Durian Dessert Festival @ IKEA

10:25 am

✿السلام عليكم ورحمة الله وبركاته✿

Sempena kedatangan musim durian tahun ni, pihak IKEA telah mengeluarkan 4 menu baru berasakan durian khas untuk pelanggan mereka.

tapi menu baru ni cuma boleh didapati di IKEA Damansara dengan IKEA Cheras sahaja. so maaf laa ya orang utara dengan orang Johor.

Durian Cake. harga RM9.90 per slice. rasanya pula, of coz sedap sebab layer kek ada sedikit pes durian...

close up Durian Cake... bila dah makan tak cukup 1! macam mana ni?!

Durian Puff. harga RM5.90 per pop...

bila belah dua, semerbak bau durian. kalau korang makan, nasihat anies panaskan dulu puff ni. barulah dapat filling meleleh. rasanya pula? memang sedap sangat sebab selalu makan cream puff vanilla or custard je kan...

Durian Tart. harga RM6.50 each. yang ni anies tapau. permukaan tart jadi macam tu sebab terkena pembungkus... 

memang padu dia punya filling ni. pekat sangat bau durian. rasa macam dah makan seulas durian. crust tart pula, memang sedap. tak keras.

last but not least, Musang King Frappe. harga RM9,90 per cup. ni pun tapau juga. sebenarnya ada krim tapi anies tak nak. rasanya pula? macam ice blended durian hehehe... yang ni agak manis...

overall, menu baru ni kalau tanya anies, memang kenalah dengan tekak. insya allah ada rezeki nak repeat lagi. tapi kena cepatlah sebelum 31 Julai. lepas tu kalau nak try lagi tunggulah tahun depan. tu pun kalau IKEA sudi keluarkan menu ni...

selamat menjamu selera!

p/s belum sempat BW sepenuhnya...

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

66 Your Words of Lo♥e

  1. Perghhh sedapnyaaaa....nak kena cuba gak niiii

    ReplyDelete
  2. Sedapnya nampak kek durian tu

    ReplyDelete
  3. Lihat Durian cake seperti kue anyi(sebutan disini) cm berbagai rasa juga
    Sayang sekali aku nggak pernah makan durian ataupun makanan lain rasa durian entah lah hehe

    ReplyDelete
  4. best setiap menunya buat terliur , sangka IKEA ini brand furniture dan meubel ternyata ada di bidang food juga

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya... IKEA jg kan famous dengan meatball. jadi ini cuma dessert tambahan sahaja di sana

      Delete
  5. Semuanya terlihat enak, terutama tart duriannya, tampak lezat.
    Salam kenal dari Indonesia, don't forget to folback, thank you

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa sahaja ada durian semuanya enak belaka

      Delete
  6. mantap duriannya bisa dimacam2

    ReplyDelete
    Replies
    1. lagipun bukan selalu dapat makan sebegini. durian kan bermusim

      Delete
  7. Udah musim durian saja. Di tempat saya masih belum nih, jadi kebayang deh sama durian..

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa kata try makan durian di sini pula? hehehe

      Delete
  8. Heemm!! Jadi penasaran dengan kue duriannya sepertinya enak nih..😄😄

    ReplyDelete
  9. yummy... macam sedap je... Nak terjah jugak la...

    ReplyDelete
  10. Wow... Seronoknya... Tak tersinggah lagi ke Ikea..

    ReplyDelete
  11. Amboiii makin meriahlah Ikea macam ni. Hahaha jadinye jom kita serbu.

    ReplyDelete
  12. hai there! i'm blogwalking here^^

    hehe dalam family, semua makan durian..kita ni je yang pelik sensorang tak makan durian hahaha

    ReplyDelete
  13. tak terlalu suka durian kak :D ehehe tapi liatnya jadi pengen

    ReplyDelete
  14. salam... saya tag saudari ya..harap sudi join =)

    https://at-tarmizi.blogspot.com/2019/06/segmen-kad-raya-2019-nanienacom.html

    ReplyDelete
  15. Hoho sedapnya dah ke mama.ni hantu durian

    ReplyDelete
  16. sangat menyelerakan...

    alhamdullillah

    ReplyDelete
  17. Sedap sekali olahan duriannya, jadi ngiler nih 😄

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sedap, mas. sampai teringat2

      Delete
    2. dibuat es durian juga nikmat, dimakan langsung juga nice

      Delete
    3. ya tapi kena buat sendiri laa😊

      Delete
  18. Sedap banget dah nie kue dan minumannya juga,..wow,..

    ReplyDelete
  19. kelihatan sedap sekali ya kak durian dessert ini, benar2 bikin pengen nyobain kayak gimana rasanya itu kue :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. sangat sedap, mas. mau repeat ke sini lagi

      Delete
  20. wowwww, baru tau. kita ni peminat durian.
    nasib duduk dekat je dengan ikea cheras.
    nanti nak p try laaaa.
    tq share! :)

    ReplyDelete
  21. Oklah kira harga tu kat Ikea.. mesti dah dpt jangka juga pasti sedap ni. Teringin juga nak rasa semua tu especially durian cake.. yummy!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn sebab musim lain takkan dapat dessert ni semua

      Delete
  22. Tart durian tu, mak aiii..menggoda betul nampak. Sedihnya kat sini takde ikea, nak makan fishball jugak, craving >_<

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh, kenapa jadi fishball eh? Hahhaa..otak tak seiring hati la ni :P

      Delete
    2. mengidam fishball kewww... aauwww😆

      Delete
  23. fuh peminat durian pasti tk lpskan ni...ada dessert ada air smuanya durian hehe

    ReplyDelete
  24. Lepas ni kena ajak adik saya pergi IKEA Cheras. Teringin juga nak cuba :D

    ReplyDelete
  25. taguneeee ikea ! hahahha.. terliur tgk

    ReplyDelete
  26. kenapa ikea sini tak ada jual.. hmmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. sbb x de cafe kot... yg jual mknn kt ikea tu bkn cafe

      Delete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆