'Brunch' @ The Hyacinth Cafe, Saville Melawati

11:52 am

✿السلام عليكم ورحمة الله وبركاته✿

Hai kawan-kawan! rasa macam dah lama tak membebel dalam blog ni.

sebenarnya anies agak kepenatan lepas 'kena kerja' 4 hari non stop. dari 6.30 pagi hingga 1 pagi berikutnya. badan dah okey, cuma kaki dan pinggul masih sakit2 sebab lama berdiri. rasa macam nak pergi berurut tapi hati ni cakap, baik terus berbekam je. hmm... kalau nak bekam tu, nampaknya kenalah balik kampung... waduhhh

semalam cuti cuma lepak2, makan2 dan jumpa doktor. fasal jumpa doktor tu nanti anies share kemudian ya.

hari ni cuma nak bebel fasal kafe ni. anies dapat info fasal kafe ni pun sebab terskodeng Twitter seorang artis ni. lepas tu, ramai pulak yang recommend kafe ni. jadi, anies tak pandang kiri kanan. semalam, terus terjah ke sini sebaik ia dibuka pukul 11.00 pagi.

green tea latte... lately suka betul dengan green tea...

kek coklat apa tah hahaha... tau makan je... sangat2 sedap. paling penting tak manis!

pinjam gambar dari IG The Hyacinth... anies tak ingat ada snap ke tak lamb pie ni. sedap yo.... balik rumah teringat2...

suasana dalam cafe... 


lokasi kafe: tingkat bawah Saville Melawati Condo, Kampung Klang Gate, KL.

nak tahu apa lagi makanan dan minuman best kat cafe ni? klik link berikut ya!👇👇


selamat menjamu selera!

p/s maaf kawan2. belum sempat BW...

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

30 Your Words of Lo♥e

  1. wow..tgk gambar pun cik nor trliur anies..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. meh laa dtg sini sy belanja mkn kt sini

      Delete
  2. Vintage betul cafe dia.. Rasa sangat ohsem kalau lepak sini makan kek, minum kopi bersama sebuah buku.. Memang boleh buat hati bernyanyi riang nie..

    ReplyDelete
  3. wow, ghase lapo lah tengok kek ,
    sedap ke green tea latte ne, nanti nak cuba lar.. iyer laaa kan selalu kita minum coffee latte ngan mocha jer ... nak lah juga rase green tea latte plak ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. try laa green tea bgs utk kesihatan😊

      Delete
  4. SUASANANYA MENARIK YG TERHIDANG PUN MENYELERAKAN

    ReplyDelete
  5. tgk green tea tu mcm sedap sgt je tu
    kena try la hihi

    ReplyDelete
  6. Cantik la cafe ni, menu tu pun ok la di zaman2 moden ni kan...

    ReplyDelete
  7. Wow, kebayang sibuknya kak Anies seperti bagaimana ... , kerja dari jam 6.30 pagi sampai jam 01.00 dinihari selama 4 hari berturut-turut.
    Wah pasti sangatlah penat.

    Minum vitamin dan madu untuk jaga kesehatan, kak.

    Lelah bekerja cukup terbayarkan menikmati sajian green tea latte dan cake cokelat yang terlihat sangat yummy ...
    Hmm, akupun jadi ingin juga 😁

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih mas beri petua utk sihat..👍

      Delete
  8. Memang silaplaa tengok entry ni waktu kat hostel malam2 pulak. Kat bilik ada biskut kering jaa ni. Haha acano ni? :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. g buat milo secawan cicah biskut best gak

      Delete
  9. Nama cafe ni macam selalu dengar tapi macam lain pula interior dia daripada gambar-gamabr lain yang saya selalu tengok.

    ReplyDelete
  10. Oooo kaki skodeng rupanya yer.... hiks!
    Nama cafe pun dah hipsterrr

    ReplyDelete
  11. Deco kafe ni cantik lah, green tea latte pun nampak sedap 😍😍😍

    Mijablur - Malaysian Lifestyle Blogger

    ReplyDelete
  12. Ui..dahla sekarang tengah craving kek, boleh pulak dia share gambar kek..hurm..

    ReplyDelete
  13. Sedap pulak tengok kek coklat tu. Rasanya tau lokasi cafe ni.. boleh singgah nanti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ajaklah sy skali ye. nnt pm tepi😆

      Delete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆