Tayangan istimewa filem animasi Fireworks: Should We See It From The Side or The Bottom?

2:47 pm

✿...السلام عليكم✿


Synopsis:
Ia mengisahkan tentang Norimichi yang menyukai rakan sekelasnya, Nazuna. Untuk bersama Nazuma, Norimichi terpaksa mengharungi 3 situasi sama dalam masa beberapa jam sahaja.
Tempat tinggal mereka akan mengadakan Pesta Bunga Moshimo dan rakan-rakan Norimichi telah bersepakat untuk menyaksikan pesta bunga api tersebut sekaligus merungkai persoalan sama ada bunga api itu, tatkala dilepaskan ke udara, adakah ia berbentuk leper atau pun bulat.
Namun bagi Norimichi, apa jua bentuk bunga api itu bukanlah keutamaannya kerana yang penting adalah, bagaimana dia dan Nazuna dapat melarikan diri daripada dikejar oleh ibu Nazuna sekaligus dapat mencurahkan apa yang terpendam dalam hatinya terhadap Nazuna.


Filem ini dihasilkan terlebih dahulu sebelum ia diadaptasikan dalam bentuk novel dan komik. Walaupun masih mengetengahkan tema cinta remaja, namun kelainan yang ditampilkan menerusi filem ini adalah 'dunia kalau' yang perlu dilalui Norimichi untuk mendapatkan gadis idamannya.
Berbeza dengan novel, plot filem ini lebih pantas dan paling utama, animasinya cantik, kemas dan bagus.
Overall, filem ini sesuai ditonton oleh semua peringkat usia dan sekarang ia sedang ditayangkan di pawagam2 terpilih seluruh negara khususnya di TGV Cinemas.
Oleh kerana anies dah baca novelnya terlebih dahulu, jadi anies rasakan movie nyer terlalu ringkas dan tercari2 juga laa part yang dikemukakan dalam novel tapi tak ada. Biasa laa tu... filem2 lain pun macam tu juga kan.
So, dari 5⭐⭐⭐⭐⭐ anies beri 4⭐⭐⭐⭐.

trailer

selamat menonton!


p/s korang, bunga api bentuk dia bulat ke leper? tolong jawab!

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

34 Your Words of Lo♥e

  1. hujung hujung tahun nie banyak citer best best keluaq

    ReplyDelete
  2. hahaha...

    ada teman saya pergi tengok nie.

    tak de teman saya baca review jelah

    ReplyDelete
  3. KEASIKKAN NONTON ANIMASI diatas, sampe lupa mau komentar apa soal film segala usia ini...keren banget sih film animasinya

    ReplyDelete
  4. nampak mcm best! dah la mmg minat anime2 ni

    ReplyDelete
  5. hahaha rasanya bentuk bulat bila letuh berpecah jd serpihan api.. erkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. acu tgk dr sudut lain. bkn bulat...

      Delete
    2. mcm tu kena beli mercun bunga api sendiri la

      Delete
  6. Best jugak kalau dapat bawak anak2 gi tengok

    P/s: Tak tau la bunga api bentuk apa..

    ReplyDelete
  7. yeayyyyyy it's out

    jmput la join n meriahkan segmen GA kt sini

    http://www.raydahalhabsyi.com/2017/11/comeback-giveaway-by-raydah-alhabsyi.html

    ReplyDelete
  8. Kalau nonton animasi terasa beda pasti dengan membaca
    walaupun lebih panjang durasi drpada membaca
    enakan nonton ya hehe

    ReplyDelete
  9. Menarik juga menonton time cuti sekolah ni.. thanks sharing Anies.

    ReplyDelete
  10. mcm nk g tgok ms ditygkan tu tp....
    xde pon p tgok..haha..risau nti cuma yaya je ade dlm cinema tu =p

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆