Malaysia vs Myanmar, AFF Suzuki Cup 2018 @ SNBJ

9:58 am

✿السلام عليكم ورحمة الله وبركاته✿

Rasa macam dah lama tak pergi stadium and tengok bola hahaha... hari tu, masa lawan Laos anies tak pergi sebab ada jemputan premiere. jadi kali ni memang nak pergi sangat2 sebab ni kan last game dalam group stage sebelum semi final. andai kata Malaysia menang, maknanya akan ke SF lah bertemu Thailand (semalam Thai menang 3-0 vs Singapura).

sehari sebelum, baru terhegeh-hegeh nak beli tiket. then pada petang kejadian, bertolaklah kami ke stadium dengan LRT.

sampai je, kami terus solat maghrib dan lepas tu barulah masuk stadium. hati dah cuak bila tengok semua seat dah penuh. cari punya cari, dapatlah juga. tak jauh dari Ultras Malaya.

90 minit game berlangsung terasa sangat kejap. walaupun 3 gol berjaya diperoleh rasa macam tak puas hahaha...

insya allah next game lawan Thai, ada rezeki kami turun lagi... u ols pun sama. jom kita turun and support Harimau Malaya. kalau dapat score at least 3 gol, kita boleh turun ke Bangkok nanti tanpa gusar walaupun kita sedar, Thailand antara pasukan terkuat di Asia Tenggara dan tak mungkin mereka akan lepaskan title juara sewenang-wenangnya dan pasti mereka lebih bersemangat untuk memburu kejayaan ketiga berturut2.

dan HM, pasti mahu mengulangi sejarah 2010. jadi... ayuh serbu SNBJ Sabtu ni!


nak masuk kena ada tiket dik... tak boleh guna air liur je😆😆😆

naik tren kat Ampang... sengaja pergi lambat sebab tak nak bertembung dengan budak2 Ultras yang for sure dah memenuhkan gerabak sejak dari awal

lokasi tak berapa nak strategik tapi tak apalah janji dapat seat. masa ni penonton sibuk menyalakan lampu flash hp...


Ultras - selepas lagu Negaraku didendangkan...

masa ni lepas gol pertama rasanya... gambar pun blur sebab happy punya pasal hahaha

perkara yang paling malasssssss nak hadap lepas game tamat... boleh pengsan menunggu turn untuk naik tren... lokasi: depan stesen LRT Bukit Jalil

okey tu je anies nak membebel hari ni.
tanks 4 reading
daaaa....

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

45 Your Words of Lo♥e

  1. syok kan layan bola kt stadium. lagi plak menang kan

    ReplyDelete
  2. kita tgk kat tv sambil tlg mak buat kuih jer..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. sambil jerit gol sambil tu picit kuih ya hahaha

      Delete
  3. BROKER TERPERCAYA
    TRADING ONLINE INDONESIA
    PILIHAN TRADER #1
    - Tanpa Komisi dan Bebas Biaya Admin.
    - Sistem Edukasi Professional
    - Trading di peralatan apa pun
    - Ada banyak alat analisis
    - Sistem penarikan yang mudah dan dipercaya
    - Transaksi Deposit dan Withdrawal TERCEPAT
    Yukk!!! Segera bergabung di Hashtag Option trading lebih mudah dan rasakan pengalaman trading yang light.
    Nikmati payout hingga 80% dan Bonus Depo pertama 10%** T&C Applied dengan minimal depo 50.000,- bebas biaya admin
    Proses deposit via transfer bank lokal yang cepat dan withdrawal dengan metode yang sama
    Anda juga dapat bonus Referral 1% dari profit investasi tanpa turnover......

    Kunjungi website kami di www.hashtagoption.com Rasakan pengalaman trading yang luar biasa!!!

    ReplyDelete
  4. Wahh seronok.. lama tak tengok bola, dah beberapa kali anak ajak tengok. Cuti sekolah ni mmg kena cari game menarik nak turun stadium jugalah nanti hehe

    ReplyDelete
  5. mmg hepi kan masa gol yg pertama tu...aku ngan anak2 pun menjerit sakan kat rumah tu..hahaha...

    ReplyDelete
  6. tahniah pasukan Malaysia.... semoga terus berjaya

    ReplyDelete
  7. Rame banget ya, Teh. Nonton secara langsung itu memang seru, aku baru sekali nonton pertandingan bola secara langsung di stadion..he

    ReplyDelete
    Replies
    1. 83 ribu plus plus penonton... ramai bangetttttt mas

      Delete
  8. Wow layan game bola sepak di stadium! Cheq tak reti bab2 bola sepak ni..hihi 😀

    ReplyDelete
  9. insya-Allah,harapnya Malaysia boleh menang lawan Thai nanti

    ReplyDelete
  10. Hahahaha .. karena saking senangnya lihat gol pertama, hasil foto jadi blur 😅


    Waaah kak Anies rupanya terlalu suka cita tak terkira 😁

    Meriah sekali pengunjung stadionnya, kak 👍

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha begitulah mas... bila ramai2 memang meriah

      Delete
  11. rietta tgk kt tv je....lama sangat dah x ke stadium...

    ReplyDelete
  12. Teman menonto di ASTRO je... Next game pun akan menonto di ASTRO jugak... Malas la nak bersesak-sesak dengan orang ramai...

    ReplyDelete
  13. wow ... tengok live tue... best nyer

    ReplyDelete
  14. CB tgk kat umah jer .. itu pon dah separuh masa kedua ... weel done Harimau Malaya !!!!

    ReplyDelete
  15. Wah.. Semangat Anies gi tengok kat Stadium.. Terbaiklah sokongan Anies..

    ReplyDelete
    Replies
    1. siapa lg nk sokong kalau bukan kita ;-) iye dok?

      Delete
  16. wah senang sekali kalau bisa menyaksikan secara langsung

    ReplyDelete
  17. Zumal time ni tengok di skrin besar di utc perlis jer

    ReplyDelete
  18. Oh! patutlah menang Anies pergi menjadi supporter rupanya ngeh! ngeh! ngeh!

    ReplyDelete
  19. Tak suka tengok bola kat stadium, tak nampak bola tu kat mana. Alih2 dah gol..haha

    ReplyDelete
  20. meriah betul dgn penyokong.. fuhhh ramai

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆