Köln | Hohenzollernbrücke + love locks

1:47 pm

✿...السلام عليكم✿

Bersambung dari SINI sementara mood rajin masih ada!

apa kebenda binatang Hohenzollernbrücke tu anies oiii... nak sebut pun terkehel lidah ni hehehe alaa... sesekali fefeeling macam Salbiah 'Marka' Reus kah! kah! kah! siapakah itu?

Hohenzollernbrücke ni, kalau ikut kamu dewan Jerman bermaksud Jambatan Hohenzollern... amacam? kalau korang terer sebut, sah lah korang boleh kawen dengan mamat German hahaha...

okey laa... cerita pasal jambatan ni...

jambatan ni memang pemes sebab ia adalah salah satu landmark Cologne dan tempat yang mesti jejak kalau dah sampai sini. tak ada sebarang bayaran. dan korang boleh lalu lalang, melepak or kuak lentang kat sini bila2 masa je.

tak ada apa2 yang menarik kat sini. tapi kalau buat outdoor photo shoot, memang kebabom gambar korang. memang superb cantik lebih2 lagi time sunset.

kat jambatan ni juga korang boleh laa nak feeling2 macam dah sampai Sydney. kalau korang tak letak caption pun orang boleh percaya yang ko dah sampai negara kangaroo tu hahahaha...

dah lah tu anies... meraban je arini... ko dah kenapa? terlebih makan julap ke tadi?

ye ye... anies tau... jambatan ni tak sama langsung dengan Sydney Harbour Bridge tu... kat Sydney tu, dia punya lengkungan satu je... yang ni ada tiga. 

tak tau laa tugu apa ni... main snap je... kalau cakap tugu Hang Tuah, ada yang kena pelangkung sebijik karang...

dah jadi macam satu kemestian kan? pergi tempat2 menarik, pasti ada love lock ni... 

love lock kat jambatan ni penuh tau dari pangkal hingga ke hujung. anies perhatikan sikit pun tak de ruang kosong untuk menyelit...

teringin jugak nak sangkut mangga harum manis kat sini... tapi apakan daya, tak jumpa langsung penjual kunci kat situ... penjual majalah mangga ada kot? kah kah!

macam anies cakap sebelum ni, kejap je dah nak masuk senja pada hal baru pukul 4 lebih dah mula  senja meremang ... 

stesen kereta api Cologne... oh ya... jambatan ni cuma laluan untuk kereta api saja. kiri kanannya lalu pejalan kaki dan basikal... bila keretapi lalu, terasa bergegar janbatan ni...


and the rest... selfie semata... 😎😎😎😎😎


okey tak gambar silhouette berlatarbelakangkan The Dom ni? macam momok daa yang kanan tu hahaha 

Sungai Rhine dari atas jambatan...


OTW balik homestay. bila nampak poster tu, terus teringat Kevin Coastner dengan mendiang Whitney Houston... tapi yang ni, pelakonnya orang lain 😀😀😀

okey, tu je untuk hari ni...

thanks for reading...

daaaa...

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

38 Your Words of Lo♥e

  1. usahkan nak g..nak nyebut pon ssh nau ni..haha

    ReplyDelete
  2. awk punye kunci dh letak situ blom., hehe2

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak wak tkt jatuh hati ngan mamat german nnt hahahaha

      Delete
  3. SINGKAT MASA SIANGNYA SERONOK JUGA DPT TIDURLAMA

    ReplyDelete
  4. aiseh tak boleh sebut..confirm tak lepas nak kahwin ngan Marka Reus..kah kah. takpelah, nanti kalau sampai nak letak mangga nama kitorang kat situ.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu br 1 word... lom lg part nak baca surat nikah nnt kah kah

      Delete
  5. waalaikummusalam
    mmg susah nak sebut tu
    hihi

    ReplyDelete
  6. tajuk best tapi tak reti nak menyebutnya...hihi

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum...
    hi anies....

    lama tak tinggal jejak...

    hahaha

    ReplyDelete
  8. ok lesson learnt today...

    kalau g obersea - bawak lock sesiap. nnt boleh lah kita kasik kunci itu pagar.

    hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaa guna kunci luggage je hahaha

      Delete
  9. ni jelah kot yang tak best pasal winter. cepat gelap

    ReplyDelete
    Replies
    1. yap ms singkat nk jln2 melata x dan

      Delete
  10. salam anies =)

    wahh tempat tu cntik memg cntik..
    klo ad kt sni la aihh mmg jadi sasaran utama org buat photoshoot

    ReplyDelete
  11. kat situ pun ade love lock.. ingatkan kat penang and korea je yang ade.. hihi

    ReplyDelete
  12. ya Rabbi..terkeluar anak tekak aku nak menyebut perkataan tu...hahaha...

    ReplyDelete
  13. banyak gak tempat ada love locks ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. yap.. so far sy jumpa kat sini ngan bangkok

      Delete
  14. bukan ke wak dh komen2 sini smlm? huhu2

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya wak dah komen x pe terima kasih hehe

      Delete
  15. Replies
    1. boleh rembat buat besi buruk ;-)

      Delete
  16. Knock knock! Assalamu'alaikum.
    Apa khabar tuan tanah yang ayu dan manis?
    Maaf ye lama tak menjengah.

    ReplyDelete
  17. Hollen,....hohenzoll,..sebelum pandai sebut tergigit lidah dua tiga kali dulu! hihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu... mcm termengumpat je smpi tergigit lidah hahahaha

      Delete
  18. Uiks, diorang remake citer the bodyguard tu ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe knape? kalau betul nk tgk ke? hahaha

      Delete
  19. Cantik pulak bila dah banyk2 mangga kat situ.. mcm hasil kreativiti seni juga..

    ReplyDelete
  20. lawaaa love lock heee merata2 negara ada

    ReplyDelete
  21. kilang berjiran dgn kilang jerman hari2 tgk bendera hitler. bila boleh ke sana pon tak tahu lah

    ReplyDelete
  22. gerak sorg tp tak ada org kacau nis selamat juga bandarnya😬😬

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆