gelar lagi, terutama gelar Premier League musim depan

    ReplyDelete
    Replies
    1. insya allah mudah2an ada rezeki utk liverpool thn depan

      Delete
    2. Harus mampu mengalahkan Man City

      Delete
    3. insya allah boleh. last season beza 1 point. y not this season?

      Delete
  11. Siapapun yang jadi juara
    Tetap ikut bahagia
    Sebab suka nonton sepak bola

    SELAMAT IDUL FITRI 1440 H
    Mohon Maaf Lahir dan Batin

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya mbak... salam aidilfitri buat mbak sekeluarga

      Delete
  12. Waduh, saya ga ngerti kalo masalah bola. Keren mbaknya.. bisa ngerti beginian wkwkwkwkwkwk

    ReplyDelete
  13. tahniah kpd Liverpool. Mmg sejak kecil lagi cuma kenal n minat Liverpool je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sik baik cikgu 1 geng kalau geng mek siti sy block hahaah

      Delete
  14. Kakak penyuka Liverpool banget ya?

    Turut senang dengan kemenangan Liverpool. Congratulations Liverpool!

    ReplyDelete
  15. "We are the Champion" too, Minal Aidin waL Faizin :)

    ReplyDelete
  16. yes! menghilangkan kutukan "next year" hehe

    ReplyDelete
  17. Terbaik Liverpool!... salam Aidilfitri buat Anies sekeluarga. Maaf zahir dan batin :)

    ReplyDelete
  18. wah.. congrats untuk team pilihan Anies yang menang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bkn pilihan... ni team bloodline hahaahah

      Delete
  19. emejing.. mak cik suka bola sepak juga yah.

    ReplyDelete
  20. Minal aidin wal faizin...
    Mohon maaf lahir dan batin...

    ReplyDelete
  21. wow peminat juga yer... akak tak tahu apa dah pasal bola..

    ReplyDelete
  22. Wuaaah .. kerennyaaaaa .., kak Anies berfoto bareng piala dunia ..
    Mantuuul kuy, kak 👍

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu bukan piala dunia mas. itu piala champion league

      Delete
  23. Salam Aidilfitri sis..
    Teringat masa Liverpool juara, WhatsApp group team bolasepak anak busy mesej masuk sebab mereka membahan penyokong yang kalah.. Betul-betul penyokong tegar Livepool ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... biasa laa tu. sebab jarang menang kan sekali menang haruslah membahan hehehe

      Delete
  24. wah peminat liverpool juga ye...kt umh semua family mertua semua peminat liverpool..kemain suka bila liverpool menang hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhhh boleh geng ni nnt sy dtg raya ke sana pakai jersi liverpool lah boleh? haha

      Delete
  25. seriuss arr minat liverpool. hehehe

    ReplyDelete
  26. Salam Aidilfitri Anies! Huhuhu...ada group tgh hepi, ada yg tgh frust...Congrats!

    ReplyDelete
    Replies
    1. maaflah kpd yg frust tu😆 salam aidilfitri

      Delete
  27. Tahniah... memang tak Salah lagi...

    ReplyDelete
  28. Huhuhuu... tahniah team Liverpool
    suka lettew fans Liverpool to Mrs. A suka MU

    ReplyDelete
    Replies
    1. mesti lerr... juara eropah bkn juara kg hehehe

      Delete
  29. liverpool emang mantap jiwa lahhh

    ReplyDelete
  30. Chelsea go! Chelsea go! Kahkah..walaupun Chelsea entah ke mana..go! Go!

    ReplyDelete
  31. tosss..g nyangka ketemu sesama liverpudlian disini..YNWA

    ReplyDelete
  32. ala tak tgk boleh hehehe tak tahu

    ReplyDelete
  33. Tahniah Liverpool .. bukan oasukan fv ayh Syafi hihi

    ReplyDelete
  34. liga champion ini memang cukup bergengsi ya kak, hebat nih liverpool bisa jadi juara, selamat buat tim dan pelatih liverpoool fc ;)

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆